شهداد از شهرهای بسیار قدیمی استان کرمان است و کلوتهای شهداد شهرتی جهانی دارند. بخش شهداد یا "خبیص" که بزرگترین بخش ایران به لحاظ وسعت است بخاطر مراکز فلزکاری در زمان قدیم به عنوان ثروتمندترین شهر استان کرمان به حساب میآمده است. این بخش با بیش از ۴۵ اثر تاریخی شامل قلعه ها، آب انبارها، آسیابها، کاروانسراها، ابنیهها و مناطق باستانی تجلی فرهنگی غنی در حاشیه دشت لوت میباشد. علاوه بر ایرانیان، گردشگران خارجی زیادی برای دیدن کلوتها به ایران سفر میکنند. این کلوتها جزئی از بیابان لوت هستند. کوههای شنی در میانه این بیابانها یا همان کلوتها، که با وزیدن ممتد بادها و فرسایش اندک اندک زمینهای بیابانی شکل میگیرد یکی از این جذابیتهای طبیعی پنهان در بیابانهای ایران است. این شکل و شمایل عجیب و سحرانگیز طبیعی، شبیه سازههای باستانی و مخروبه در شهرهای کهن باستانی است که گاه آن را شبیه شهر ارواح کرده، اما به واقع سازنده اصلی آنها همان طبیعت و شرایط ایجاد آنها بکر بودن این طبیعت است.
با نزدیک شدن به آخرین روزهای سال بازار بزرگ تهران شلوغترین روزهای خود را سپری میکند. رونق کسب و کار و تکاپوی مردم همراه با بارش رحمت الهی در این ایام دیدنی است.
جانبازان، یادگاران روزهای عشق و حماسه اند. خاطرات مجسّم سالهایی کـه درهای آسمان بـه روی عاشقان باز بود و فرشتگان در آسمانِ زمین گرم گلچینی بودند. وجود مقدس بزرگ مردان جانباز که زیبا مردانگی و شجاعت و ایثار را به تصویر کشیدند و امنیت، آسایش، آرامش و سربلندی امروز کشورمان را مدیون جانبازیهای این دلاور مردان میدانیم. فرخنده روز ولادت حضرت عباس (ع)، جانباز دشت کربلا بعنوان روز جانباز نامگذاری شده است.
خلیج گُواتر ناشناختهای در حاشیه دریای عمان، یک خلیج نسبتاً کوچکی در طول ساحل مکران است. خلیج گواتر در منتهیالیه جنوب شرقی ایران در محدوده شهرستان دشتیاری در استان سیستان و بلوچستان و منتهیالیه جنوب غربی پاکستان جای گرفتهاست. در امتداد ساحل مکران، خلیج گواتر در میان خلیج غربی گواتر (در سوی خاور) و خلیج چابهار (در سوی باختر) قرار گرفتهاست. آغاز این خلیج در سمت خاوری دماغه جیوانی است و پایان آن در سمت باختر در نقطهای به نام پسابندر است. خلیج گواتر بهخاطر حیات وحش زیبا و جنگلهای حرا جز زیباترین و مهمترین مکانهای گردشگری در ایران محسوب میشود. نزدیک بودن به آبهای اقیانوس هند که سومین اقیانوس بزرگ روی کره زمین است، باعث شده تا گواتر یک دریای بسیار متفاوت نسبت به دریای خزر و خلیج فارس داشته باشد که در نوع خود بسیار جالب ومنحصربهفرد است.
قله طلا، با ارتفاع تقریبی هزار و پانصد متر با مسیری دشوار و زیبا، که طول آن حدود ۲۴ کیلومتر میباشد، در ارتفاعات کوههای مکرِش و از ارتفاعات چشم نواز استان تهران، در شهرستان ورامین و بیست کیلومتری پیشوا واقع شده است. مسیر پرفراز و نشیب این راه کویری، با زیبایی تپههای رنگی و فرسایش شده، از بارشهای فصلی، چشم کوهنوردان را، محصور خود میکند و آنان را برای رسیدن به قله، به چالش، میکشاند. قله طلا، که برای اولین بار توسط کوهنوردان فعال شهرستان پیشوا، فتح شده است، دارای راه و مسیر مشخص شده میباشد.
آبشار اخلمد، یکی از زیباترین آبشارهای استان خراسان رضوی، است که در شهرستان چناران و در ۸۰ کیلومتری شمال غرب شهر مشهد مقدس و در دامنههای رشتهکوه بینالود، قرار دارد. آبشار اخلمد، یکی از زیباییهای طبیعت در روستای اخلمد چناران، است که به دلیل کوهستانی بودن در تمام فصول دارای آب و هوای بسیار خوب و مطلوبی است. به دلیل سرمای شدید و برودت هوا در منطقه کوهستانی اخلمد، آب رودخانه اخلمد، از ابتدای مسیر به ویژه در محل آبشارهای زیبای این رودخانه یخ زده و جلوه بسیار زیبا و باشکوهی از عظمت خدادادی طبیعت بهشتی استان خراسان رضوی را به تصویر کشیده است.
برج شِبلی با قدمت دوره سلجوقی در شمال شهرستان دماوند واقع شده و به شماره ثبت ۹۲ در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده است. این برج ابتدا به صورت ساده و هشت ضلعی و به سبک بناهای قرن پنجم ساخته شد. سپس در دوره بعدی تزئینات آجرکاری نمای آن به شیوه سبک سلجوقی ایجاد گردید.
یکی از نیازهای حیاتی برای چهارمحال و بختیاری در فصل زمستان، بارش مطلوب برف است که باعث میشود این استان از خشکسالی نجات یابد. چهارمحال و بختیاری سرچشمه رودخانههای زایندهرود، کارون و بخشی از دز است و افزایش یا کاهش بارشها در این استان، استانهای خوزستان، اصفهان و فلات مرکزی را تحت تاثیر قرار میدهد. بارش برف در چهارمحال و بختیاری از آن جهت دارای اهمیت است که این نعمت از بروز خشکسالی و فرسایش خاک در استان اصفهان جلوگیری میکند، چه اینکه نباریدن برف مطلوب در سالیان اخیر باعث فرونشست زمین در بخشهایی از استان نیز شده بود.
بحران آب حاصل از خشکسالی و سوء مدیریت منابع آبی، مسئله ای است که در سالهای اخیر باعث ایجاد حوادث گوناگون در کشور شده است. خوزستان، چهارمحال و بختیاری و اصفهان سه استانی هستند که بیشترین تنش آبی را با یکدیگر دارند.
هر سال در فصل زمستان گونههای مختلف پرندگان مهاجر از جمله کاکاییها (مرغان دریایی) از شمال سیبری و مناطقی از اروپای شمالی به تالابهای ایران مهاجرت میکنند. کاکاییها پرندگانی با جثهای متوسط تا بزرگ هستند و رنگشان معمولاً سفید یا خاکستری است. هر دو پرنده نر و ماده بسیار به یکدیگر شبیه هستند و بر روی زمین یا درون آبگیرها آشیان میکنند. کاکایی از ماهیان، نرمتنان، حشرات، و نیز میوهها و مواد گیاهی تغذیه میکند.