• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۲۷۰۶۴۵
تاریخ انتشار: ۱۴ آبان ۱۳۹۷ - ۱۳:۲۱
اقتصادی » آب و انرژی
در گفتگوی اختصاصی مطرح شد؛

هدر رفت ۸۰ درصدی تولید نیروگاه‌های حرارتی

رئیس انجمن علمی انرژی بادی: راندمان نیروگاه‌های حرارتی در دنیا ۶۲ درصد و در ایران ۳۸ درصد­، که نشان می‌دهد ۸۰ درصد تولید این نیروگاه‌ها دود و حرارت است.

هاشم اورعی در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، افزود: این نیروگاه ها را به واقع می توان کارخانه تولید دود و حرارت نامید زیرا تنها 20 درصد از انرژی مصرفی را به برق و 80 درصد دیگر را به دود و حرارت تبدیل می کنند.
وی اضافه کرد:­ حتی در این بحران آبی برای خنک کردن این نیروگاه ها از آب استفاده می کنند در حالی که اگر از نیروگاه های CHP­ بهره برداری می شد حرارت تولید شده هم قابل استفاده بود.
اورعی با بیان اینکه نیروگاه های حرارتی راندمان بسیار بالایی دارد گفت: در مقابل این نیروگاه ها، انرژی های تجدیدپذیر به ویژه انرژی های بادی وجود دارد که در سال های اخیر استفاده آن در دنیا رشد قابل توجهی داشته تاجایی که براساس برنامه جامع اروپا تا سال 2030 حدود 32 درصد از کل برق مصرفی در این قاره از نیروگاه های بادی تامین خواهد شد این درحالی است که ضریب ظرفیت باد به طور متوسط در دنیا 22 درصد و در ایران بیش از 50 درصد است.
وی افزود: به دلیل اینکه اقتصاد برق درست و مناسب تنظیم نشده است از ظرفیت های انرژی بادی در ایران درست استفاده نمی شود و سعی و تلاشی برای گذر از سوخت فسیلی و ورود به صنعت انرژی تجدیدپذیر در کشور اتفاق نیافتاده است.

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی


رئیس انجمن علمی انرژی بادی با بیان اینکه فرمول محاسبه قیمت تمام شده در تولید انرژی از نیروگاه های حرارتی و نیروگاه های تجدیدپذیر غلط است گفت: می گویند قیمت تمام شده انرژی تجدیدپذیر 4 برابر برق حرارتی است در حالی که این مقایسه غلط است زیرا برای برق حرارتی ، گاز را تقریبا با قیمت صفر به نیروگاه ها تحویل می دهند، اما از نظر اقتصادی باید شرایط رقابتی سالم شود ، تنها در این صورت است که انرژی بادی ارزان تر­ از انرژی حرارتی می شود.
اورعی با­ بیان اینکه 20 درصد از آلایندگی در کشور تنها ناشی از نیروگاه های حرارتی است گفت: علاوه بر این مشکل، سالانه­ 220 میلیارد لیتر آب برای خنک کردن این نیروگاه های حرارتی مصرف می شود.

ظرفیت بالای انرژی های تجدیدپذیر در تامین برق
اعضای انجمن علمی انرژی بادی ایران در نشست خبری بر استفاده از ظرفیت انرژی های تجدیدپذیر به ویژه انرژی بادی در تامین برق مصرفی کشور تاکید کردند.
همچنین هاشم اورعی در این نشست با انتقاد از وجود تعدد مجوزهای احداث نیروگاه انرژی های تجیدپذیر ، گفت: با وجود نیاز کشور به این انرژی ها، مجوزهای حتی متناقض یکدیگر وجود دارد که کار را برای فعالان این عرصه سخت کرده است یعنی در بدو امر، شرکت آب و فاضلاب از متقاضی تعهد می گیرد که برای نیروگاه تجدیدپذیر، آب درخواست نکند اما سازمان حفاظت محیط زیست از متقاضی تعهد می گیرد که 10 درصد از زمین نیروگاه را به فضای سبز اختصاص دهد که در تناقض با یکدیگر است.
وی افزود: در توسعه استفاده از انرژی های تجدیدپذیر به ویژه انرژی بادی، تقریبا هیچ دستگاهی تسهیل کننده و همراه نیست.
بهزاد آسائی عضو هیئت مدیره انجمن علمی انرژی بادی ایران هم در این نشست با بیان اینکه در حالیکه در کشوری مانند چین در یکسال اخیر بیش از 110 هزار مگاوات نیروگاه بادی احداث شده در ایران به علت محدودیت های بودجه ای این رقم از 500 مگاوات سالانه هم عبور نمی کند.
در این نشست خبری همچنین فعالان حوزه انرژی های بادی، دغدغه ها و مشکلات توسعه این صنعت را در کشور بیان کردند.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
بررسی راهکار‌های استفاده از ظرفیت نخبگان در تولید و صنعت
پیام ما به مردم دنیا صلح و تعامل است
انجام ۴۳۱ پرواز خارجی از فرودگاه تبریز
تاکید فرماندار شاهین‌دژ بر تقویت خدمات شهری با اولویت مطالبات مردمی
برگزاری همایش تخصصی اردستان شناسی
ایران تجربه بسیار کلاسیکی در مبارزه با تروریسم دارد
یازدهمین جشنواره «به‌یت و حه‌یران» در سردشت آغاز شد
هشدار محیط‌زیست درباره روایت‌های نادرست از آتش‌سوزی الیت
تاکید فرماندار چهاربرج بر احیای بافت فرش برای حفظ معیشت و ایجاد اشتغال
صید بیش از ۵ هزار تُن ماهی قزل آلا در استان اصفهان
آغاز فعالیت سامانه بارشی در سمنان
مقاومت ملت ایران مقابل استکبار، الگوی جهان اسلام است
ستاد تسهیل باید به نهاد موثر برای رفع مشکلات تولیدکنندگان تبدیل شود
قدردانی رئیس سازمان بسیج مستضعفین از رئیس رسانه ملی برای پوشش ویژه هفته بسیج
کارگروه مشترک با بورس کالا، مسیر تازه جذب سرمایه در معدن
ارسال ۷۱۴ اثر به کنگره شعر دفاع مقدس آذربایجان غربی
فردا؛ قطعی گاز در شهرستان پیرانشهر
تجلیل از نخبگان و فناوران بسیجی در مراغه 
کتاب دستور زبان تبری استاد هومند رونمایی شد
افزایش آلاینده‌ها از ابتدای هفته آینده
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
فعالیت مدارس و دانشگاه‌های فارس فردا هم مجازی است
شاخص هوای شیراز امروز ۱۱ آذر ۱۴۰۴
مدارس و مراکز آموزشی غیر حضوری شد؛اداره ها دور کار
دانش‌ قرارگاه‌خاتم‌الانبیا به‌بخش‌های دولتی‌وخصوصی منتقل‌شود
بارش باران در غرب، شمال غرب و شمال کشور
کالابرگ الکترونیک؛ تضمین قیمت ثابت برای دهک‌های هدف
مدارس و دانشگاه‌های تهران فردا ۱۲ آذر حضوری شدند
۱۰۰ هزار میلیارد تومان کالابرگ پرداخت شد
کشف باند توزیع شیشه در فیروزکوه با شگرد پنهان‌سازی در لوازم آرایشی
تقویم و اوقات شرعی سه شنبه ۱۱ آذر ۱۴۰۴ به افق قم
از شکنجه تا خلق شاهکار؛ هنرمندی که قلم به لب، نقاشی‌ می‌کشد
مدارس و دانشگا‌ه های کهگیلویه و بویراحمد فردا ۱۲ آذر غیرحضوری شد
برگزاری جشنواره ارتقای شفافیت در زمینه سند تحول قوه قضاییه
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان ، ۱۱ آذر ۱۴۰۴
بحران خاک در ایران جدی‌تر از بحران آب
بازیکن دهدشتی برترین گلزن نیم فصل لیگ برتر امید‌های کشور  (۴۵ نظر)
پدافندهوایی ارتش همیشه در حالت آماده‌باش کامل است  (۲ نظر)
امروز؛ آخرین فرصت ثبت نام آزمون استخدامی سرایداران  (۱ نظر)
فرزندان مصدوم معاون رئیس جمهور به تهران منتقل شدند  (۱ نظر)
دشمن خطا کند هزینه سنگینی به او تحمیل می‌کنیم  (۱ نظر)
تردید‌ها درباره سلامتی ترامپ با انتشار‌ام‌آر‌آی وی  (۱ نظر)
اقدام استرالیا علیه سپاه در جهت اهداف آمریکا و اسرائیل است  (۱ نظر)
بیانیه‌ ونزوئلا در محکومیت‌ آمریکا برای بستن حریم‌ هوایی  (۱ نظر)
سرعت غیرمجاز، رکن اصلی تصادفات جاده‌ای  (۱ نظر)
فراهم شدن امکان ثبت نام سهام برای متولدین ۱۴۰۱ به بعد  (۱ نظر)
میرزا کوچک جنگلی بزرگمرد پرآوازه‌ گیلان  (۱ نظر)
غیرحضوری شدن مدارس و دانشگاه‌های خراسان جنوبی  (۱ نظر)
ساخت مسابقه «عائله اَل اَله» در رادیو چی چست  (۱ نظر)
ابلاغ شیوه نامه مراقبت و کنترل آنفلوانزا در مدارس استان  (۱ نظر)
پایان عملیات تعریض پل و آماده‌سازی کامل زیرگذر فیجان  (۱ نظر)