• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۴۸۹۱۵۳
تاریخ انتشار: ۰۹ مرداد ۱۳۹۸ - ۱۲:۳۴

مغز متفکر حملات 11 سپتامبر عليه عربستان شهادت مي دهد

اعلام آمادگي مغز متفکر حملات 11 سپتامبر براي شهادت دادن به نقش عربستان در اين حملات، نمايش پايان پروژه ايران هراسي و آغاز ديگري براي دوشيدن سعودي هاست.

مغز متفکر حملات 11 سپتامبر عليه عربستان شهادت مي دهد

خالد شیخ محمد متهم اصلی حملات تروریستی ۱۱ سپتامبر ۲۰۰۱ به برج هاي دو قلو در نيويورک اعلام آمادگی کرده است که اگر دولت امريکا او را  اعدام نکند، حاضر است در پرونده دادخواست خانواده‌های قربانیان علیه دولت عربستان شهادت دهد.
گفته مي شود در جریان حمله به ساختمان پنتاگون و برج‌های دوقلو (مرکز تجارت جهانی) حدود سه هزار نفر کشته و تقریبا دو برابر این تعداد نیز زخمی شدند. به گزارش خبرگزاری رویترز، وکلای شاکیان و قربانیان حمله تروریستی روز جمعه با ارائه نامه‌ای به یک دادگاه فدرال در منهتن، شرط خالد شیخ محمد، عضو برجسته شبکه القاعده و از طراحان این حمله تروریستی را اعلام کردند.
۱۵ تن از ۱۹ طراح و عامل حمله ۱۱ سپتامبر از شهروندان عربستان هستند و بر اساس برخي مدارک سفارت عربستان در واشنگتن و خاندان سعودي با عوامل اين حمله ارتباط داشته است. تعقیب حکومت عربستان به اتهام دست داشتن در حملات ۱۱ سپتامبر از سوی قربانیان تا سال ۲۰۱۶ ممکن‌ نبود تا اینکه در این سال، طرح «عدالت علیه حامیان تروریسم» موسوم به "جاستا" به کنگره ارائه و تصویب شد.
در ارتباط با اعلام آمادگي شيخ محمد براي دادن شهادت عليه عربستان، چند سوال مطرح است، نخست اينکه چرا پس از گذشت 18 سال از حملات 11 سپتامبر، مغز متفکر اين حملات براي دادن شهادت عليه سعودي ها اعلام آمادگي کرده است؟
دوم اينکه چرا شيخ محمد تا کنون زنده مانده و اعدام نشده است؟ سوم اينکه ارتباط اعلام آمادگي او براي شهادت دادن عليه عربستان با اقدام ترامپ به امضاء پرداخت غرامت به خانواده های قربانیان حملات ۱۱ سپتامبر ۲۰۰۱،  چيست؟
چهارم اينکه آيا اين موضوع با گشودن شدن پرونده هاي مختلف عليه عربستان از جمله پرونده دست داشتن محمدبن سلمان در قتل جمال خاشقچي و جنايت جنگي در يمن بستگي دارد؟
در پاسخ به اين سوال ها و بر اساس سيگنال ها و برخي تحولات، تحليلي ارائه مي شود که به نظر مي رسد پاسخ به اين سوال ها را در بر بگيرد.
در شرايط فعلي سيگنال هايي از سوي عربستان و امارات به تهران فرستاده مي شود که حاضرند با دست برداشتن از تنش زايي،  در مسير برقراري روابط گام بردارند و اين حرک به معناي آن است که پروژه ايران هراسي ديگر براي دوشيدن کشورهاي عربي جواب نمي دهد.
در همين چارچوب به نظر مي رسد اينکه شيخ محمد تا کنون اعدام نشده آن هم در حاليکه بن لادن در خصوص اعدام او به امريکايي ها هشدار داده بود  و رابرت گیبز سخنگوی وقت کاخ سفید گفته بود که اگر خالد شیخ محمد مجرم شناخته شود "به ملاقات خالق خود خواهد رفت." نگه داشتن چنين مهره اي براي استفاده از او عليه عربستان در چنين روزهايي بوده است.
و در نهايت اينکه با توجه به گشوده شدن پرونده هايي چون دست داشتن محمدبن سلمان در قتل جمال خاشقچي و اقدام ائتلاف سعودي به جنايت جنگي در يمن، آينده نامعلوم عربستان با توجه به جنگ قدرت  و بحران سياسي ناشي از مرگ احتمالي سلمان، اين احتمال وجود دارد که دولت امريکا اکنون با گشودن نقش سعودي ها در حملات 11 سپتامبر به دنبال  مصادره تمامي سپرده هاي عربستان در امريکا و ساير کشورهاست.
 
-------------------------
رضا محمدمراد 
 
 
 
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
پایان سردرگمی میان سامانه‌ها؛ دولت در مسیر ایجاد زیست‌بوم دیجیتال
زنجان، قطب نوآوری هوش مصنوعی و استارتاپ‌های فناور
تصادف مرگبار در محور فرعی دهگلان - قروچای
نیم صفحه نخست روزنامه‌های ورزشی ۱۱ آبان
اختصاص ۲۰۰ میلیارد تومان برای تعریض جاده قره پشتلوی زنجان
قانون کاهش مصرف کیسه های پلاستیکی در انتظار اجرا
ایران به دنبال صلح در سودان؛ غرب و صهیونیسم در پی تجزیه
مدال طلا را برای سربلندی کشورم کسب کردم
پیگیری رفع آلودگی دره خرگوش دراستان زنجان
هفته نهم سوپرلیگ یونان؛‌ پیروزی المپیاکوس با گلزنی طارمی
آخرین وضع مصدومان سپاهان
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۱۱ آبان ۱۴۰۴
هفته نهم فوتبال بوندس لیگا؛ باواریایی ها همچنان می تازند
اختتامیه سی‌وهفتمین جشنواره تئاتر آذربایجان‌شرقی
رقابت ۲۵۰ ورزشکار جانباز در مسابقات تنیس روی میز کشور
تقویم و اوقات شرعی یکشنبه ۱۱ آبان ۱۴۰۴ به افق قم
مسابقات اتومبیلرانی قهرمانی استان در بروجرد
بازدیداستاندار قم از محل احداث نیروگاه خورشیدی در جاده قم به گرمسار
رزمایش ارزیابی آمادگی مولدهای برق اضطراری در مراکز حیاتی لرستان
معرفی برترین‌های مسابقات بومی محلی دختران بسیجی استان قم
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
جهاد نهاجا برای دفاع از مرز‌های هوایی ایران مایه افتخار است
تایید قهرمانی کشتی آزاد ایران در رقابت‌های جهانی ۲۰۱۵
فرصت طلایی ایران در عصر چندقطبی شدن جهان
بدرفتاری کارمندان دولت را گزارش کنید
اعلام نتایج اولویت بندی طرح مادران ایران خودرو؛ ۱۱ آبان
پاسخ دانشگاه علوم پزشکی یزد درباره فوت مادر مهریزی
کشور فلسطین ظرف ۵ سال تشکیل می‌شود
نتانیاهو برای اهداف داخلی، به دنبال از سرگیری جنگ است
تحویل ویلای ۸ هزار متری متهم چای دبش به بانک ملت
آتش‌سوزی در مراتع شمال معلم‌کلایه
دیدار تیم‌های صنعت نفت آبادان و برق شیراز در مرحله سوم جام حذفی
امضای قرارداد‌های بزرگترین طرح جمع‌آوری گاز‌های مشعل
بررسی پیش‌نویس موافقتنامه همکاری‌های قضایی بین ایران و عربستان
میدان امیر چخماق یزد
عراقچی: موشک هایمان را در نبردی واقعی آزمایش کردیم
کالابرگ به شیوۀ جدید عرضه می شود  (۱ نظر)
قهرمانی بلند قامتان ایران در والیبال بازی‌های آسیایی جوانان  (۱ نظر)
تصادف در اتوبان تهران کرج با ۱۱ مصدوم و ۳ فوتی  (۱ نظر)
پیش ثبت نام ۷۳۰ نفر برای تشرف به حج تمتع ۱۴۰۵  (۱ نظر)
قطع درختان صنوبر در چمستان قانونی بود  (۱ نظر)
بازی‌های آسیایی جوانان؛ ایران در رده چهارم آسیا قرار گرفت  (۱ نظر)
یادواره شهدای سلامت در خرم‌آباد  (۱ نظر)
پیام تسلیت رئیس مجلس در پی درگذشت مادر شهیدان عاکفی  (۱ نظر)
کشور فلسطین ظرف ۵ سال تشکیل می‌شود  (۱ نظر)
قصه آموزش در تنها مدرسه روستای نرگس‌زمین ساری  (۱ نظر)
انتشار فراخوان برای پیشنهاد شعار مشترک فاطمیه ۱۴۰۴  (۱ نظر)