• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۱۳۹۹۴۳۸
تاریخ انتشار: ۰۹ آذر ۱۳۹۵ - ۱۱:۲۰
علمی و فرهنگی » فرهنگ و هنر

ترین‌های اکران پاییز در یک نگاه

اکران پائیز 95 با در نظر گرفتن فیلم‌هایی متفاوت از لحاظ ساختار و محتوا، یکی از موفق‌ترین فصل‌های اکران است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما؛ معمولاً فصل پاییز، فصل ماندن بسیاری از فیلم‌ها پشت ترافیک اکران است، تعدادی از فیلم‌های تولید شده و به نمایش درآمده در جشنواره فیلم فجر؛ منتظر پیداشدن یک زمان و شرایط مناسب برای اکران فیلم هایشان هستند و فیلم‌هایی هم که امکان اکران پیدا می‌کنند به دلیل همین ترافیک زیاد، مدت زمان کمتری می‌توانند روی پرده سینما باشند، با این حال در پائیز امسال تاکنون بیش از 20 فیلم قرارداد اکران بسته و به نمایش عمومی درآمده اند. 

نکته قابل توجه اکران پاییز 95 تنوع سبک هایی است که نظر طیف گسترده ای از مخاطبان را به خود جلب می کند.

در این فصل اکران بر خلاف سایر فصل ها که فیلم کمدی یکه تاز گیشه‌ها بوده اند فیلم های اجتماعی نبض مخاطبان را در دست گرفته و آن‌ها را با خود همراه کرده است.

فیلم هایی که گاه به دل تاریخ می زدند و گوشه از اتفاقات مهم سیاسی و اجتماعی گذشته را به تصویر می کشیدند و گاه به سوریه می رفتند و بخش‌هایی از دلاوری‌های مدافعان حرم را به نمایش می گذاشتند.

در این فصل اکران، به دلیل مقارن بودن با ماه های محرم و صفر، فیلم های عاشورایی هم به نمایش گذاشته شد و با استقبال نسبتاً خوب مخاطبان سینما روبه‌رو شد. 

در ادامه به بررسی تعدادی از پرمخاطب ترن فیلم های اکران پاییز 95 می پردازیم.

هیهات،‌ فیلمی 4 اپیزودی با نمادهایی عاشورایی:
در میان فیلم‌هایی که با مضامین عاشورایی در پاییز 95 اکران شده‌اند هیهات نخستین فیلم 4 اپیزودی سینمای ایران به تهیه کنندگی محمدرضا شفیعی و کارگردانی 4 کارگردان مختلف با استقبال مخاطبان سینما روبه‌رو شد.

این فیلم در 4 بخش متفاوت مضامینی چون ایثار، ‌مقاومت، ‌انسانیت و رشادت را به تصویر می‌کشد که نمادهای عاشورا، ‌8 سال دفاع مقدس و مدافعان حرم در آن دیده می شود، این فیلم با روایت ملودرام های اجتماعی، با بازخوردهای خوبی از طرف اقشار مختلف جامعه روبه‌رو شد. 

مستند «کربلا جغرافیای یک تاریخ» و پویانمایی «ناسور» از دیگر آثاری بودند که با مضامین عاشورایی در پاییز 95 اکران شده اند.

سیانور و یتیم خانه ایران:
نگاه موشکافانه سینماگران به تاریخ سبب شد در میانه‌های پائیز فیلم‌های «سیانور» به کارگردانی بهروز شعیبی و «یتیم خانه ایران» به کارگردانی ابوالقاسم طالبی به نمایش درآید؛ فیلم‌هایی که با نگاهی متفاوت به تاریخ، مخاطب را  با بخشی از اتفاقات مهم ادوار مختلف آشنا می کند.

سیانور با روایت بخش‌هایی از زندگی شهید مجید شریف واقفی و مرتضی صمدیه لباف برگی از کتاب جنایات منافقین در دهه 50 را ورق می‌زند و یتیم خانه ایران با روایت قصه قحطی که در حدود 100 پیش بر اثر استعمار انگلیس در ایران به وجود آمده بود می‌پردازد.

استقبال مخاطبان سینما از این 2 فیلم نشان داد اگر فیلمی به شکل ساختارمند و با محتوایی واقعی و ملموس یک اتفاق تاریخی را به تصویر بکشد، علاوه برانجام رسالت خود می‌تواند در گیشه نیز موفق باشد؛ فیلم‌های «ابوزینب راز پنهان» و «اروند» از دیگر فیلم‌هایی بوده‌اند که مفاهیمی چون مقاومت و مظلومیت شهیدان غواص را به تصویر کشیده‌اند.

نفس، روایتی از سال های بی قراری و حس و حال خوب کودکی:
فیلم سینمایی نفس به کارگردانی نرگس آبیار که چند هفته است روی پرده سینماست، یکی از متفاوت‌ترین فیلم‌های سینمایی از نظر ساختار و نوع روایت است؛ این فیلم قصه دختر بچه‌ای را به تصویر می‌کشد که همراه با پیروزی انقلاب اسلامی و 8 سال دفاع مقدس بخش‌های مهمی از زندگی‌اش رقم می‌خورد؛ کودکی که سرشار از ذوق و استعداد است و جنگ سبب می‌شود از بسیاری از موقعیت‌های خوب زندگی جا بماند.

این فیلم با روایت صادقانه و کودکانه از دو دهه 50 و 60 مخاطب را به دوران کودکی‌اش می‌برد و به عبارتی با موقعیت‌هایی که بین شخصیت‌های مختلف قصه اتفاق می‌افتد حال مخاطب را خوب می‌کند.

نفس، علاوه بر اینکه در ایران چندین بار به سانس‌های فوق العاده کشیده شد، در خارج از کشور نیز نظر بسیاری از منتقدان سینما را به خود جلب کرد و جایزه بهترین کارگردانی از جشنواره «تاتلین» را برای کارگردانش به ارمغان آورده است.

فیلم سینمایی «متولد 65» به کارگردانی مجید توکلی هم از جمله فیلمی‌هایی است که فضایی مخاطب پسند دارد و توانسته در گیشه موفق عمل کند. 

رقابت داغ فیلم‌های سینمایی در پایان پاییز: 
در حال حاضر فیلم‌هایی چون گیتا، 7 ماهگی، مشکل گیتی، لاک قرمز و سلام بمبئی در روزهای آینده به اکران عمومی درمی‌آیند؛ فیلم‌هایی که در سبک‌های گوناگون به بیان مسائل مختلف اجتماعی می پردازد.

فیلم سینمایی «سلام بمبئی» نخستین تجربه مشترک سینما ایران و هند به حساب می آید و به کارگردانی قربان محمد پور یکی از پر فروش های پاییز پیش بینی می شود.

اکنون باید منتظر ماند و دید که در نهایت کدامیک از فیلم‌ها می‌توانند لقب موفق‌ترین و پرفروش‌ترین فیلم اکران پائیز را به خود اختصاص دهند.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
فهرست پرواز‌های فرودگاه اصفهان (چهاردهم آذر ۱۴۰۴)
نوسازی بافت‌های فرسوده و حفاظت از اراضی کشاورزی اولویت توسعه شهری
گرامیداشت یاد و خاطره ۳۴۰ شهید اروندکنار در یادمان شهدای والفجر ۸
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۱۴ آذر ۱۴۰۴
تقویم و اوقات شرعی جمعه ۱۴ آذر ۱۴۰۴ به افق قم
اوقات شرعی جمعه چهاردهم آذر ۱۴۰۴ به افق مهاباد
پیوند دانشگاه و صنعت اولویت اساسی در آذربایجان شرقی
توسعه بخش معدن با بازگشت به چرخه تولید معادن راکد و غیر فعال
برنامه‌های پیشگیری از جرم باید مبتنی بر آسیب شناسی باشد
افزایش غلظت غبار در سمنان
کسب مقام سوم بانوان ووشوکار آذربایجان شرقی در مسابقات کشوری
پیگیری دو پرونده مهم قاچاق ارز و اراضی ملی و حقوق بیت المال در دستور کار دستگاه قضا
پیشرفت ۸۰ درصدی ساخت مرکز فرهنگی هنری بروجن
درگذشت مادر شهید در شهرستان بویراحمد
پاییزِ تماشایی خوانسار
تربیت صحیح، ثمره قرآن‌خوانی
افتتاح مدرسه خیر ساز حاج مصطفی جاودان
خبر‌هایی از بررسی ساماندهی بقاع متبرکه در ایوانکی
حضور نمایندگان چهارمحال و بختیاری درمسابقات لیگ برتر هندبال کشور
اقامه نماز جمعه در مصلای امام خمینی (ره) شهر ایلام
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
آغاز مرحله پنجم کالابرگ الکترونیکی با افزایش اعتبار برای دهک‌های یک تا سه
تداوم بارش باران در خوزستان
جزئیات رزمایش مشترک امنیتی ضد تروریستی سهند ۲۰۲۵
عیادت رئیس جمهور از رضا امیرخانی
بازدید مدیرعامل پتروشیمی‌های کشور از آبادان و اعلام آغاز دو طرح ملی در زنجیره ارزش پالایشگاه
تشییع پیکر همسر و فرزند معاون رئیس‌جمهوری در مشهد
آغاز رزمایش اقتدار نیروی دریایی سپاه
دعوت بانوان ایرانی به یک مهمانی
سارقان مسلح طلافروشی در کرمانشاه دستگیر شدند
بسته فرهنگ و هنر ۱۴۰۴/۰۹/۱۳
سفر استانی رئیس جمهور به یاسوج
آغاز مسابقات جودو قهرمانی کشور در مشهد
پزشکیان: اختیارات لازم را برای رفع مشکلات به مدیران داده‌ام
فقط صورت‌حساب‌های الکترونیکی از اول دی معتبر است
کارت «امید مادر» از ابتدای سال ۱۴۰۵ اجرایی می‌شود
فعالیت مدارس و دانشگاه‌های فارس فردا هم مجازی است  (۲۸ نظر)
سقف کیفری مهریه مشخص شد  (۱ نظر)
اگر آمریکایی‌ها امنیت ایران را تهدید کنند برخورد خواهیم کرد  (۱ نظر)
آغاز مرحله پنجم کالابرگ الکترونیکی با افزایش اعتبار برای دهک‌های یک تا سه  (۱ نظر)
آسمان قم تا پنج شنبه بارانی است  (۱ نظر)
میرزا کوچک جنگلی بزرگمرد پرآوازه‌ گیلان  (۱ نظر)
قطعی گاز در شهرزیبا منطقه ۵ تهران از ۱۶ ساعت گذشت  (۱ نظر)
انصراف روژان گودرزی از مبارزه با نماینده رژیم صهیونیستی  (۱ نظر)
کاشت ۲۵۰۰ اصله نهال اکالیپتوس در مزارع کارون  (۱ نظر)
معرفی مستند‌های بلند جشنواره سینما حقیقت  (۱ نظر)
تاکید بر تسریع در پرداخت تسهیلات به متقاضیان ازدواج در خوزستان  (۱ نظر)