• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۱۲۰۹۳۷
تاریخ انتشار: ۱۶ ارديبهشت ۱۳۹۷ - ۱۵:۳۸
اجتماعی » تعاون و اشتغال

پیشنهادهای ۳گانه رئیس اتاق تعاون ایران به هیات تجاری آفریقای جنوبی

نشست مشترک هیات تجاری آفریقای جنوبی و بخش تعاون باهدف آشنایی و شناخت ظرفیت های بخش تعاون در حوزه مختلف هم اکنون در حال برگزاری است.

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما به قنل از پایگاه اطلاع رسانی اتاق تعاون ایران، در این نشست بهمن عبداللهی رئیس اتاق تعاون ایران، ضمن خیرمقدم به هیات تجاری کشور آفریقای جنوبی، با معرفی توانمندی های بخش تعاون در ایران گفت: براساس قانون اساسی، اقتصاد کشور ما در سه بخش دولتی، خصوصی و تعاون تقسیم می شود.
وی در ادامه به توانمندی ها و ظرفیت های بخش های مختلف در بخش تعاون پرداخت و ابراز داشت: بخش تعاون بیش از نیمی از جمعیت کشور ایران را به صورت مستقیم و غیر مستقیم تحت پوشش دارد.
رئیس اتاق تعاون ایران ، در این نشست ۳ پیشنهاد مهم برای توسعه تجارت میان دو کشور ایران و آفریقای جنوبی مطرح کرد. وی بیان داشت: سرمایه گذاری در بخش گردشگری با توجه به وجود ظرفیت های بخش گردشگری در ایران همچنین کشاورزی، می تواند باعث توسعه تعاملات اقتصادی میان دو کشور شود.
وی در بخش دیگری برگزاری نمایشگاه های تخصصی در دو کشور ایران و آفریقای جنوبی را پیشنهاد داد و انجام این مهم را راه موثری برای گسترش تعاملات اقتصادی عنوان کرد.
رئیس اتاق تعاون ایران، سرمایه گذاری، تجار آفریقای جنوبی در حوزه پتروشیمی و صنایع پائین دستی را به عنوان سومین پیشنهاد به هیات تجاری آفریقای جنوبی عنوان داشت.
وی در ادامه گفت: متأسفانه حجم مبادلات تجاری بین دو کشور حدود ۷۰ میلیون دلار در سال است که رقم بسیار پایینی با توجه به ظرفیت‌های دو کشور است و باید در جهت افزایش حجم این مبادلات اقدام کرد.
وی افزود: آفریقا با رهبری نلسون ماندلا شناخته می‌شود و این شخصیت محبوب بین ایران و کشور آفریقای جنوبی است، بنابراین می‌توانیم از چنین فرصت‌هایی استفاده کنیم و روابط خود را در سطوح مختلف گسترش دهیم.
رئیس اتاق تعاون ایران تأکید کرد: حجم مبادلات بازرگانی با کشور آفریقا ۷۳ میلیون دلار است که این رقم بسیار پایینی است و باید با استفاده از ظرفیت‌های مختلف در سطوح صنعتی و ساختمانی بتوانیم مبادلات را افزایش دهیم.
عبداللهی، تصریح کرد: ایران در صنایع پتروشیمی، پلاستیک، صنعت ساختمان و مصالح ساختمانی بسیار قدرتمند است، به طوری که توانسته در حوزه مصالح ساختمانی، محصولاتی با کیفیت بسیار بالا تولید کند، بنابراین این بخش می‌تواند مورد توجه کشور آفریقای جنوبی باشد.
وی با تأکید بر اینکه کشور ما یکی از تولیدکنندگان اصلی محصولات پتروشیمی است، گفت: ایران توانسته محصولات بسیار باکیفیتی بسازد و به کشورهای مختلف همجوار صادر کند، بنابراین سرمایه‌گذاران کشورهای آفریقای جنوبی می‌توانند از این فرصت استفاده و سرمایه‌گذاری کنند.
رئیس اتاق تعاون ایران اظهار کرد: در حوزه محصولات کشاورزی به ویژه در تولیدات عسل ایران حرف‌های بسیاری برای گفتن دارد و ما می‌توانیم از این بازار برای سرمایه‌گذاری در کشورهای آفریقای جنوبی استفاده کنیم.
عبداللهی اظهار کرد: کشور ایران می تواند علاوه بر آفریقای جنوبی، از طریق این کشور به بازارهای کشورهای همجوار نیز دسترسی داشته باشد که بازار ۱۲۰ میلیونی را برای تجار، بازگانان و سرمایه گذاران ایرانی فراهم می کند.
وی در ادامه به حوزه گردشگری ایران و آفریقای جنوبی اشاره کرد و گفت: یکی از محصولاتی که ایران و آفریقای جنوبی باید به آن توجه کند بحث گردشگری است. هم اکنون کشور ایران جزء ۱۰ کشور اول گردشگری در دنیا به شمار می‌رود، بنابراین باید از این فرصت طلایی استفاده کرد.
رئیس اتاق تعاون ایران به حوزه گردشگری حلال در کشور ایران اشاره کرد و گفت: با توجه به حجم گسترده مسلمان در ایران و جمهوری آفریقای جنوبی باید به ظرفیت‌های گردشگری دو کشور توجه کرد.
عبداللهی در ادامه پیشنهاد برگزاری نمایشگاه صنایع و توانمندی‌های ایران و جمهوری آفریقا در حوزه صنعت ساختمان را ارائه کرد و گفت: کشور ایران در حوزه مصالح ساختمانی حرف‌های زیادی دارد، بنابراین پیشنهاد برگزاری و افزایش همکاری بین ایران و آفریقای جنوبی را می‌دهم.

وی افزود: کشور آفریقای جنوبی متقاضیان اصلی محصولات پتروشیمی به ویژه پلاستیک هستند، بنابراین سرمایه‌گذاران می‌توانند در این زمینه سرمایه‌گذاری کنند که نتیجه آن کاهش قیمت تمام شده و افزایش حجم تولیدات در این بخش می‌شود.
رئیس اتاق تعاون ایران اظهار کرد: امیدواریم در آینده نزدیک شاهد رشد و توسعه روابط بین دو کشور ایران و آفریقای جنوبی باشیم.
عبداللهی با بیان اینکه بخش تعاون کشور یکی از ارکان اصلی اقتصاد کشور به شمار می‌رود، گفت: بر اساس قانون اساسی اقتصاد کشور به سه بخش دولتی، تعاونی و خصوصی تقسیم‌بندی می‌شود و طبق این قانون بخش تعاون مکلف است ۲۵ درصد از ظرفیت اقتصاد ایران را دربرگیرد.
وی با بیان اینکه هم اکنون ۱۴ میلیون شغل در بخش تعاون ایجاد شده، افزود: ۴۰ میلیون نفر از جمعیت ۸۵ میلیونی ایران به صورت مستقیم و غیرمستقیم از خدمات بخش تعاون استفاده می‌کنند.
عبداللهی تأکید کرد: یکی از اصلی‌ترین مزیت‌های بخش تعاون به این صورت است که مردم به طور مستقیم در درآمدهای خود شریک هستند و این تنها اقتصاد مبتنی بر عدالت اجتماعی است.
در ادامه این نشست لوتاند فونانی سرپرست امور سفارت آفریقای جنوبی به ایراد سخن پرداخت و توانمندی های کشور متبوعش را توضیح داد.

 تجارت یک میلیارد دلاری ایران و آفریقای جنوبی تا ۲۰۲۲
 مدیر کل عربی آفریقایی سازمان توسعه تجارت با اشاره به طراحی برنامه توسعه حجم مبادلات تجاری ایران وآفریقای جنوبی به یک میلیارد دلار تا سال۲۰۲۲، خواستار رفع موانع پیش رو از جمله مشکلات بانکی شد.
 فرزاد پیلتن در نشست تجاری ایران و آفریقای جنوبی که در اتاق تعاون ایران برگزار شد، با اشاره به فرصت های سرمایه‌گذاری دو کشور گفت: برای توسعه همکاری های تجاری اهمیت و اولویت خاصی برای کشور آفریقای جنوبی قائل هستیم.
مدیرکل عربی آفریقایی سازمان توسعه تجارت ایران با تاکید بر لزوم توسعه و گسترش روابط تجاری دو کشور ادامه داد: فرصت های سرمایه گذاری و تجارت با آفریقای جنوبی در سازمان توسعه تجارت ایران به گونه ای برنامه ریزی شده تا همه ظرفیت های دو کشور شناسایی و مورد استفاده قرار گیرد.
وی از طراحی و تدوین برنامه ای برای مبادلات تجاری و اقتصادی دو کشور به میزان یک میلیارد دلار تا سال ۲۰۲۲ با مشارکت بخش های اقتصادی سفارتخانه های ایران و آفریقای جنوبی خبر داد و گفت: هرچند هدف‌گذاری دو کشور، توسعه مبادلات با حجم ۲ میلیارد دلار است اما در حال حاضر برنامه توسعه مبادلات اقتصادی تا یک میلیارد دلار هدفگذاری شده است.
این مقام مسئول در سازمان توسعه تجارت با اشاره به تجارت ۷۰ میلیون دلاری ایران و آفریقای جنوبی در سال گذشته ادامه داد: علاوه بر همکاری های حال حاضر دو کشور، توسعه سرمایه گذاری ها در حوزه صادرات خدمات فنی و مهندسی و همچنین گسترش ظرفیت های فعالیت در حوزه گردشگری پیش بینی شده که امیدواریم با همکاری سازمان ها و نهادهای دولتی دو کشور، در نتیجه استفاده از این ظرفیت ها، حجم یک میلیارد دلاری هدفگذاری شده تا سال ۲۰۲۲ تحقق یابد.
مدیرکل عربی آفریقایی سازمان توسعه تجارت ایران همچنین از هدفگذاری دو کشور برای توسعه مناسبات اقتصادی در سال ۲۰۱۸ میلادی در ۲۰ محور خبر داد و افزود: محور همکاری ها در سال جاری در چارچوب تبادل هیئت های تجاری، برگزاری نمایشگاه ها برای ارائه فرصت های سرمایه گذاری و توانمندی های دو کشور، تبادل تیم های اقتصادی و معرفی قوانین و مقررات ایران و آفریقای جنوبی خواهد بود.
پیلتن در بخش دیگری از اظهاراتش موانع پیش رو برای توسعه حل مبادلات تجاری دو کشور اشاره کرد و گفت: برای تحقق اهداف مذکور، موانعی وجود دارد که درخواست داریم از طرف آفریقای جنوبی این مشکلات برطرف شود.
وی که در نشست تجاری ایران و آفریقای جنوبی در اتاق تعاون ایران، سخنرانی می کرد، ادامه داد: نخستین مانع پیش رو در حوزه مبادلات مالی و همکاری های بانکی دو کشور است که امیدواریم در نشست کمیسیون اقتصادی مشترک دو کشور و مذکرات دوجانبه مسئولان، مشکلات بانکی پیش روی تجار برطرف شود. چرا که بدون رفع مشکلات بانکی، تحقق اهداف پیش بینی شده زیر سوال می رود.
مدیرکل عربی آفریقایی سازمان توسعه تجارت ایران افزود: یکی دیگر از مشکلات پیش روی توسعه تجارت دو کشور در زمینه حمل و نقل است؛ در این زمینه شرکت های حمل و نقلی ایرانی به رغم تمایلی که در خصوص حمل کالاهای خود به آفریقای جنوبی دارند، اما به دلیل مسیر طولانی، قدرت رقابت برای آنها کاهش پیدا کرده است؛ در مذاکراتی که با شرکت های حمل و نقل کشورمان انجام شده، اعلام می کنند که در مسیر برگشت، بار کافی برای آنها وجود ندارد، که این موضوع باید با همراهی بخش خصوصی و دولتی با رویکرد توسعه روابط تجاری دو کشور مورد توجه قرار گیرد. ضمن اینکه باید به گونه ای برنامه ریزی کنیم تا شرکت های حمل و نقلی کشتی رانی نیز در زمینه حمل کالا بین دو کشور فعالیت کنند.
پیلتن تاکید کرد: امیدواریم بخش تعاون که یکی از بخش های مهم اقتصاد ایران است، منشا و مبداء مناسبی برای همکاری های تجاری و اقتصادی دو کشور ایران و آفریقای جنوبی باشد.
بر اساس این گزارش، نشست تجاری ایران و آفریقای جنوبی صبح امروز با حضور بهمن عبدالهی رئیس اتاق تعاون ایران، مسئولان آفریقای جنوبی، تجار، سرمایه گذاران و مسئولان دستگاه های ذیربط در ایران به میزبانی اتاق تعاون ایران برگزار شد.
صادرات ایران به آفریقای جنوبی در سال گذشته ۴۲ میلیون و ۷۰۰ هزار دلار بود، ضمن اینکه حجم واردات ایران از این کشور نیز ۳۰ میلیون و ۴۰۰ هزار دلار در سال گذشته برآورد شده است.
 
 ۱۰۸تعاونی فرش دستباف در سال ۹۶ ثبت شد
108 شرکت تعاونی فرش دستبافت در سال گذشته به ثبت رسیده که 94 تعاونی تولیدی و 14 تعاونی تامین نیاز تولیدکنندگان است.
به نقل از پایگاه اطلاع رسانی اتاق تعاون ایران، این تعاونی های زمینه اشتغال حدود ۲۱۰۰ نفر را فراهم کرده است.
استان فارس با ۱۲ تعاونی فرش دستبافت، بیشترین تعاونی را در بین استانها به ثبت رسانده است.
بررسی آمار و اطلاعات در حوزه فرش دستباف که از دیدگاه مادی و معنوی یک جریان اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی را دنبال می کند و عرصه ‏های داخلی و بین المللی جایگاه ویژه ای برخوردار است، برای برنامه ریزان کلان کشور و سرمایه گذاران بسیار با اهمیت است و در صادرات غیر نفتی فرش دستباف ایران در طول سالهای متمادی یکی از مهمترین اقلام صادراتی کشور بوده است که با ابعاد و ارزشهای برجسته اقتصادی، فرهنگی و ملی آن برای صادرات در سطح بین المللی، تولید و عرضه می شود.
فرش دستباف ایران از دیرباز به کشورهای آلمان، آمریکا، ایتالیا، فرانسه، انگلستان، لبنان، امارات، کویت و ژاپن صادر می‌شد و امروز بازارهای دیگری از جمله چین، شیلی، آفریقای جنوبی، روسیه، چین و برزیل به خیل عظیم مشتریان فرش ایران پیوسته‌اند.
با استناد به نتایج محاسبات ضریب فنی و رویکرد نوین نشان داده می شود که فرش دستباف تنها با بخش محدودی بیشترین ارتباط را دارد. بخشهای مورد نظر عبارتند از: سایر نباتات صنعتی، برق و خدمات مربوطه، انواع نخ و پارچه، مواد شیمیایی اساسی، مواد پلاستیکی و کائوچو چوبی، انواع رنگ و جلا دهنده، الیاف مصنوعی.
به گزارش واحد آمار و برنامه ریزی اتاق تعاون ایران، برای تحریک بخشی فرش دستباف جهت افزایش تولید و ایفای نقش فعالتر در اقتصاد ایران می بایست: نخست با تحریک عنصر تقاضای نهایی به ویژه صادرات و سیاستهای طرف بازار می توان به افزایش تولید فرش دستباف کمک کرده سپس پیوندهای بین بخشی فرش دستباف با سایر بخشها را تقویت کرد.
عمده مشکلات صنعت فرش دستباف کشور را در قالب سه محور تامین مواد اولیه، تولید، توزیع ، بازاریابی و فروش است.
در محور تامین مواد اولیه، خام فروشی مواد اولیه از جمله پشم و نخ به دلالان خارج کشور، تقلب در تولید مواد اولیه مرغوب از جمله نخ ، عدم صرفه اقتصادی در تولید ابریشم و تولید سنتی این محصول، عدم استفاده از تکنولوژی پیشرفته در تولید مواد اولیه از جمله نخ و رنگ، از عمده مشکلات محسوب می شوند.
در محور تولید فرش، بهره‌گیری از محیط غیراستاندارد برای تولید فرش، کم توجهی به حقوق و مزایا و بیمه کارگران شاغل در این صنعت پراکندگی قالیبافان و عدم بهره گیری از کارگاه های متمرکز، عدم دسترسی به اطلاعات ونیازهای بازار ، عدم توجه به سلیقه مشتریان از عمده مشکلات است.
در محور توزیع، بازاریابی و فروش، عدم توجه به موضوع تبلیغات و عدم بهره گیری از مکانیسم های فروش سفارشی، عدم رعایت استانداردهای بسته بندی و ارسال فرش، عدم ارائه خدمات مناسب پس از فروش به مشتریان نیز از مشکلات صنعت فرش است.
اما یکی از مهمترین نقاط قوتی که صنعت فرش دستبافت را نسبت به سایر صنایع متمایز می گرداند هزینه پایین ایجاد اشتغال است که برنامه ریزی برای تشویق و ترغیب به ایجاد تعاونی های فرش دستبافت برای تمرکز سرمایه های اندک و حمایت های دولت در بازاریابی و فروش فرش دستبافت ایرانی که موجب حفظ و استمرار اشتغال، تولید و صادرات این کالای استراتژیک صادراتی باشد .
تعاونی های فرش دستبافت با ۱۶۹۰ تعاونی فعال با عضویت ۶۲ هزار نفر و اشتغال ۴۷ هزار نفر نقش مهمی در ایجاد اشتغال و تولید این کالای فاخر ایرانی دارد.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
وحدت ملی؛ ستون استواری در برابر تهدیدها و رمز پیشرفت کشور
رایزنی وزارت صمت با بانک مرکزی برای تحریک تقاضا
ادعای نابودی برنامه هسته‌ای ما توهم است
ظرفیت‌های فنی مرکز اندازه‌شناسی بررسی شد
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، اول مرداد ۱۴۰۴
برگزاری مراسم اربعین شهدای اقتدار آذربایجان شرقی
جمع‌آوری موتورپمپ‌های غیرمجاز آبیاری با پساب از رودخانه سیمینه‌رود
تصادف دو دستگاه پژو پارس در جاده پیرانشهر ـ سردشت با ۸ مصدوم اعزامی
بحران آب در آذربایجان‌غربی؛ خشکسالی و ضرورت تغییر الگوی مصرف
افتتاح نمایشگاه صنایع دستی در هریس
پیروز پر گل سپاهانی‌ها مقابل تیم قطری در ترکیه
استفاده از عوامل بیولوژیک در بیش از ۵۳۰۰ هکتار از اراضی کشاورزی آذربایجان‌غربی 
بررسی چالش‌های تأمین اجتماعی مازندران در گفتگوی ویژه خبری صداوسیما
تخصیص زمین به ۳۳۰ خانوار طرح جوانی جمعیت در آذربایجان‌غربی 
برخورد عبرت آموز دستگاه قضایی با استخراج غیرمجاز رمزارز 
تلاش ونزوئلا برای آزادی ۲۹ کودک ربوده شده در آمریکا
همراهی مردم روشنایی پایدار را تضمین می‌کند 
تداوم وزش بادهای شدید در سمنان
کمبود پایگاه اورژانس در طالقان
صعود پسران کمتر از ۱۶ سال ایران به رقابت‌های جام آسیا
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
عیسی آل‌کثیر به استقلال پیوست
ایرانشهر، بدون مرگ مادر در سه ماه نخست امسال
تکرار ادعا‌های ترامپ درباره ایران
هلاکت فرمانده عملیات یگان‌های کماندویی رژیم صهیونیستی
اختتامیه همایش ملی شعر قدسیان
آتش سوزی در مجتمع تجاری ونوس منطقه آزاد انزلی
بررسی ابعاد حقوقی مجروحان و شهدای دفاع مقدس ۱۲ روزه
ادارات فارس فردا به صورت دورکاری ارائه خدمت می کنند
واکنش چین به ادعای آمریکا در مورد فروش نفت ایران
مقاومت در غزه نابود شدنی نیست
حماس: رژیم صهیونیستی در حال اعدام دو میلیون نفر است
مخالفت شدید آمریکا با قانون جدید حشد الشعبی
تعطیلی ادارات مشهد و خراسان رضوی در روز چهارشنبه ،اول مرداد
مجوز رهبر به صندوق توسعه ملی برای سرمایه گذاری در انرژی
عراقچی: نمی‌توانیم از غنی سازی دست بکشیم
تشدید نظارت بر بازار برنج، روغن و شکر  (۲ نظر)
هشدار عراقچی درباره سوءاستفاده ۳ کشور اروپایی از مکانیسم ماشه  (۲ نظر)
وزیر نیرو: از مردم بابت کاهش فشار آب عذرخواهی می‌کنیم  (۱ نظر)
رویداد «کاروان روایتها» برگزار می‌شود  (۱ نظر)
عدم خروج خانه اقبالیان در استان همدان از ثبت ملی  (۱ نظر)
هلاکت فرمانده عملیات یگان‌های کماندویی رژیم صهیونیستی  (۱ نظر)
حماس: رژیم صهیونیستی در حال اعدام دو میلیون نفر است  (۱ نظر)
عراقچی: نمی‌توانیم از غنی سازی دست بکشیم  (۱ نظر)
تشییع پیکر مادر سه شهید و چهار جانباز دفاع مقدس در شیراز  (۱ نظر)
حمله گسترده سایبری به زیرساخت‌های آمریکا  (۱ نظر)
قالیباف: حضور بخش خصوصی برای تکمیل شبکه ملی اطلاعات  (۱ نظر)
تعطیلی ادارات مازندران در روز چهارشنبه اول مرداد  (۱ نظر)
سازمان ملل: غزه با گرسنگی فاجعه‌بار رو‌به‌رو است  (۱ نظر)
دیدار کمیسر عالی سازمان ملل در امور پناهندگان با وزیر آموزش و پرورش  (۱ نظر)
تظاهرات حمایت از غزه در ترکیه، اردن، مصر، عراق و لیبی  (۱ نظر)