• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۱۸۸۳۸۴
تاریخ انتشار: ۰۶ مرداد ۱۳۹۷ - ۱۱:۴۸
اقتصادی » مسکن

هشدار نسبت به احتمال وقوع سونامی در مکران

رئیس مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی گفت: با توجه به احتمال وقوع سونامی در سواحل مکران، دستگاه های شتاب نگار زلزله در چابهار و نوار ساحلی مکران نصب می شود.

هشدار نسبت به احتمال وقوع سونامی در مکرانبه گزارش خبرگراری صداوسیما به نقل از پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی؛­ ­محمد شکرچی زاده اظهار داشت: با توجه به اینکه در کشور 5 هزار کیلومتر مرز آبی داریم اما به بخش دریا در زمینه توسعه اقتصادی به اندازه کافی توجه نشده است. از بیش از انقلاب تاکنون محور برنامه های توسعه کشور، خشکی محور بوده است.

وی با اشاره به وجود امکانات مناسب برای توسعه دریا محور گفت: حدود 2 درصد­GDP­(تولید ناخالص داخلی) به امکانات دریایی مربوط می شود که این میزان با برنامه ریزی می تواند به 10 درصد هم برسد.

رئیس مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی درباره توسعه دریامحور گفت: سواحل مکران یکی از مهمترین مراکزی است که می تواند مرکز توسعه دریایی کشور قرار گیرد. همچنین نقش استراتژیک در توسعه اقتصادی خواهد داشت. ولی جای تاسف است که چابهار به عنوان تنها بندر اقیانوسی ایران با وجود داشتن امکانات گسترده شاهد سکونت بیش از 60 درصد مردم این شهر در بافت های ناکارآمد شهری هستیم که این اتفاق قابل توجیه نیست و باید برنامه های توسعه ای برای رفع این معضل تهیه و تدوین شود.

این مقام مسئول مهمترین محور توسعه چابهار را توسعه حمل و نقل این منطقه دانست و افزود: در جلسه ای­ که با سایر معاونان وزیر راه و شهرسازی داشتیم موضوعات مختلف حمل و نقل و شهرسازی چابهار اعم از دریایی، زمینی، ریلی و هوایی مطرح شد که اجرای آنها می تواند فرصت های گسترده ای برای توسعه ایجاد کند.

عضو شورای معاونان وزیر راه و شهرسازی تصریح کرد: به رغم فرصت هایی که در چابهار و سایر مناطق جنوب شرق کشور داریم تهدیدهایی نیز دیده می شود که مهمترین آنها وجود گسل مکران است که این گسل در تاریخ خود فعالیت هایی هم داشته است از جمله وقوع چند سونامی در منطقه مکران می توان اشاره کرد که آخرین آن سال 1945 میلادی (1324 شمسی) به وقوع پیوست. البته کانون اصلی این زلزله پاکستان با بزرگای 8 ریشتر بود که آثار آن در منطقه مکران ایران نیز مشهود است. گفته می شود در اثر سونامی آن زمان ارتفاع آب در سواحل به 13 متر رسیده بود و تعدادی از روستاهای نزدیک سواحل به طور کامل تخریب شد. سالمندان این منطقه سونامی 1324 را به خاطر دارند.

شکرچی زاده تاکید کرد: بنابراین اهمیت دارد که در برنامه ریزی برای توسعه مکران موضوع گسل های منطقه را نیز درنظر بگیریم. ضمن اینکه تحقیقات علمی در این خصوص به اندازه کافی در مرکز تحقیقات وجود دارد و برای ارزیابی خطرپذیری منطقه مکران می توان به این مستندات مراجعه کرد. همچنین از دیگر اقدامات موردنیاز نصب دستگاه های شتاب نگار در طول سواحل مکران است که تا حدودی به رصد حرکت پوسته زمین در منطقه کمک می کند.

وی گفت:­ قرار است نخستین دستگاه شتاب نگار که اخیرا خریداری کردیم در منطقه آزاد چابهار نصب شود که تا ماه آینده این اتفاق رخ خواهد داد. به مرور چند دستگاه دیگر برای متراکم تر کردن شبکه شتاب نگاری در منطقه نصب خواهیم کرد.

شکرچی زاده افزود: در حال حاضر، 43 دستگاه شتاب نگار زلزله در سیستان و بلوچستان نصب شده است که بتدریج دستگاه های بیشتری به آنها می افزاییم و قرار است سونامی را با دستگاه های شتاب نگاری که در خود دریا نصب می شود رصد کنیم.

به گفته وی با توجه به بزرگ بودن این طرح، ­­همکاری سایر دستگاه ها از جمله سازمان بنادر ودریانوردی به پیشبرد آن کمک خواهد کرد.

رئیس مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی­ تصریح کرد: بحث مهم دیگر بحث ایمنی جاده های سیستان و بلوچستان بود. متاسفانه به دلیل­­نزدیکی به مناطق مرزی با همسایگان شرقی و همچنین قاچاق انسان ما شاهد وقوع تصادفات متعدد و کشته های بالا در جاده های استان هستیم. از سوی دیگر از سال 95 به بعد تعداد کشته های جاده ای افزایش پیدا کرده است.

وی ادامه داد: از سال 95 که کشته های جاده ای 15هزار و 201 نفر بود تاکنون این آمار افزایشی بوده است که سهم سیستان و بلوچستان از این روند افزایشی بیشتر بوده است و از 870 کشته در سال 95 به 815 نفر در سال 96 رسید که افزایش 4.5 درصدی را نشان می دهد. این آمار نشان می دهد که کشته های جاده ای در سیستان و بلوچستان 3 برابر میانگین کشوری است. به همین جهت توجه به ایمنی جاده ها در این استان از اهمیت بالایی برخوردار است.

شکرچی زاده گفت: در مرکز تحقیقات برای این موضوع تحقیقات موردی انجام دادیم و قرار است به این موضوع توجه بیشتری در بخش مطالعات ایمنی جاده ای مرکز تحقیقات شود. همچنین قرار است با معاونت معماری وشهرسازی تحقیقات مشترکی درباره وضعیت شهرسازی چابهار انجام دهیم.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
طرح اصلاح قانون محکومیت‌های مالی، تعرضی به قانون مهریه نکرده است
آغاز بارش برف در جاده کرج کندوان
 اقدام خیرخواهانه پزشک زنجانی؛ دو کودک نیازمند رایگان جراحی شدند
افزایش ۹۶ درصدی تسهیلات مشاغل خانگی چهارمحال و بختیاری
رقابت هنرمندان چهارمحال و بختیاری برای دریافت مهر اصالت ملی
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۱۲ آذر ۱۴۰۴
تقویم و اوقات شرعی زنجان در ۱۲ آذر ۱۴۰۴
تقویم و اوقات شرعی چهار شنبه ۱۲ آذر ۱۴۰۴ به افق قم
همت اهالی روستای مصر آباد زنجان قنات قدیمی را زنده کرد
بررسی راهکار‌های استفاده از ظرفیت نخبگان در تولید و صنعت
پیام ما به مردم دنیا صلح و تعامل است
انجام ۴۳۱ پرواز خارجی از فرودگاه تبریز
تاکید فرماندار شاهین‌دژ بر تقویت خدمات شهری با اولویت مطالبات مردمی
برگزاری همایش تخصصی اردستان شناسی
ایران تجربه بسیار کلاسیکی در مبارزه با تروریسم دارد
یازدهمین جشنواره «به‌یت و حه‌یران» در سردشت آغاز شد
هشدار محیط‌زیست درباره روایت‌های نادرست از آتش‌سوزی الیت
تاکید فرماندار چهاربرج بر احیای بافت فرش برای حفظ معیشت و ایجاد اشتغال
صید بیش از ۵ هزار تُن ماهی قزل آلا در استان اصفهان
آغاز فعالیت سامانه بارشی در سمنان
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
فعالیت مدارس و دانشگاه‌های فارس فردا هم مجازی است
شاخص هوای شیراز امروز ۱۱ آذر ۱۴۰۴
مدارس و مراکز آموزشی غیر حضوری شد؛اداره ها دور کار
دانش‌ قرارگاه‌خاتم‌الانبیا به‌بخش‌های دولتی‌وخصوصی منتقل‌شود
بارش باران در غرب، شمال غرب و شمال کشور
کالابرگ الکترونیک؛ تضمین قیمت ثابت برای دهک‌های هدف
مدارس و دانشگاه‌های تهران فردا ۱۲ آذر حضوری شدند
۱۰۰ هزار میلیارد تومان کالابرگ پرداخت شد
کشف باند توزیع شیشه در فیروزکوه با شگرد پنهان‌سازی در لوازم آرایشی
آسمان قم تا پنج شنبه بارانی است
تقویم و اوقات شرعی سه شنبه ۱۱ آذر ۱۴۰۴ به افق قم
مدارس و دانشگا‌ه های کهگیلویه و بویراحمد فردا ۱۲ آذر غیرحضوری شد
از شکنجه تا خلق شاهکار؛ هنرمندی که قلم به لب، نقاشی‌ می‌کشد
استان یزد فردا بارانی می شود
برگزاری جشنواره ارتقای شفافیت در زمینه سند تحول قوه قضاییه
بازیکن دهدشتی برترین گلزن نیم فصل لیگ برتر امید‌های کشور  (۴۵ نظر)
پدافندهوایی ارتش همیشه در حالت آماده‌باش کامل است  (۲ نظر)
امروز؛ آخرین فرصت ثبت نام آزمون استخدامی سرایداران  (۱ نظر)
فرزندان مصدوم معاون رئیس جمهور به تهران منتقل شدند  (۱ نظر)
دشمن خطا کند هزینه سنگینی به او تحمیل می‌کنیم  (۱ نظر)
تردید‌ها درباره سلامتی ترامپ با انتشار‌ام‌آر‌آی وی  (۱ نظر)
اقدام استرالیا علیه سپاه در جهت اهداف آمریکا و اسرائیل است  (۱ نظر)
بیانیه‌ ونزوئلا در محکومیت‌ آمریکا برای بستن حریم‌ هوایی  (۱ نظر)
سرعت غیرمجاز، رکن اصلی تصادفات جاده‌ای  (۱ نظر)
فراهم شدن امکان ثبت نام سهام برای متولدین ۱۴۰۱ به بعد  (۱ نظر)
میرزا کوچک جنگلی بزرگمرد پرآوازه‌ گیلان  (۱ نظر)
غیرحضوری شدن مدارس و دانشگاه‌های خراسان جنوبی  (۱ نظر)
ساخت مسابقه «عائله اَل اَله» در رادیو چی چست  (۱ نظر)
ابلاغ شیوه نامه مراقبت و کنترل آنفلوانزا در مدارس استان  (۱ نظر)
پایان عملیات تعریض پل و آماده‌سازی کامل زیرگذر فیجان  (۱ نظر)