• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۳۶۶۱۹۴
تاریخ انتشار: ۰۹ اسفند ۱۳۹۷ - ۰۷:۱۱
فارس » اجتماعی
بیشتر بدانیم؛

مهمترین دلیل حرارت دادن سبزی‌ها قبل از فریز کردن

حرارت ملایمی که قبل از انجماد به سبزی داده می شود موجب آنزیم زدایی یا «بلانچینگ» می‌شود.

بیشتر بدانیم؛ مهمترین دلیل حرارت دادن سبزی‌ها قبل از فریز کردنبه گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز فارس، کارشناس ارشد بهداشت و ایمنی مواد غذایی دانشکده تغذیه و علوم غذایی شیراز گفت: چنانچه امکان مصرف مواد غذایی به صورت تازه وجود نداشته باشد، می‌توان از فرآیند‌های خشک کردن، منجمد کردن یا کنسرو کردن استفاده کرد.

الهام باباعلی افزود: فریز کردن، یکی از بهترین روش‌های نگهداری بعد از تازه خواری است.

وی با بیان اینکه در تمامی روش‌های نگهداری مواد غذایی برای طولانی مدت مانند فرآیند‌های خشک کردن، منجمد کردن و کنسرو کردن باید اصول اولیه رعایت شود، افزود: آنزیم‌هایی به صورت طبیعی در میوه‌ها و سبزی‌ها وجود دارد که با تغییر در بافت، رنگ و طعم، زمان ماندگاری و ارزش تغذیه‌ای آن‌ها را کاهش می‌دهد.

این کارشناس ارشد بهداشت و ایمنی مواد غذایی اظهارداشت: فرآیند حرارتی ملایمی که قبل از انجماد به کار می‌رود فعالیت این آنزیم‌ها را کاهش یا به طور کامل متوقف می‌کند که به آن آنزیم زدایی یا «بلانچینگ» گفته می‌شود.
باباعلی توضیح داد: برای هر نوع ماده غذایی زمان فرآیند آنزیم زدایی متفاوت است، اگر زمان به کار رفته بیش از حد باشد محصول موردنظر طعم، رنگ و مواد تغذیه‌ای خود را از دست می‌دهد؛ همچنین زمان کم فرآیند فعالیت آنزیم‌ها را تحت تاثیر قرار نمی‌دهد و آنزیم‌ها به فعالیت خود در مواد غذایی ادامه می‌دهند، بنابراین باید زمان مناسبی برای هر نوع محصول مشخص شود.
او، بهترین روش آنزیم زدایی را استفاده از بخار با حرارت بالا و زمان کم اعلام کرد و ادامه داد: بعضی از سبزی‌ها مانند فلفل‌های سبز و قرمز، گوجه فرنگی، کلم، پیاز خرد شده، کرفس و هویج خرد شده را می‌توان بدون انجام آنزیم زدایی در حرارت ۱۸- درجه سانتیگراد به مدت ۱۲ ماه بدون هیچ گونه تغییر نامطلوبی که ناشی از فعالیت آنزیمی باشد نگهداری کرد.
این عضو دانشکده تغذیه و علوم غذایی از مزایای فرآیند «بلانچینگ» به غیرفعال کردن آنزیم‌هایی که باعث تغییر در طعم، رنگ و بافت مواد غذایی می‌شوند، حفظ بیشتر برخی از ویتامین‌ها مثل ویتامین C، B ۱، B ۲، جلوگیری از تغییر رنگ سبزی‌ها و تیره شدن آن‌ها در طی فرآیند انجماد، ضدعفونی کردن سطوح مواد غذایی از میکروب ها، آسان‌تر کردن فرآیند بسته بندی مواد غذایی به دلیل کم حجم شدن و کاهش سموم طبیعی موجود در گیاه، مانند کاهش نیترات در اسفناج اشاره کرد.

پایان خبر
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
تامین برق پایدار مناطق عشایری چهارمحال و بختیاری
رد ادعا‌های بی‌اساس درباره جزایر ایرانی
تشکیل کارگروهی مطالعاتی برای بررسی احداث سد‌های ماندگان و خرسان
برخورد دو خودرو و یک کشته
صلح روسیه و اوکراین آینده اروپا را شکل خواهد داد
مسابقه ویلچررانی بمناسبت گرامیداشت روز جهانی معلولان در رشت
تجلیل از ۲۰ هزار مادر و همسر شهید در سراسر کشور
تأکید استاندار بر تسهیل امور سرمایه‌گذاران و رفع موانع طرح‌های گردشگری
پایان فرار متهمان متواری در فلاورجان
پایان هفته چهارم لیگ دسته یک تفنگ و هفته پنجم تپانچه مردان
برگزاری رویداد صدرا در شاهرود
سرنوشت مردم فلسطین باید توسط خودشان تعیین شود
آلوده شدن کارکنان بهداشت و درمان انگلیس به مواد شیمیایی سرطان زا
دوبنده پوشان فرنگی کار قم بر بام کشتی ایران ایستادند
برگزاری آزمون مصاحبه زبان‌های خارجی فعالان گردشگری در آذربایجان غربی
افتتاح پانزدهمین نمایشگاه سراسری کتاب کرمانشاه
استقبال و تجلیل از قهرمان کاراته المپیک ناشنوایان در سنگر
آغاز فصل تازه‌ای از توسعه در استان زنجان
پایداری هوای گلستان تا اواسط هفته آینده
دستگیری تیم مسلح عملیاتی نفاق در شهرستان پردیس
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
فرایند جذب هیئت علمی در دانشگاه‌ها آغاز شد
سقف کیفری مهریه مشخص شد
تعطیلی مدارس در همه مقاطع تحصیلی و مراکز دانشگاهی و آموزش عالی استان البرز
اگر آمریکایی‌ها امنیت ایران را تهدید کنند برخورد خواهیم کرد
ترمینال زنجان نیازمند توسعه زیرساخت و نوسازی ناوگان است
آغاز رزمایش اقتدار نیروی دریایی سپاه از فردا
طرح اصلاح قانون محکومیت‌های مالی، تعرضی به قانون مهریه نکرده است
سپاه بزرگترین سازمان ضد تروریستی دنیا
از بنزین تا هواشناسی! پاسخ دولتی‌ها به سوالات خبرنگاران
بهسازی و آسفالت جاده روستای دمه در بخش سرفاریاب
پخش زنده قرعه کشی جام جهانی فوتبال از شبکه سوم سیما
آغاز بارش برف در جاده کرج کندوان
افزایش ۹۶ درصدی تسهیلات مشاغل خانگی چهارمحال و بختیاری
طرح بزرگ دشمن در دفاع مقدس ۱۲ روزه شکست خورد
رهبر انقلاب: زن، کارگزار خانه نیست، مدیر است
فعالیت مدارس و دانشگاه‌های فارس فردا هم مجازی است  (۲۸ نظر)
سقف کیفری مهریه مشخص شد  (۱ نظر)
اگر آمریکایی‌ها امنیت ایران را تهدید کنند برخورد خواهیم کرد  (۱ نظر)
دشمن خطا کند هزینه سنگینی به او تحمیل می‌کنیم  (۱ نظر)
تردید‌ها درباره سلامتی ترامپ با انتشار‌ام‌آر‌آی وی  (۱ نظر)
آسمان قم تا پنج شنبه بارانی است  (۱ نظر)
میرزا کوچک جنگلی بزرگمرد پرآوازه‌ گیلان  (۱ نظر)
قطعی گاز در شهرزیبا منطقه ۵ تهران از ۱۶ ساعت گذشت  (۱ نظر)
کاشت ۲۵۰۰ اصله نهال اکالیپتوس در مزارع کارون  (۱ نظر)
انصراف روژان گودرزی از مبارزه با نماینده رژیم صهیونیستی  (۱ نظر)
معرفی مستند‌های بلند جشنواره سینما حقیقت  (۱ نظر)