• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۳۶۷۷۷۶
تاریخ انتشار: ۱۱ اسفند ۱۳۹۷ - ۰۹:۱۶

آن سوی جایزه یک میلیون دلاری برای کشف محل اختفای پسر بن لادن

امریکا جایزه یک میلیون دلاری برای یافتن محل اختفای حمزه بن لادن تعیین و از آن به عنوان جانشین و ولیعهد اسامه بن لادن و یکی از رهبران نوظهور القاعده یاد کرد.

آن سوی جایزه یک میلیون دلاری برای کشف محل اختفای پسر بن لادن

وزارت امور خارجه دولت راستگرای امریکا به ریاست مایک پمپئو روز پنج شنبه به طور ناگهانی جایزه یک میلیون دلاری برای یافتن محل اختفای حمزه بن لادن تعیین و از آن به عنوان جانشین و ولیعهد اسامه بن لادن و یکی از رهبران نوظهور القاعده یاد کرد. این در حالی است که در چند سال گذشته بخصوص بعد از ظهور گروههای تکفیری جدید همچون داعش و جبهه النصره هیچ خبری از القاعده در میان نبود و به نوعی به تاریخ پیوسته بود .
حال اولین سوالی که مطرح می شود این است که چه عواملی و یا تعقیب چه اهدافی موجب شده است که دولت راستگرای حاکم بر امریکا که ید طولانی در به بازی گرفتن یک چنین گروههایی دارد دوباره القاعده را از حاشیه به متن در آورده و برای بزرگنمایی آن جایزه یک میلیون دلاری برای پسر بن لادن تعیین کرده است؟
از چند منظر می توان به این سوال پاسخ داد:
نخست اینکه این خبر ناگهانی زمانی اعلام شد که ترامپ در هر دو عرصه داخلی و خارجی با یک ناکامی و شکست مواجه شد. در داخل مایکل کوهن وکیل سابق ترامپ در برابر کمیته پرسش مجلس نمایندگان آمریکا به افشاگری های جدید دست زد و با ارائه شواهد ترامپ را یک نژادپرست و فردی فریبکار توصیف کرد که از مقام خود برای سرپوش گذاشتن بر ادعاهای مخرب سیاسی مرتبط با روابط جنسی استفاده می کند و این که طی کارزار انتخاباتی خود در ارتباط با منافع تجاری اش در روسیه دروغ گفته است.
در خارج نیز دومین نشست ترامپ با کیم جونگ – اون رئیس کره شمالی در هانوی پایتخت ویتنام شکست خورد و بدون نتیجه پایان یافت حال آنکه وی در دو سال گذشته کوشیده بود از این مسئله برای خود یک پیروزی در عرصه سیاست خارجی بسازد .
نکته قابل توجه و تامل اینکه هر دو متحد ترامپ یعنی نتانیاهو و محمد بن سلمان نیز با چالش های مشابهی در داخل و خارج مواجه شده اند به گونه ای که دادستان کل اسرائیل از تصمیم خود برای تشکیل سه پرونده قضایی همزمان علیه نتانیاهو درباره ارتشاء، تقلب وخیانت در امانت خبر داد که به شدت موقعیت انتخاباتی وی را تحت تاثیر قرار داده است و در پی سفر محمد بن سلمان به سه کشور پاکستان ،هند و چین که برای رهایی از انزوای ناشی از قتل جمال قاشقچی صورت گرفت، هند و پاکستان در پی حمله تروریستی در کشمیر به شدیدترین رویارویی نظامی روی آورده اند که دستاوردهای ظاهری محمد بن سلمان را نیز تحت الشعاع قرار داد و همه تبلیغات وی را که با صرف میلیاردها دلار صورت گرفت بر باد داد.
در یک چنین فضایی از حاشیه به متن در آوردن القاعده و اعطای جایزه یک میلیون دلاری برای یافتن محل اختفای پسر بن لادن می تواند تلاشی برای تحت الشعاع قرار دادن این چالش ها و ناکامی ها باشد که ترامپ و متحدانش همزمان با آن مواجه شده اند.
اما زاویه دومی که می توان در تحلیل این مسئله بکار گرفت مربوط می شود به نقش و کارکردی که گروههای چون القاعده و داعش در چند دهه گذشته بعد از فروپاشی نظام دو قطبی در سیاست های امریکا و تا حدودی غرب ایفاء کرده است و لذا اینها نمی توانند به سرعت این گروهها را کنار بگذارند. در ابتدا القاعده این نقش را بازی می کرد اما بعدا جای خود را به داعش و دیگر گروهها داد اما اکنون که پرونده داعش بسته می شود و شکست پروژه براندازی در سوریه عرصه را بر دیگر گروههای تکفیری مستقر در ادلب تنگ تر کرده است لذا به نظر می رسد نوعی تمایل در دولت راستگرای ترامپ برای استفاده ابزاری از القاعده دیده می شود و از این دید اعلام خبر تعیین جایزه یک میلیون دلاری برای پسر بن لادن می تواند سرآغازی برای اجرای این پروژه باشد که به احتمال زیاد با فازهای دیگری همراه خواهد شد.
------------------------------
احمد کاظم زاده
­
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
تقویم روز و اوقات شرعی دهم آبان به افق آبادان و خرمشهر
نخستین شکست تیم هندبال بانوان نفت وگاز گچساران
بازگشت اعضای تیم فوتسال کمتر از ۱۷ سال به ایران
فعالیت ۲۲۵ صلح یار در مساجد کرمان
اطلاعیه خاموشی برق در بهمئی و دنا
کتاب «فقه خبر» امروز رونمایی می‌شود
شهرداری چلیچه در مرحله پلی آف
آلودگی هوا در ۱۲ شهر خوزستان
روزی برای ناشنوایان
تجلیل از ملی پوش آباده‌ای اعزامی به المپیک آسیایی
یک برد ویک تساوی برای نمایندگان کرمان
اطلاعیه قطع برق در برخی مناطق سمنان
صعود شاهین گرداب سفلی به تیم اول گروه A
کاهش تصادفات جاده ای نیازمند فرهنگ سازی است
میدان امیر چخماق یزد
فهرست پرواز‌های فرودگاه اصفهان (دهم آبان ۱۴۰۴)
آسمانی صاف در بیشتر مناطق کشور
نخستین شهید محراب، مرزبان فقاهت و جهاد
تایید قهرمانی کشتی آزاد ایران در رقابت‌های جهانی ۲۰۱۵
نیم صفحه نخست روزنامه‌های ورزشی ۱۰ آبان
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
تأکید امام جمعه ساری بر تزریق نگاه بصیرتی به نسل جوان
در شیوه جدید اختصاص کالابرگ؛ یارانه حذف نمی‌شود
نتایج کامل رقابت‌های ایران در بازی‌های آسیایی جوانان
لیگ برتر کشتی آزاد؛ پیروزی استقلال جویبار مقابل مدعی عنوان قهرمانی
تصادف در اتوبان تهران کرج با ۱۱ مصدوم و ۳ فوتی
نتایج دیدارهای هفته نهم لیگ برتر فوتبال
انتقادها از تسلیم شدن آمریکا در مقابل چین
اسرائیل منابع کافی برای مقابله با موشک‌های ایرانی را نداشت
لاریجانی: باید از اختلافات عبور کنیم
ایران و روسیه در برابر سیاست‌های غرب برادرانه ایستاده‌اند
با توجه به نوع تهدید، پدافند غیرعامل بازآرایی می‌شود
توافق چین و آمریکا از منظر رسانه انگلیسی
رای گیری کم سابقه دو حزبی بر ضد ترامپ در سنای آمریکا
ساپینتو: به تیمم افتخار می‌کنم، عالی بودیم
ثابت کردید برای رسیدن به قله‌ها، مانعی وجود ندارد
آغاز فرایند اخذ گواهینامه‌های پروازی هواپیمای سیمرغ  (۳ نظر)
کالابرگ به شیوۀ جدید عرضه می شود  (۱ نظر)
قدردانی لاریجانی از طراحی هنرمندانه ایستگاه متروی مریم مقدس (س)  (۱ نظر)
بزرگداشت آیت الله دهکردی با پیام آیت الله مظاهری  (۱ نظر)
توان دفاعی ایران با قابلیت‌های بیشتر به‌روز می‌شود  (۱ نظر)
قهرمانی بلند قامتان ایران در والیبال بازی‌های آسیایی جوانان  (۱ نظر)
افتتاح‌ زمین چمن مصنوعی در جغتای  (۱ نظر)
تصادف در اتوبان تهران کرج با ۱۱ مصدوم و ۳ فوتی  (۱ نظر)
نخستین جشنواره حجاب بانوی ایرانی  (۱ نظر)
قطع درختان صنوبر در چمستان قانونی بود  (۱ نظر)
یادواره شهدای سلامت در خرم‌آباد  (۱ نظر)