• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۹۶۸۵۰۵
تاریخ انتشار: ۰۸ دی ۱۳۹۹ - ۱۴:۰۷

سایه کودتا بر سر کاخ سفید

ترامپ با نپذیرفتن شکست در انتخابات ریاست جمهوری، ممکن است از وضعیت دو قطبی شدن جامعه آمریکایی برای کودتای نظامی استفاده کند.

سایه کودتا بر سر کاخ سفید

با وجود تائید پیروزی بایدن در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا در مجمع برگزینندگان و نا امیدی ترامپ از رد شدن نتیجه انتخابات در دیوان عالی، او همچنان از پذیرفتن شکست امتناع می ورزد و مدعی می شود که خودش برنده انتخابات شده است.
ترامپ روز شنبه در آخرین تویئتی که منتشر کرد نوشت تقلب در انتخابات تئوری توطئه نیست یک حقیقت است. او همچنین از عقب نشینی برخی جمهوری خواهان از حمایتش ابراز نا امیدی و تهدید کرد که هرگز این مواضع را فراموش نخواهد کرد.
اين مواضع در حالی است که برخی نزدیکان ترامپ هم در روزهای اخیر پیشنهادهایی را مطرح کرده‌اند که به شائبه احتمال کودتا در کاخ سفید دامن زده است.
مایکل فلین مشاور سابق امنیت ملی آمریکا کمتر از دو هفته پیش از ترامپ خواست از اهرم نظامی برای برگزاری انتخابات در برخی ایالت ها استفاده کند.
اشاره فلین به ایالت های سرنوشت سازی است که ترامپ تصور می کرد در آنها حتما پیروز خواهد شد اما نتیجه انتخابات در چنین ایالت هایی مانند پنسیلوانیا به مدد آرای پستی به نفع بایدن تمام شد.
از این گذشته فلین روز یکشنبه از هواداران ترامپ خواست تا روز ششم ژانویه که قرار است پیروزی بایدن در کنگره تائید شود به خیابان‌ها آمده و اعتراض کنند.
اين شرايط وضعیتی را پدید آورده است که رسانه های آمریکایی درباره اینکه ترامپ در روزهای پایانی در کاخ سفید دست به اقدامی غیر منتظره بزند هشدار دهند.
نیوز ویک روز پنجشنبه نوشت که احتمال حکومت نظامی از سوی ترامپ منتفی نیست و نظامیان آمریکایی در حال آماده کردن خود برای مواجهه با چنین سناریویی هستند.
البته باید گفت که ارتش آمریکا پيش از اين اعلام کرده که در امور سیاسی داخلی دخالت نخواهد کرد اما با توجه به جابجایی در پنتاگون و برکناری مارک اسپر انتصاب کریستوفر میلر به این سمت و نگرانی برخی طرف ها از این انتخابات، احتمال می رود که جریان دو قطبی شدن جامعه آمریکایی در ارتش آمریکا نیز رسوخ کرده باشد و بخشی از ارتش هم با ادعاهای ترامپ همسو شود به ویژه اینکه لابی صهیونیستی نیز از شکست ترامپ در انتخابات رضایت ندارد.
هر چند تا کنون احتمال کودتای نظامی برای حفظ قدرت در آمریکا سابقه نداشته است اما با توجه به دو قطبی شدن شدید جامعه آمریکایی و شخصیت ترامپ و احتمال اینکه او و برخی از نزدیکانش پس از جابجایی قدرت به دلیل تخلفات قانونی و مالیاتی و سوء استفاده از قدرت زندانی شوند هر اتفاق را نمی‌توان دور از نظر دانست.
به هر حال ترامپ توانسته در انتخابات رأی 70 میلیون آمریکایی را به دست آورد که بخشی از آنها سفید پوستان نژاد پرست و شبه نظامیان مسلحی هستند که حاضر نیستند تغییر را بپذیرند و چه بسا حوادت اخیر از جمله انفجار اخیر در ایالت تنسی و همچنین تهدید به بمب گذاری در نیویورک و اقداماتی از این دست هم مقدماتی باشد که ترامپ از آنها برای بقای خود در کاخ سفید بهره برداری کند.


رضا محمد مراد

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
آغاز مسابقات قرآن و عترت در شهرکرد
حدود ۳۰ درصد از حجم سد‌های فارس آبگیر شد
هوا غالبا ناپایدار
شکایت دولت ترامپ علیه قانون «چراغ سبز» نیویورک رد شد
با حضور استاندار؛
پاکسازی مسیر جاده جواهرده از زباله 
شناسایی بیش از یک میلیون سند جدید مرتبط با پرونده جفری اپستین
خوزستان یکی از مهم‌ترین مراکز تمدنی ایران است
پرورش اکولوژیک شتر؛ از تهدید زیست‌محیطی تا نسخه احیای مراتع یزد
جنوب کرمان قطب جدید معدنی در جنوب شرق کشور
پیشرفت ۸۳ درصدی آماده‌سازی سایت نهضت ملی مسکن علی‌آباد اشنویه
بندر بوشهر با توسعه بندر نگین وارد مرحله جدیدی از فعالیت‌های تجاری می‌شود+ فیلم
شهرداری گرگان با پیروزی در جهرم دوباره صدرنشین شد
برگزاری دوره آموزشی مربیگری درجه D آسیا در یزد
معرفی برترین‌های ۵ وزن نخست کشتی آزاد قهرمانی ایران
یادواره شهدای یگان‌های ویژه فراجا در یزد
معرفی ظرفیت‌ های فرهنگی و گردشگری شهرستان فردوس در کاخ گلستان
مسابقات فوتبال دستی قهرمانی کشور
توقیف پراید با ۹۶۰ میلیون خلافی
رایزنی برای فعال شدن کشتی کروز در دریای عمان
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
قطع گاز برخی مشترکان، فردا در شیراز
اعمال لیلة الرغائب یا شب آرزو‌ها
سقف مهریه تابع اراده طرفین است؛ حمایت کیفری تا ۱۴ سکه
۸۰۰ هزار نفر در صف انتظار وام ازدواج و فرزندآوری
پاسخ کوبنده ایران به غربیها: «غنی سازی صفر» درکار نیست
افزایش مستمری مددجویان کمیته امداد و بهزیستی در سال ۱۴۰۵
بارش برف و باران در غرب کشور، امروز ۳ دی ماه
پیام تبریک قالیباف به مناسبت سالروز میلاد حضرت عیسی (ع)
بخشنامه جدید فروش محصولات سایپا ویژه خودرو فرسوده
توافق جدید ایران، روسیه و آذربایجان برای تثبیت نرخ‌های کریدور شمال-جنوب
حریفان احتمالی ایران پیش از جام جهانی فوتبال ۲۰۲۶
صفحه نخست روزنامه‌های ورزشی ۳ دی
قوه قضائیه آماده برخورد با متخلفان حوزه تنظیم بازار و احتکار
توافق جدید ایران و آذربایجان برای کاهش ترافیک کامیون‌ها در مرز آستارا
افزایش معافیت مالیاتی تا سقف ۴۰ میلیون تومان
قالیباف: ریشه بحران آب در ضعف حکمرانی مصرف است  (۱ نظر)
اژه‌ای: مقابله دستگاه قضا با فساد، گزینشی نیست  (۱ نظر)
انسداد چاه‌های غیر مجاز آب در کوچه باغ‌های دشت ورامین  (۱ نظر)
آغاز ثبت‌نام مراسم معنوی اعتکاف در استان از چهارشنبه  (۱ نظر)
آمریکا ۱۰۴ غیرنظامی را کشت  (۱ نظر)
مدارس آذربایجان‌غربی روز چهارشنبه ۳ دی ماه تعطیل شد  (۱ نظر)
توقیف سومین نفتکش عازم ونزوئلا از سوی آمریکا  (۱ نظر)
برگزاری یادواره شهدای کارگر بسیجی در مشهد  (۱ نظر)
این بار سلاح سرما علیه مردم غزه  (۱ نظر)