خشت طلایی، از آن شهرداری همدان
پنجمین دوره جایزه جهانی خشت طلایی با معرفی شهرداری همدان بهعنوان رتبه نخست این جشنواره به کار خود پایان داد.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما، مرکز همدان، شهرداری همدان از میان ۵۸ کشور شرکتکننده و ۳ نامزد معرفیشده هیأت داوران شامل مسکو ، تهران و همدان، حائز رتبه نخست شد.
تاکنون ۵ دوره جایزه جهانی خشت طلایی تهران، از سال ۱۳۹۳ شمسی (2014) میلادی به ابتکار مرکز ارتباطات و امور بینالملل شهرداری تهران، همزمان با بزرگداشت روز جهانی شهرها (۹ آبان/ ۳۱ اکتبر) در کلانشهر تهران برگزار شده است.
این رویداد بینالمللی، با هدف همافزایی مشارکت شهرها، برای دستیابی به توسعه شهری و ترویج تجارب موفق جهانی پایهگذاری شد.
بیشتر بدانیم:
دوره های مختلف برگزاری جایزه خشت طلایی:
نخستین دوره این جایزه (۱۳۹۳)، در حوزه «مدیریت شهری» در مقیاس ملی و با تأکید بر پروژههای عمرانی شهر تهران و قدردانی از ۳ پروژه برگزار شد و میهمانان و اندیشمندان حوزه شهری، در نشستی تخصصی، درباره موضوع «توسعه شهری» به بحث و تبادلنظر پرداختند.
دومین دوره جایزه (۱۳۹۴)، با تأکید بر موضوع «جهان-محلی» در ۸ محور برگزار شد. در این رقابت ۳۳۰ پروژه شهری از سراسر جهان، توسط داوران ارزیابی و به ۲۴ پروژه منتخب، جوایزی اهدا شد. در این دوره نشستهای تخصصی نیز با حضور اندیشمندان بینالمللی در ۲ موضوع «جهان-محلی» و «خواهرخواندههای شهری» برگزار شد.
سومین دوره جایزه (۱۳۹۵)، با همکاری گستردهتر بینالمللی در ۷ محور برنامهریزی شد که با انجام فرایند داوری و بررسی بیش از ۴۰۰ پروژه، با نظر هیأت داوران، از ۲۴ پروژه قدردانی شد. در این دوره، ۲ نشست تخصصی با حضور اساتید دانشگاه و حرفهمندان در موضوعات «شهر هوشمند» و «تابآوری» برپا شد و برگزاری دوره چهارم، با توجه به تغییرات مدیریتی کلان صورت پذیرفته، برای ۲ سال به تعویق افتاد.
چهارمین دوره جایزه (۱۳۹۸) با شعار «شهرهای هوشمند، تابآور و زیستپذیر برای همه» در ۷ محور تخصصی تعریف و با ارزیابی ۲۸۹ پروژه ثبتنام شده، به انجام رسید. همزمان با چهارمین دوره جایزه جهانی خشت طلایی تهران، از نماد شهرهای دوست و خواهرخوانده تهران با هدف گسترش تعامل، همزیستی و صلح جهانی، در برج میلاد تهران رونمایی شد.