• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۱۳۳۶۸۵
تاریخ انتشار: ۲۲ خرداد ۱۴۰۰ - ۱۳:۰۲
خراسان رضوی » اقتصادی

کاهش ۴۵درصدی تولید گیلاس و آلبالو در خراسان رضوی

مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی گفت: پیش‌بینی می‌شود امسال ۳۸هزار تُن گیلاس و آلبالو در خراسان رضوی برداشت شود که در این صورت کاهش ۴۵درصدی تولید محصول را نسبت به سال گذشته شاهد هستیم.

به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز خراسان رضوی، محمد میری دیسفانی با اشاره به آغاز برداشت ۲محصول گیلاس و آلبالو در استانکاهش ۴۵ درصدی تولید گیلاس و آلبالو در خراسان رضوی افزود: دلیل این پدیده، سرمازدگی اسفند ماه پارسال، خشکسالی و عدم تامین آب مورد نیاز، به دلیل کاهش آبدهی قنوات و رودخانه‌ها در باغات مناطق کوهپایه‌ای و نیز تنش‌های دمایی سال جاری بوده است.
 
وی با بیان این که این استان دارای ۱۲هزار و ۶۰۰هکتار باغ گیلاس و آلبالو است افزود: از این سطح ۱۱هزار و ۳۰۰هکتار بارور و بقیه غیربارور است.
 
مدیر امور باغبانی جهاد کشاورزی خراسان رضوی گفت:چناران، مشهد، طرقبه شاندیز، نیشابور، تربت جام و فریمان عمده شهرستان‌های تولیدکننده این محصولات در استان هستند که بخش عمده سطح زیرکشت و تولید این محصولات را به خود اختصاص داده‌اند.
 
میری با بیان این که رقم عمده گیلاس در استان تک دانه و سیاه مشهد و در محصول آلبالو ارقام مجاری و محلی است افزود: در کنار این ارقام سایر انواع نیز به صورت محدود تولید می‌شود.
 
وی ادامه داد: سیاست سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی استفاده از ارقام پایه رویشی به جای باغ‌های سنتی و غیر اقتصادی است تا بتوان افزایش کیفی و کمی محصول را رقم زد.
 
مدیر امور باغبانی جهاد کشاورزی خراسان رضوی با اشاره به مرغوبیت بالای آلبالو و گیلاس تولیدی در این استان گفت: عمده آلبالو و گیلاس تولیدی در این استان مصرف تازه خوری داشته و مازاد آن به استان‌های همجوار فرستاده و بخشی از محصول تولیدی نیز به کشور‌های روسیه، عراق، ترکیه، افغانستان و کشور‌های عربی حوزه خلیج فارس صادر می‌شود.
 
میری افزود: از مشکلات عمده گیلاس کاران باروری کم درختان گیلاس به خصوص رقم تکدانه مشهدی است که پیشنهاد می‌شود باغداران با اجرای طرح سرشاخه کاری درختان گیلاس نسبت به جایگزینی ارقام معرفی شده توسط مرکز تحقیقات کشاورزی اقدام کنند.
 
وی ادامه داد: بیمه کردن باغ‌ها نزد صندوق بیمه محصولات کشاورزی و تقویت درختان، استفاده از سامانه‌های ضدتگرگ، مهپاش، سیستم‌های گرمایشی و استفاده از ارقام دیرگل و متحمل به سرما نیز از مهمترین عوامل کاهش خسارت باغهاست.
 
مدیر امور باغبانی جهاد کشاورزی خراسان رضوی گفت: از جمله اقدامات انجام شده طی سال‌های اخیر در راستای بهبود کمی و کیفی عملکرد این ۲محصول می‌توان به اجرای برنامه‌های اصلاحی از قبیل توصیه‌های فنی در زمینه کاشت ارقام سازگار و پُرمحصول و کاشت ترکیبی ارقام در خصوص افزایش گردافشانی، استفاده از کندوی زنبور عسل همزمان با گرده افشانی در باغات گیلاس، اجرای طرح سرشاخه کاری در باغات قدیمی و کم بازده و استفاده از ارقام جدید وارداتی پرمحصول با بازارپسندی مناسب، احداث باغات مدرن متراکم و اصلاح و نوسازی و هرس باغات قدیمی اشاره کرد.
 
برداشت میوه‌های گیلاس و آلبالو از اوایل خردادماه شروع و تا نیمه مردادماه ادامه دارد و در طول دوره برداشت به طور متوسط در هر هکتار ۳۰نفر - روز مشغول به کار می‌شوند که این تعداد در محدوده زمانی برداشت این محصولات در سطح استان در مجموع حدود ۳۴۰هزار نفر - روز می‌شود.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
اعلام ساعت کاری ادارات سمنان در ماه رمضان
افتتاح زمین چمن ورزشی مدرسه میثم تمار محله غدیر گرگان
اعتبار مالیاتی ظرفیتی برای حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان
افزایش ۹۴ درصدی تولید میگو در سیستان و بلوچستان
اولویت اصلی باید حل مشکلات معیشتی مردم باشد
هوای شش شهر خوزستان آلوده برای گروه‌های حساس
برپایی کارگاه‌های هنری رویداد «سرزمین من» در یزد
تهران با ۱۱۸ بیمارستان آماده استقبال از گردشگران سلامت
مصاف فوتبالیست‌های شمس آذر مقابل نماینده شیراز
آغاز رزمایش خدمت در محلات مازندران
بزرگداشت شهدای شبه کودتای دی ماه در اصفهان
هوای تهران در وضعیت قابل قبول
آخرین خبرهای انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا
«محفل»، در شبکه سه
اعلام برنامه مسابقات رده بندی اتحادیه جهانی کشتی
افزایش ظرفیت جوجه‌ریزی در آذربایجان غربی به بیش از ۵۶ میلیون قطعه
نگاهی به برنامه‌های رادیویی و تلویزیونی در خبر‌های رسانه
برگزاری فینال مسابقات فوتسال دانش آموزی بین مدارس جام اقتدار گلستان در آزادشهر
ارتقای جایگاه ایران درتولید محصولات راهبردی سلامت
هوای مشهد امروز پنجشنبه ۳۰ بهمن «سالم» است
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
«جادوگر فوتبال» به پنج سال حبس محکوم شد
آزادراه مشهد – چناران در محدوده شهر مشهد در حال ساخت است
قدرت هوایی ایران در گرو هم‌افزایی جنگنده و پهپاد است
سرلشکر موسوی: از ظرفیت جوانان استفاده شود
۱۸۶ معلم به مدارس خارج از کشور اعزام شدند
ساعت کاری ادارات در ماه مبارک رمضان اعلام شد
بیش از ۱۰ سرویس اطلاعاتی در آشوب دی ماه نقش داشتند
قطعی آب در برخی مناطق شهر کرمانشاه
تداوم اجاره همسر در اروپا
برنامه ریزی برای برگزاری رویداد‌های علمی ورزشی
ترافیک سنگین در ۲ آزادراه و تردد روان در جاده‌های شمالی
خبر خوش برای خانوار‌های عشایری و روستایی
قیمت خرید تضمینی گندم در بودجه ۱۴۰۵
پیش‌بینی جوی آرام همراه با افزایش نسبی دما در بیشتر مناطق کشور
رویت هلال ماه مبارک رمضان ۱۴۰۴ در قم
مرحله نخست رزمایش نیروی دریایی سپاه در جزایر ایرانی  (۱۴ نظر)
بازتاب سخنان مقام معظم رهبری در رسانه‌های مختلف  (۳ نظر)
ما داغدار و عزادار خون‌های ریخته شده در فتنه دی‌ماه هستیم  (۱ نظر)
قطار قم ـ تبریز بهار ۱۴۰۵ راه‌اندازی می‌شود  (۱ نظر)
دستورالعمل فعالیت صنوف و اماکن عمومی در ماه رمضان ۱۴۰۴  (۱ نظر)
شهادت مأمور انتظامی پاسگاه سوسن ایذه   (۱ نظر)
افزایش قیمت نان و بنزین در سال آینده صحت ندارد  (۱ نظر)
مراسم تحلیف سردفتران اسناد رسمی گیلان در رشت  (۱ نظر)
نیجریه استقرار نظامیان آمریکا درخاک خود را تأیید کرد  (۱ نظر)
اطلاعیه استخدام نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران  (۱ نظر)