• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۱۷۶۱۸۲
تاریخ انتشار: ۰۵ مرداد ۱۴۰۰ - ۱۲:۳۴
همدان » اجتماعی
سخن سردبیر به بهانه ۵ مرداد؛

روایت ۱۹ سرو قامت سایت سوباشی که آسمانی شدند

در تاریخ ۵ مرداد ۱۳۶۷ اتاق عملیات سایت راداری سوباشی شهرستان کبودراهنگ مورد اصابت قرار گرفت و ۱۹ سرو قامت این سایت آسمانی شدند.

روایت ۱۹ سرو قامت سایت سوباشی که آسمانی شدندبه گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز همدان، در روز ۵ مرداد ۱۳۶۷ ساعت ۱۶ چند عملیات فریب توسط هواپیما‌های عراقی انجام شد و سرانجام اتاق عملیات «سایت رادار سوباشی» در کبودراهنگ استان همدان به وسیله یک بمب لیزری هدایت‌شونده مورد اصابت قرار گرفت و ۱۹ سرو قامت این سایت به شهادت رسیدند.

تاریخ هشت‌ساله جنگ تحمیلی سرشار از صحنه‌های ناب و تکرار نشدنی ایثار و مقاومت است، ایثاری که همه قشر‌ها در نگارش آن نقش داشتند.

دفاع مقدس فصل زرینی از تاریخ چهل ساله انقلاب است، فصلی که از برگ‌های سرخش، عطر ایثار، شهامت و وحدت در سایه ولایت به مشام می‌رسد و بلندهمتان ارتش از پیشگامان این ایثار بزرگ بودند.

در این بین دلاورمردان ارتش جمهوری اسلامی ایران به عنوان نخستین نیرو‌های حاضر در مناطق جنگی نقش مهمی ایفا کرده و افتخارات بزرگی را از آن خود ساختند و نه تنها در خط مقدم که از خاک وطن پاسداری کردند که در دفاع از حریم هوایی کشور هم نقش فراموش‌نشدنی داشتند.

«سایت راداری سوباشی» نماد قدرت و استقامت پدافند هوایی ایران در دوران دفاع مقدس است که تا آخرین روز نبرد در برابر حمله‌های هوایی همچون دژی مستحکم ایستاد و از کیان کشور دفاع کرد.

روایت ۱۹ سرو قامت سایت سوباشی که آسمانی شدنداین سایت که در ارتفاعات شهرستان کبودراهنگ واقع‌شده، ضمن رهگیری جنگنده‌های متخاصم و کنترل آتش پدافند هوایی مستقر در منطقه اعلام وضعیت سفید و قرمز ۱۱ استان کشور را بر عهده داشت.

رادار سوباشی با تغذیه چندین سایت راداری، سراچه‌های موشکی زمین به هوا و سامانه‌های توپ ضد هوایی، آسمان منطقه غرب و بخشی از منطقه جنوب غرب و شمال غرب را تحت کنترل داشت و به دلیل عملکرد مناسب سایت رادار سوباشی که، چون دژی مستحکم در برابر حمله هوایی عراقی‌ها بود، خلبانان عراقی همواره از نزدیک شدن به آن وحشت داشتند تا جایی که حریم دفاعی سایت را دور می‌زدند.

آن‌ها بار‌ها تلاش کردند تا این سایت را موردحمله مستقیم قرار دهند که ثبت بیش از ۲۵۰ حمله و استفاده از موشک‌های ضد راداری، گواهی بر هوشیاری دلیرمردان ارتش در ناکام گذاشتن حمله‌های ارتش هوایی عراق است.

نیروی هوایی ارتش عراق که در ارتفاعات پست، خود را مغلوب ارتش هوایی ایران می‌دید، ناگزیر با به‌کارگیری حربه تازه‌ای با در اختیار گرفتن هواپیما‌های پیشرفته آن روز که در ارتفاعاتی بیش از آتش‌بار‌های پدافند پرواز می‌کردند با بمباران شهر‌ها و کشتار مردم بی‌دفاع قصد داشت تا در روحیه مردم خلل ایجاد کند، اما نخستین فروند همان روز‌ها به وسیله پدافند هوایی و با هدایت رادار سوباشی سرنگون شد و برگ زرین دیگری بر افتخارات کارکنان این رادار افزود.

روایت ۱۹ سرو قامت سایت سوباشی که آسمانی شدندعمق کینه‌توزی نسبت به عملکرد سوباشی سبب شد با وجود پذیرش قطعنامه در ۲۶ تیر ۱۳۶۷ حمله ناجوانمردانه‌ای در ۵ مرداد همان سال انجام‌شده و همزمان با تجاوز منافقان به خاک ایران در ۳ مرداد سال ۶۷ که بعد‌ها عملیات مرصاد نام گرفت به سوباشی حمله کند.

عراق با از میان برداشتن سایت سوباشی قصد دستیابی به دو هدف اصلی را داشت و با انهدام سایت سعی در انتقام گرفتن از عملکرد ۸ ساله سایت از یک‌طرف و از طرف دیگر تسهیل مسیر عبور منافقان به سمت تهران را داشت.

در روز ۵ مرداد ۶۷ هواپیما‌های عراقی از صبح، چندین نوبت سایت رادار سوباشی را مورد هدف قراردادند که با آتش پدافند موجود در سایت ناکام ماند، اما سرانجام ساعت ۱۶ با انجام چند عملیات فریب، اتاق عملیات سایت به وسیله یک بمب لیزری هدایت‌شونده مورد اصابت قرار گرفت و ۱۹ سرو قامت این سایت آسمانی شدند.

حضور آگاهانه و هوشیارانه کارکنان این سایت تا آخرین لحظه برای دفاع از آسمان کشور با وجود خطر مسلم و بدون سنگر و جان‌پناه، حماسه بزرگی را رقم زد و این دلاورمردان، مظلومانه به شهادت رسیدند.

روایت ۱۹ سرو قامت سایت سوباشی که آسمانی شدندرجبعلی جودکی، اسدالله زمانی، مهدی عسکری، نظام علی ملکی، فرهاد دستنبو، پرویز منصورعلی، اکبر کوهی ورامینی، پرویز نادری، رضا اقبال‌پور، علی حسین زارعی، علیرضا بهرامی روشن، علی‌نقی فخرالدین، حسنعلی مهدی برازنده، حسن یوسفی صفت، محمدعلی جوینده مهر، حسن مسعودی خرم، محمدرضا مؤمنی، طهماسب جامه شورانی و خسرو پناهی، ۱۹ دلاورمرد نیروی هوایی ارتش بودند که تا آخرین لحظه برای دفاع از مردم مقاومت کردند و شهادت را به جان خریدند.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
افتخار ترامپ به کشته‌شدن نیرو‌های آمریکایی نهایت بی‌شرمی است
موافقت کمیته دفاع مجلس بلغارستان با استقرار هواپیما‌های آمریکا
هگست: بدون شک ایران هنوز هم توانمند است
۹ هزار واحد مسکن ملی در استان زنجان به صورت گروهی واگذار شده است
واکنش قاطع قرارگاه خاتم به ادعای حمله آمریکا به مراکز هسته‌ای
ابراز نگرانی سازمان ملل از حملات به زیرساخت‌های غیرنظامی ایران
پیشرفت ۶۰ درصدی پست برق ۴۰۰ کیلوولت دزفول
اجرای عدالت آموزشی در خوزستان با تمرکز بر زبان‌آموزی و رایگان شدن پیش دبستانی
هشدار سازمان ملل درباره جنایت جنگی در نوار غزه
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۳۱ تیر ۱۴۰۵
افزایش ۸ درصدی تصادفات منجر به فوت در خوزستان
گیلان یک دل و یک صدا برای اقتدار وطن
بهره برداری از ۴۰۰ کلاس درس در قالب ۱۰۵ مدرسه در خوزستان تا مهرماه امسال
زلنسکی، سیرسکی را برکنار کرد
نوحه خوانی ساکنان و گردشگران کیش در غم شهادت دانش آموزان مدرسه شجره طیبه میناب
اوقات شرعی ۳۱ تیرماه ۱۴۰۵ به افق اهواز
موافقت برنهام با استفاده آمریکا از پایگاه‌های انگلیس علیه ایران
پیش بینی هوای ۳۱ تیر در سمنان؛ ادامه بارش های رگباری و وزش باد
راه‌اندازی اتاق عملیات مشترک ایران و عراق در مرز شلمچه
برگزاری امتحانات نهایی پایه یازدهم چهارشنبه ۳۱ تیر ماه طبق برنامه از پیش تعیین شده
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
آدرس و نوع خدمات مواکب اربعین حسینی استان مرکزی مستقر در ایران و عراق در سال ۱۴۰۵
هشدار یمن به عربستان: به محاصره پایان دهید
سامانه‌های موشکی هیمارس در کویت هدف موشک‌های ارتش
تشکیل پرونده قضایی برای حادثه حمله سگ‌های ولگرد به کودک سنندجی
حملات بامدادی آمریکا به شیراز ؛ پرتابه دشمن به ارتفاعات اصابت کرد
واکنش عربستان سعودی به محاصره دریایی یمن
حملات ایران آسیب‌پذیری پدافند هوایی آمریکا را آشکار کرد
درخواست محکومیت فوری حمله آمریکا به نیروگاه دارخوین
گزارش رویترز از کاهش عرضه جهانی نفت در پی محاصره عربستان
آمار پنتاگون از تلفات نظامیان آمریکایی در حملات ایران
هشدار به بلغارستان درباره میزبانی از هواپیماهای نظامی آمریکا
هلاکت شماری از نیرو‌های ارتش تروریست آمریکا در اردن
احتمال برکناری فرمانده ارتش اوکراین
رفتار دو دیپلمات فرانسه در تهران غیرقابل قبول است
امیر سرتیپ طالب‌زاده: نهاجا ضربه سختی به ترامپ در کویت زد
تعویض رایگان موتور‌های قدیمی کولر با موتور‌های کم مصرف جدید در خراسان جنوبی  (۴ نظر)
اعدام دو تن از عوامل جنایات میدان شهید علیخانی اصفهان  (۲ نظر)
فراخوان نام نویسی آزمون استخدامی سازمان منطقه آزاد کیش  (۱ نظر)
هواپیما‌های بزرگ ترابری آمریکا هدف قرار گرفتند  (۱ نظر)
سرلشکر عبداللهی: به‌هرگونه وحشی‌گری دشمن پاسخ می‌دهیم  (۱ نظر)
  جدول برنامه مدیریت مصرف برق ۳۰ تیر ۱۴۰۵ در چهارمحال و بختیاری  (۱ نظر)
ادامه حملات تجاوزکاران آمریکایی به خاک ایران  (۱ نظر)
ایران با استفاده از موشک‌های جدید، اوضاع را تغییر خواهد داد  (۱ نظر)
اعتراض و واکنش منفی هواداران به حضور ترامپ در فینال جام جهانی  (۱ نظر)
تنگه هرمز عامل تعیین سرنوشت مردم ایران است  (۱ نظر)
مالزی گسترش شهرک‌سازی در اراضی اشغالی را به شدت محکوم کرد  (۱ نظر)
عملیات گستره بازداشت عوامل داعش در ترکیه  (۱ نظر)
هشدار یمن به عربستان: به محاصره پایان دهید  (۱ نظر)
سامانه‌های موشکی هیمارس در کویت هدف موشک‌های ارتش  (۱ نظر)
حملات بامدادی آمریکا به شیراز ؛ پرتابه دشمن به ارتفاعات اصابت کرد  (۱ نظر)