به گزارش گروه علمی فرهنگی هنری
خبرگزاری صدا و سیما ، اما برای آشنایی بیشتر سوابق گزینههای تصدی وزارت خانههای آموزش و پروش، میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری، علوم تحقیقات و فناوری، بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و فرهنگ و ارشاد اسلامی را مرور میکنیم:
وزارت آموزش و پرورش: آقای دکتر حسین باغگلی
وزارت آموزش و پرورش با بیش از یک میلیون پرسنل و ۱۵.۵ میلیون مخاطب مستقیم دانشآموزی به عنوان عریضترین دستگاه اجرایی کشور شناخته میشود؛ وزارتخانهای که گرفتار مشکلات حل نشده متعدد اجرایی، مالی و ساختاری است و علی رغم شعارهایی که در دولتهای مختلف پیرامون ضرورت توسعه آن مطرح میشود، هنوز به جایگاه واقعی خویش در سطوح کلان سیاست گذاری و اجرایی دست نیافته است.
وزیر آموزش و پرورش دولت سیزدهم راه سختی برای عبور از چالشها و تنگناهای موجود دستگاههای تعلیم و تربیت در پیش دارد و در کنار زخمهای کهنه دستگاه تعلیم و تربیت؛ امسال به علت شرایط ویژه حاکم بر کشور به علت خیز کرونا و زمزمههایی که برای بازگشایی مدارس به گوش میرسد، از لحظه ابتدایی تصدیاش بر این کرسی، مسئولیت خطیری بر عهده دارد و باید بلافاصله برای آغاز سال تحصیلی - چه حضوری و چه غیرحضوری- تمهید مقدمات کرده و آماده شود.
دکتر حسین باغگلی چهره فرهنگی کشور است که مدیر عاملی بنیاد فرهنگی رضوی در کارنامه کاری وی دیده میشود. او عضو هیئت علمی دانشگاه فردوسی است که در حوزه فلسفه تعلیم و تربیت و تربیت دینی و معنوی در کسوت استادی مشغول به فعالیت بوده است.
در کارنامه دکتر باغگلی پژوهشهای زیر چشم میخورد:
۱. تبیین عوامل مرتبط با نگرش دانش آموختگان به پدیده اشتغال (مطالعه موردی: دانشگاه فردوسی مشهد)
۲. یادگیری مبتنی بر پروژه؛ رویکردی موثر در تربیت دینی ,
۳. آینده آموزش عالی: دانشگاههای نسل چهارم ,
۴. نقش حجاب در سلامت روان
۵. رابطه استفاده از فناوریهای نوین ارتباطی با عزت نفس و پیشرفت تحصیلی دانش آموزان
۶. بهره گیری از هوش معنوی در زمینه تربیت دینی (فرصتها و چالش ها) ,
۷. بررسی «معنویت» در رویکردهای دینی مواجهه الگوهای «تربیتدینی» با «معنویت»
۸. تحول در تربیت دینی؛ ضرورت آموزش و پرورش معاصر
وی همچنین عضو هیئت مدیره مؤسسه خدمات مشاورهای و پژوهشهای اجتماعی آستان قدس رضوی بوده و رییس هیئت مدیره مؤسسه غیر تجاری اندیشه ورزان جوان شهر بهشت میباشد.
وزارت میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری: آقای مهندس عزت الله ضرغامی
آقای مهندس سیدعزت الله ضرغامی متولد ۱۳۳۸، متأهل و دارای ۴ فرزند است.
او فعالیتهای فرهنگی و اجتماعی خود را از سالهای قبل از انقلاب با تشکیل جلسات آموزشی و تحلیلی برای جوانان جنوب شهر آغاز کرد و در پی پیروزی انقلاب به عنوان دبیر آموزش و پرورش، به تشکیل کلاسهای آموزشی و تحلیلی برای مربیان امور تربیتی و دانشآموزان در منطقه نازیآباد پرداخت. وی سالها آثار، افکار و اندیشههای شهید مطهری را در قالب کلاسهای آموزشی، درج مقالات و دورههای تخصصی تدریس و تبیین کرده است.
آقای ضرغامی عضو شورای مرکزی انجمن اسلامی دانشجویی دانشگاه امیر کبیر بوده و پس از انقلاب فرهنگی، معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی این دانشگاه شد. او از سال ۶۵ به عنوان مشاور طرح و برنامه شورای عالی انقلاب فرهنگی و عضوکمیسیون مشورتی این شورا مشغول خدمت شد و در تصویب طرحهای بنیادین شورای انقلاب فرهنگی مشارکت فعال داشت.
سید عزتالله ضرغامی هماکنون بعنوان یکی از اعضای شورای عالی فضای مجازی فعالیت میکند. وی برای مدت ۱۰ سال، در فاصله سالهای ۱۳۸۳ تا ۱۳۹۳ ریاست سازمان صدا و سیما را برعهده داشت.
وی دانشآموخته کارشناسی مهندسی عمران از دانشگاه صنعتی امیرکبیر و کارشناسی ارشد مدیریت صنعتی از دانشگاه آزاد اسلامی است و فعالیت سیاسی خود را از سال ۱۳۶۱ در سپاه پاسداران آغاز کرد. ضرغامی از ۱۳۷۱ تا ۱۳۷۲ معاون وزیر فرهنگ و ارشاد در امور مجلس بود و از ۱۳۷۴ تا ۱۳۷۶ نیز معاون امور سینمایی وزیر فرهنگ را برعهده داشت.
وی از سال ۱۳۷۶ تا ۱۳۷۹ معاون وزیر دفاع در امور مجلس بود. سال ۱۳۷۹ در دوره ریاست علی لاریجانی بر سازمان صدا و سیما، به معاونت امور مجلس و استانهای سازمان صدا و سیما منصوب شد و تا سال ۱۳۸۳ در این جایگاه فعالیت کرد. وی معاونت امور سینمایی وزارت ارشاد در دوران مدیریت علی لاریجانی و مصطفی میرسلیم در این وزارتخانه و نیز معاونت صداوسیما در امور استانها، امور حقوقی و مجلس، در دوران ریاست لاریجانی بر این سازمان را برعهده داشت. ضرغامی در سال ۱۳۹۳ نشان افتخار جهادگر عرصه فرهنگ و هنر را دریافت کرد.
وزارت علوم تحقیقات و فناوری: آقای دکتر محمدعلی زلفی گل
آقای دکتر محمدعلی زلفیگل سال ۱۳۴۵ در روستای صالح آباد از حومه شهرستان آشتیان (استان مرکزی) متولد شد. مدارک کارشناسی را در سال ۱۳۶۹ از دانشگاه اراک، کارشناسی ارشد را در سال ۱۳۷۲ از دانشگاه صنعتی اصفهان و دکترای خود را در سال ۱۳۷۶ از دانشگاه شیراز اخذ کرد.
دکتر محمدعلی زلفیگل سال ۱۳۷۱ در نهمین گردهمایی دانشجویان کارشناسی ارشد و دکترای داخل و خارج از کشور در دانشگاه فردوسی (مشهد مقدس) شرکت کرد و با ارائه مقاله علمی مستخرج از پایان نامه کارشناسی ارشد خود رتبه اول را در بخش علوم پایه کسب کرد.
آقای زلفیگل در مقطع دکترا نیز به عنوان دانشجوی دکترای نمونه دانشگاه شیراز انتخاب شده و مورد تقدیر قرار گرفت بلافاصله پس از فارغالتحصیلی دکترا، در دانشگاه بوعلی سینا به عنوان استادیار مشغول به تدریس و تحقیق شد.
مرتبه علمی زلفیگل به ترتیب در سالهای ۱۳۸۰ و ۱۳۸۴ به رتبههای علمی دانشیاری و استادی ارتقا یافت. از سوی انجمن شیمی ایران به عنوان شیمیدان برجسته زیر ۴۰ سال کشور در گرایش شیمی آلی، انتخاب و جایزه دکتر ارشیا آزاد به وی اهدا شد.
از سال ۱۳۸۳ نام وی در لیست یک درصد دانشمندان پر استناد رشته شیمی جهان، در پایگاه اطلاعات و آمار علمی ISI قرار گرفته و مورد تقدیر وزیر علوم، تحقیقات و فناوری واقع شد.
انجمن شیمی ایران در سال ۱۳۹۲ وی را به عنوان شیمیدان برجسته گرایش شیمی آلی کشور انتخاب کرده و مورد تقدیر قرار داد.
دکتر محمدعلی زلفیگل سالهای متعدد پژوهشگر برتر دانشگاه، استان همدان و همچنین ۹ سال متوالی استاد برتر آموزشی گروه شیمی آلی دانشگاه بوعلی سینا را در کارنامه علمی خود دارد.
کسب رتبه اول پژوهشهای بنیادی در بیست و یکمین جشنواره بینالمللی خوارزمی، اخذ جایزه از سازمان کنفرانس اسلامی (COMSTEC) و دریافت نشان درجه دو ملی پژوهش از ریاست جمهوری اسلامی ایران در سال ۱۳۹۰ از دیگر افتخارات علمی کسب شده توسط وی است همچنین در سال ۱۳۹۴ به عنوان استاد نمونه کشوری انتخاب شد و در همین سال جایزه علمی علامه طباطبایی بنیاد ملی نخبگان کشور را نیز دریافت کرد.
ایندکس اچ (H-Index) محمدعلی زلفیگل ۵۵ است. تعداد ارجاعات به مقالات بینالمللی وی بالغ بر ۱۳ هزار و ۷۰۰ مورد است.
وی تاکنون در چاپ بیش از ۵۳۰ مقاله در مجلههای بین المللی تحت نمایه ISI مشارکت جدی داشته که اکثر این مقالات در سمینارها و همایشهای علمی ملی و فراملی نیز ارائه شده است. وی تجربیات علمی خود را در کتابی با عنوان "مبانی سنتز ترکیبات آلی با نگرشی نوین" تدوین و تألیف نموده که این کتاب تا کنون چهار بار تجدید چاپ شده و به عنوان تنها منبع فارسی در سرفصل رشتههای شیمی و شیمی آلی مورد تأیید شورای برنامه ریزی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری برای مقاطع کارشناسی و کارشناسی ارشد در دانشگاههای کشور از سال ۱۳۹۴ معرفی شده است.
آقای زلفیگل از سال ۲۰۱۸ به عنوان ادیتور مجله بین المللی انجمن شیمی ایران که توسط انتشارات اشپرینگر منتشر میشود منصوب شد. همچنین عضو هیئت تحریریه چندین مجله علمی داخلی، خارجی و بنیاد ملی نخبگان کشور است.
دکتر زلفیگل در زمینه فعالیتهای اجتماعی و فرهنگی هم قلم زده است که تا کنون ۲۰ مقاله فارسی در زمینههای علم سنجی، سیاست گذاری علم، پژوهش و فرهنگ از او منتشر شده که این مقالات به همراه برخی از نقطه نظرات ایشان در کتابی به نام "دانش برای دانایی" به چاپ رسیده است. وی مجری و همکار ۲۰ طرح تحقیقاتی دانشگاهی و ملی نیز بوده است.
وزارت بهداشت: آقای دکتر بهرام عین اللهی
دکتر بهرام عین اللهی، متخصص چشم و رئیس بیمارستان تخصصی شهید لبافی نژاد است که سابقه معاونت وزارت بهداشت را در کارنامه دارد.
عضو هیات ممتحنه بورد تخصصی چشم پزشکی کشور از سال ۱۳۸۳ تا کنون، عضو شورایعالی مرکز تحقیقات چشم پزشکی کشور از سال ۱۳۷۶ تا کنون، عضو هیات تحریریه مجله علمی پژوهشی چشم پزشکی بینا-طب و تزکیه و کوثر، عضو هیات مدیره بانک چشم جمهوری اسلامی ایران از سال ۱۳۷۳، عضو شورایعالی استعدادهای درخشان وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی از سال ۱۳۸۴ تا ۱۳۸۸، مشاور سازمان بین المللی آموزش پزشکی اروپا wfme، ریاست انجمن آموزش علوم پزشکی از سال ۱۳۸۶ تا کنون
عضو مرکز تحقیقات لیزر پزشکی از سال ۱۳۸۷ تا کنون، ریاست قطب چشم پزشکی از سال ۱۳۸۸ تا کنون و مشاور بیماریهای چشم، شورای سیاست گذاری سلامت صدا و سیما از فعالیت وی است.
از آثار دکتر عین اللهی میتوان به کتابهای عفو نتهای چشم، اصلاح عیوب انکساری، نقش ارزیابی درونی در بهبود کیفیت آموزشی، برنامه ریزی آموزشی، اصول مبانی چشم پزشکی و راهنمای تضمین کیفیت: رویهها و اقدامات نام برد.
بررسی اثر گازهای شیمیایی بر روی قرنیه مصدومین شیمیایی، بررسی بالینی مواد وسیکوالاستیک در اعمال جراحی کاتاراکت"، بررسی عوارض و نتایج عمل فیکوامولسیفیکاسیون در بیماران مبتلا به کاتاراکت، بررسی روش¬های کپسولوتومی خلفی و ویترکتومی قدامی به دو روش پارس پلانا و لیمبال در جراحی لنزکتومی همراه با لنز داخل چشمی کاتاراکت کودکان، بررسی مقایسهای سه روش بخیه زدن در پیوند قرنیه نفوذی در بیماران مبتلا به کراتوکونوس و مقایسه نتایج حاصل از عمل جراحی Deep lamelar keratoplasty با روش peretating keratoplasty از جمله طرحهای تحقیقاتی دکتر عین اللهی است.
وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: آقای دکتر محمد مهدی اسماعیلی
دکتر محمدمهدی اسماعیلی، متولد ۱۳۵۴ در کبودرآهنگ همدان، از طلاب دانشآموختۀ مدرسۀ عالی شهید مطهری، دکترای علوم سیاسی از پژوهشگاه علومانسانی و مطالعات فرهنگی، عضو هیأت علمی دانشگاه تهران و همچنین مدیر گروه «جامعهشناسی سیاسی مؤسسۀ مطالعات و تحقیقات اجتماعی» دانشگاه تهران است.
دکتر اسماعیلی از فعالین فرهنگی، رسانهای و سیاسی باسابقه و از چهرههای فرهنگی و علمی نخبۀ جبهۀ انقلاب است؛ دکتر اسماعیلی فعالیتهای فرهنگی جدی خود را از سردبیری و مدیرمسئولی چندین نشریۀ فرهنگیاجتماعی در دهۀ هفتاد آغاز کرده است؛ وی از جملۀ مدیران تحولگرای راهبردی سازمان صداوسیما در جایگاههای مجری طرح نظام جامع ارزیابی تولیدات صداوسیما، مدیریت مرکز افکارسنجی سازمان، مدیرکل ارزیابی برنامههای تولیدی سیما و مؤسس قرارگاه رسانۀ سازمان صداوسیما به عنوان یک ساختار فرهنگی اجتماعی پویا و نویدبخش تحول رادیو و تلویزیون بوده است.
آقای اسماعیلی بعد از سالها فعالیت فرهنگی و اجتماعی و رسانهای، در دولت نهم بهعنوان رئیس کمیسیون فرهنگی و رسانه و همچنین معاون فرهنگیاجتماعی مرکز بررسیهای استراتژیک ریاستجمهوری و سپس در دولت دهم بهعنوان معاون سیاسی، امنیتی، فرهنگی و اجتماعی استاندار اصفهان بهکار گرفته شد؛ راهاندازی قرارگاه فرهنگی در استان اصفهان، سازماندهی و پیشتیبانی از اهالی فرهنگ، تشکلها، مؤسسات و مراکز فرهنگی و هنری از جملۀ مهمترین اقدامات او در دورۀ مسئولیت در استانداری اصفهان بود؛ الگوی اقدامات فرهنگی هنری این معاونت در همان سال بهعنوان سند الگوی فعالیتهای فرهنگی، هنری و اجتماعی در وزارت کشور تدوین و به همۀ استانهای کشور ابلاغ شد؛ مهدی اسماعیلی عضو کارگروه تحول فرهنگی وزارت ارشاد در زمان وزارت دکتر صفارهرندی و عضو هیئـت مؤسس مؤسسات فرهنگی مهم و پویایی، چون مؤسسۀ طلوع حق، مؤسسات پایش و افکارسنجی فرهنگیاجتماعی و مراکز رسانهای مؤثری بوده است.
مشاور فرهنگی و همچنین رئیس دفتر تحقیقات اجتماعی آستان قدس و مشاور فرهنگی و اجتماعی رئیس قوه قضائیه و همچنین نمایندۀ این قوه در سازمان صداوسیمای جمهوری اسلامی از دیگر فعالیتهای دکتر اسماعیلی است.
تسلط محمدمهدی اسماعیلی بر منظومۀ فکری فرهنگی و سیاسی مقام معظم رهبری وی را به چهرهای آشنا در هماندیشیها و همایشهای فرهنگی جبهۀ انقلاب و همچنین در بین اساتید دانشگاههای مختلف کشور تبدیل کرده است. بهطوری که با طراحی و برگزاری بیش از هفتاد دورۀ کارگاههای دانشافزایی برای اساتید دانشگاههای مختلف کشور در نهاد رهبری در دانشگاهها در طول این سالها و در جمعهای مختلف جوانان از جمله در اردوها، نشستها و همایشهای دانشگاهها، با بیش از صدها مقالۀ علمی و سخنرانیهای مختلف نقش بسزایی در تبیین مبانی گفتمان فرهنگی، فکری و سیاسی انقلاب اسلامی، حضرت امام (ره) و مقام معظم رهبری داشته است.
معاونت پژوهشی مرکز اسناد انقلاب اسلامی و تولید بیش از ۳۰۰ اثر مهم در حوزۀ تاریخ با کادرسازی و بهکارگیری از ظرفیتهای اهالی پژوهش و قلم، راهاندازی همایشهای چندگانه و اثرگذار مقابله با تحریف تاریخ معاصر و تطهیر پهلوی در حوزۀ کتاب و ادبیات، عضو هیئت مؤسس و شورای سیاستگذاری جایزۀ ادبی شهید اندرزگو، مشاور عالی مجمع ناشران انقلاب اسلامی و همچنین تألیف چندین اثر رواییتاریخی، پژوهشی و سیاسی و نگارش مقالات فکری، فرهنگی و سیاسی بسیاری، از دیگر فعالیتهای فرهنگی و فکری دکتر محمدمهدی اسماعیلی در طول این سالها بوده است.
با اعلام وصول فهرست وزرای پیشنهادی، مجلس شورای اسلامی به زودی کار بررسی صلاحیت این افراد را آغاز خواهد کرد.