• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۳۸۹۷۶۷
تاریخ انتشار: ۲۵ اسفند ۱۴۰۰ - ۱۱:۲۳
علمی و فرهنگی » علم و فناوری
مدیرکل دفتر ارتباط با صنعت وزارت علوم:

توسعه هوش مصنوعی نیازمند همگرایی میان دستگاه‌ها است

مدیر کل دفتر ارتباط با صنعت وزارت علوم، تحقیقات و فناوری گفت: برای توسعه حوزه‌ای چون هوش مصنوعی نیاز به همگرایی و همکاری میان دستگاه‌ها داریم که در این راستا می‌توان از ظرفیت‌های موجود در دانشگاه‌ها چون پایان نامه‌ها بهره برد.

توسعه هوش مصنوعی نیازمند همگرایی میان دستگاه‌ها استبه گزارش خبرگزاری صدا و سیما، محمد سیف در  نشست مجازی هوش مصنوعی این حوزه را یکی از موضوعات مطرح در کشور دانست و افزود: هوش مصنوعی در حوزه اقتصادی دارای کاربردهای پیش بینی تغییرات فصلی و بلندمدت در عرضه یا تقاضای محصولات مختلف و در کشاورزی نیز دارای کاربردهایی چون بهبود در محصول برداری، نظارت مستمر بر خاک و محصول، ربات های کشاورزی و تحلیل داده است.
 
وی به کارگیری ربات های هوشمند در مشاغل پرخطر و پراسترس را از کاربردهای هوش مصنوعی در صنایع سنگین توصیف و عنوان کرد: مراقبت از سالمندان، پیش بینی احتمال مرگ از روش های جراحی و مدیریت مصرف دارو توسط بیماران از کاربردهای این حوزه علمی در عرصه های پزشکی محسوب می شود.
 
سیف، با اشاره به پیش بینی ها در افزایش بهره وری با هوش مصنوعی در اقتصاد کشورها تا سال ۲۰۳۵، خاطر نشان کرد: بر اساس برآوردها تا سال ۲۰۳۵، پیشرفت اقتصادی کشور سوئد از طریق هوش مصنوعی ۱۷ درصد، امریکا ۱۶ درصد، ژاپن ۱۵ درصد، اتریش ۱۴ درصد، آلمان ۱۳ درصد، انگلستان ۱۱ درصد و فرانسه ۹ درصد خواهد بود.
 
مدیر کل دفتر ارتباط با صنعت وزارت علوم، به بیان سیر تحول در ماموریت های دانشگاه ها پرداخت و ادامه داد: در دوره اول دانشگاه های آموزش محور و در مرحله دوم دانشگاه های پژوهشی شکل گرفت که در کنار امر آموزش، به پژوهش نیز پرداخته شد.
 
وی دوره سوم را دانشگاه های کارآفرین دانست که در آن  علاوه بر آموزش و پژوهش، به مشارکت در توسعه اقتصادی و اجتماعی نیز توجه شد و در دوره چهارم دانشگاه های ارزش آفرین مطرح شدند که علاوه بر فعالیت های دانشگاه های کارآفرین، ماموریت دانشگاه ها دارای اثربخشی اجتماعی نیز هستند.
 
مدیر کل دفتر ارتباط با صنعت وزارت علوم، تحقیقات و فناوری با بیان اینکه کشور هم در منابع انسانی و هم در زمینه منابع مالی با محدودیت‌هایی مواجه است، گفت: برای توسعه حوزه‌ای چون هوش مصنوعی نیاز به همگرایی و همکاری میان دستگاه‌ها داریم که در این راستا می‌توان از ظرفیت‌های موجود در دانشگاه‌ها چون پایان نامه‌ها بهره برد.
 
سیف، اظهار کرد: از سوی دیگر بررسی بودجه های کشورها در امر پژوهش و توسعه فناوری در سال ۲۰۱۹ نشان دهنده افزایش سهم GDP کشورها در این حوزه است، ولی بر اساس گزارش‌های منتشر شده از مراجع بین‌المللی این میزان در ایران حدود ۶ تا ۷ دهم درصد می‌شود.
 
به گفته این مقام مسئول آمارهای مربوط به تعداد محققان در یک میلیون نفر در ایران حدود هزار نفر و در دنیا ۶ تا ۷ هزار نفر است.
 
سیف اضافه کرد: این عدد نشان می دهد که ما هم در منابع انسانی و هم منابع مالی با محدودیت مواجه هستیم، علی رغم آنکه تعداد فارغ التحصیلان زیادی داریم.
 
وی موفقیت در توسعه هوش مصنوعی در کشور را در گرو همکاری و هم افزایی میان دستگاه های مختلف دانست و اظهار کرد: بر این اساس در دانشگاه ها می توان از ظرفیت های پایان نامه ها، کارآموزی ها، آموزش های متناسب با نیازها و مراکز تحقیق و توسعه موجود در دانشگاه در راستای توسعه هوش مصنوعی در کشور بهره برد.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
بزرگداشت هفته بسیج در زنجان با ۲ هزار عنوان برنامه
اعلام آمادگی دولت برای اجرای کالابرگ الکترونیک
هفته دوم مسابقات بین‌المللی تنیس ساحلی BT۵۰
قهرمانی انواری و هژبر در رقابت‌های بین‌المللی تنیس ساحلی BT۵۰ بانوان
ایجاد نخستین رصدخانه قوانین گردشگری خاورمیانه در کیش
جریمه ۹۸۰ میلیون تومانی مشاور املاک متخلف در زنجان
رعایت رفتار‌های مؤثر در کاهش سوانح رانندگی
بی توجهی به اصولی ایمنی جان شهروندان را به خطر می اندازد
بازگشت مس سونگون به صدر جدول لیگ دسته یک کشور
برگزاری مراسم استقبال از پیکر مطهر شهید گمنام در دانشگاه تبریز
۲۸۰ میلیارد ریال برای توسعه ارتباطات روستایی منطقه آزاد ماکو هزینه شده است
از بلاتکلیفی اردوگاه دانش آموزی خراسانلو تا آب آشامیدنی ارمغان‌خانه
ثبت‌نام بیش از ۴۰ هزار دانش‌آموز آذربایجان‌غربی در طرح ملی ایران دیجیتال
اتصال ۷ روستای آذربایجان غربی به اینترنت پرسرعت
همکاری ایمیدرو با شرکت روسی برای هوشمندسازی معادن
دبیرشورای فرهنگی وزارت ارتباطات:از شرکت های دانش بنیان و استارت آپ ها برای تولید محتوای دینی و مذهبی حمایت می کنیم
افتتاح نخستین مرکز تخصصی حفاظت و تیمار فوک خزری در گیلان
دیدار معاون رئیس جمهور با خانواده شهیدان صفاییان و محمدی
سفر معاون حقوقی وزارت ارتباطات به ارومیه
تصویب ۲۴۰۰ میلیارد ریال جهت اجرای طرح‌های آموزشی در خوی
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
فوت فرزاد خوش برش در بیمارستان 
دریای خزر، نیازمند همکاری مشترک استانهای ساحلی پنج کشور
پیروزی تیم فوتبال ابومسلم مشهد مقابل دریای آرین بابل
طلای هادی ساروی در کشتی فرنگی بازی‌های کشورهای اسلامی
سیاست‌های تشویقی برای فرزند آوری باید افزایش یابد
اجرای برج‌ نگاره «قهرمان» بر پیکره برج آزادی
انتخابی جام جهانی ۲۰۲۶؛ قرعه کشی پلی آف بین قاره‌ای، فردا در زوریخ
لزوم پیشگیری از سرماخوردگی و رعایت نکات بهداشتی در روز‌های سرد سال
تقویم و اوقات شرعی زنجان در ۲۸ آبان ۱۴۰۴
گیجگاه ۱۴۰۴/۰۸/۲۸
صعود ساروی و هدایتی به پیکار پایانی
پاسخ اعضای دولت به پرسش خبرنگاران
حکیم ۷۰ ساله ایجرود؛ بیست و سه کتاب با نور مکتب‌خانه
سردار شکارچی: قدرت موشکی ایران دشمن را شگفت‌زده کرد
پرداخت تسهیلات به دهیاری‌ها برای ایجاد نیروگاه‌های خورشیدی
۳۰۰ کیلومتر بزرگراه در سیستان و بلوچستان افتتاح می‌شود  (۲ نظر)
غیرحضوری شدن مدارس ابتدایی چند شهر و روستای استان مرکزی  (۲ نظر)
آموزش مجازی مدارس و دانشگاه‌های رشت همزمان با برگزاری اجلاس استان‌های ساحلی خزر  (۱ نظر)
سردار حسن‌زاده: قدرت موشکی ایران مهار شدنی نیست  (۱ نظر)
قانون اساسی بالاترین سند ملی برای دفاع از کشور  (۱ نظر)
آغاز مذاکرات ایران و چین برای اتصال ریلی شرق به غرب  (۱ نظر)
منابع انسانی موتور محرک تعلیم‌وتربیت است  (۱ نظر)
طرح نماد، سرمایه‌های اجتماعی را حفظ می‌کند  (۱ نظر)
دیپلمات روس: قطعنامه آمریکا درباره غزه بسیار مبهم است  (۱ نظر)
راه اندازی خط تولید موتور‌های کم مصرف در سمنان  (۱ نظر)
جامعه ایران در آستانه ورود به «سیاه‌چاله جمعیتی»  (۱ نظر)
ادامه خدمت‌رسانی به سیل‌زدگان هزارانی  (۱ نظر)
استقبال ترامپ با تشریفاتی کم‌سابقه از ولیعهد عربستان  (۱ نظر)
رکوردشکنی پالایشگاه گاز شهید هاشمی‌نژاد در تأمین انرژی شمال شرق کشور  (۱ نظر)
کاهش ۴ میلیون لیتری مصرف روزانه گازوئیل  (۱ نظر)