• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۴۳۶۰۱۳
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار: ۱۷ ارديبهشت ۱۴۰۱ - ۰۹:۲۰

چرا از جنبش جهانی برای توقف جنگ اوکراین خبری نیست؟

یکی از سوال های مهمی که در قبال جنگ خانمان سوز و ویرانگر اوکراین وجود دارد این است که چرا هیچ تحرک و جنبش اعتراضی در سطح افکار عمومی بین المللی برای توقف جنگ دیده نمی شود؟

چرا از جنبش جهانی برای توقف جنگ اوکراین خبری نیست؟

در حالی جنبش های اعتراضی برای پایان جنگ اوکراین وجود ندارد که آثار و پیامدهای منفی این جنگ از محدوده طرف های درگیر در جنگ فراتر رفته و به اشکال مختلف از جمله افزایش هزینه های سوخت و انرژی و بخصوص مواد غذایی سراسر جهان را تحت تاثیر قرار داده است. آنچه این بی تحرکی و انفعال را تعجب برانگیز می سازد خطر فراگیری جنگ اوکراین و تبدیل آن به جنگ جهانی سوم و یا حتی امکان استفاده از تسلیحات اتمی است که هیچ یک از طرف های درگیر آن را رد نکرده اند. 
وقتی در جریان بحران موشکی کوبا خطر جنگ اتمی وجود داشت فشار افکار عمومی بین المللی یکی از مهم ترین عوامل تاثیرگذار در تصمیم گیری رهبران وقت برای جلوگیری از آن بود. به همین ترتیب وقتی در گذشته، جنگ هایی در ابعاد جنگ اوکراین روی می داد تظاهرات ضد جنگ در گوشه و کنار جهان برپا می شد و به اهرم اعمال فشار بر تصمیم های رهبران تبدیل می شد.
نکته تعجب برانگیز دیگر اینکه در گذشته شاید اهمیت حفظ محیط زیست به اندازه امروز برای بقای نسل بشردرک و شناخته نشده بود اما امروزه با وجود اینکه جنگ اوکراین علاوه برایجاد بحران غذایی به تخریب و نابودی گسترده محیط زیست مناطق درگیر جنگ انجامیده است حتی از سوی جنبش های محیط زیستی هم هیچ تحرکی دیده نمی شود.
 گذشته از این ها، جنگ اوکراین سبب شد که امیدهای ایجاد شده برای دوره پسا کرونا به سرعت از بین برود و جهان بار دیگر وارد تونل تاریک شود. ازاین رو بی تفاوتی و انفعال حاکم بر افکارعمومی بین المللی و نخبگان فکری و همچنین نهادها و سازمان های بین المللی در قبال استمرار جنگ اوکراین نیاز به یک آسیب شناسی جدی دارد .
شاید یک علت این است که جنگ در نزدیکی مرزهای روسیه جریان دارد و اراده کشورهای غربی بر استمرار و تطویل جنگ قرار دارد و لذا تلاشی برای تحریک و تهییج افکارعمومی علیه جنگ در این کشورها دیده نمی شود. با وجود اینکه روسیه به عنوان آغاز گر جنگ تلقی می شود اما کشورهای غربی و ناتو نیز به عنوان تداوم بخش عمل می کنند ضمن اینکه در بسترسازی و زمینه سازی آن نیزموثر بودند.     
علت دیگر به ظهور و گسترش قارچ گونه شبکه های اجتماعی و ابزارهای ارتباطی نوین برمی گردد که عرصه شکل گیری جنبش های اجتماعی را از فضای عمومی و واقعی به فضای مجازی انتقال داده و از تجمیع این اعتراض ها در فضای واقعی جلوگیری می کند. 
علت هرچه که باشد جای خالی افکارعمومی بین المللی به عنوان تجلی وجدان بشری درمقابله با استمرارجنگ ویرانگر و خانمان سوز در اوکراین احساس می شود که  این جنگ علاوه برتحمیل هزاران کشته و زخمی و میلیون ها آواره و میلیاردها دلار خسارت بر طرف های درگیر، هزینه های زندگی میلیاردها انسان را در سراسر جهان افزایش داده، زنگ خطر گسترش فقر را به صدا در آورده و جهان را از چاله کرونا در نیامده درچاه  ابهامات پساکرونا انداخته است. 
اگرظهور و فراگیری کرونا حاصل جنگ تجاری دولت راستگرا و تجدید نظرطلب ترامپ علیه چین بود، جنگ اوکراین هم به نوعی حاصل  تسویه حساب دموکرات های حاکم بر کاخ سفید با روسیه و شخص پوتین است که پیروزی ترامپ در انتخابات سال 2016 را حاصل دخالت روسیه در انتخابات می دانستند وشاید اکنون احساس می کنند انتقام خود را از مسکو و پوتین گرفته اند. 
-----------------------------------------
احمد کاظم زاده

 

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱
این جنگ روسیه ، ناتو و آمریکاست و دخلی یه اکراین نداست اکراین می بایست اعلام بی طرفی می کرد و بازیچه آمریکا نمی شد حال دیر نشد
اکراین همین الان هم میتواند ورق را به نفع خود
بر گرداند و با روسیه کنار بیاید زیرا ناتو و آمریکا
دلسوز اکراین نیستند هدف آنها روسیه است
نظر شما
آخرین اخبار
افزایش بازه زمانی نام‌نویسی انتخابات شورا‌های اسلامی روستا درقم
تقویم و اوقات شرعی چهار شنبه ۲۹ بهمن ۱۴۰۴ به افق قم
برگزاری جشن تکلیف دانش‌آموزان دختر در خسروشاه
تشییع پیکر پدر شهید پاگرد صیفار در تبریز
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۲۹ بهمن ۱۴۰۴
تقویم و اوقات شرعی زنجان ۲۹ بهمن ماه ۱۴۰۴
تجهیز بیمارستان رازی ماهنشان با به روز‌ترین دستگاه‌های درمانی و تشخیصی
پایش گسترده بیماری‌های دامی در زنجان
بهسازی و آسفالت بیش از ۵۴ کیلومتر راه‌های روستایی استان زنجان
ایستادگی ملت ایران، آمریکا را به میز مذاکره بازگرداند
اختصاص ۲.۷ همت برای احداث کمربند غربی خرم آباد
احیاگر پیوند‌های تاریخی و اقتصادی دو استان هستیم
مصاف تیم‌های گیلانی مقابل حریفان
تداوم غبارآلودگی و ماندگاری هوای گرم در سمنان
شتاب عمرانی در کوهبنان با محوریت توسعه زیرساخت‌های شهری
ترانزیت و تردد اتباع خارجی یکی از معضلات استان کرمان است
برنامه‌ریزی برای گسترش بیمه و تسهیلات حمایتی در استان کرمان
برد تیم تراکتور مقابل الغرافه
مطالبات مردم در بسته صدای شما ۲۷ بهمن ۱۴۰۴
۳۶۰ طرح فرهنگی در انتظار تکمیل
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
پایان دور دوم گفتگوهای هسته ای ایران و آمریکا
عکس‌های ارسالی برای مسابقه عکاسی حیات وحش لندن
ارتش برای مقابله با دشمن آماده است
ما داغدار و عزادار خون‌های ریخته شده در فتنه دی‌ماه هستیم
پزشکیان: نیرو‌های انتظامی مایه عزت و امنیت کشورند
بازتاب سخنان مقام معظم رهبری در رسانه‌های مختلف
دور دوم مذاکرات در ژنو، ظهر امروز
مشخص شدن نخستین حریفان ایران قبل از جام جهانی ۲۰۲۶
درخشش قصه‌گویان خوزستانی در بیست‌وهفتمین جشنواره بین‌المللی قصه‌گویی
عراقچی: فضای سازنده‌تری در مذاکرات ژنو وجود داشت
دستورالعمل فعالیت صنوف و اماکن عمومی در ماه رمضان ۱۴۰۴
نشست پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان یزد
آغاز ناپایداری هوا از روز چهارشنبه در استان زنجان
افزایش سه برابری یارانه فرزندان خانواده‌های دارای حداقل سه فرزند در دهک‌های ۱ تا ۴
مراسم تشییع پیکر زنده یاد عنایت الله بخشی
مرحله نخست رزمایش نیروی دریایی سپاه در جزایر ایرانی  (۹ نظر)
بازتاب اعلام حمایت افغانستان از ایران در برابر آمریکا  (۴ نظر)
آگهی مزایده عمومی فروش خانه‌های سازمانی اداره کل راه و شهرسازی استان تهران  (۱ نظر)
جایزه معتبر فیزیک جهان به استاد یزدی اعطا شد  (۱ نظر)
اجرای نخستین تراموای شهری کشور در تبریز  (۱ نظر)
اختلال در سایت ایران خودرو از آغاز ثبت نام  (۱ نظر)
ما داغدار و عزادار خون‌های ریخته شده در فتنه دی‌ماه هستیم  (۱ نظر)
محدودیت پروازی جنوب‌شرق در چارچوب اطلاعیه‌های هوانوردی  (۱ نظر)
نجات کودک ۴ ساله با پیجویی‌های پلیس/معجزه در دل طوفان؛ خداوند جان کودک کرمانی را از مرگ نجات داد!  (۱ نظر)
روبیو: منتظر نتایج گفت‌و‌گو‌ها با ایران می‌مانیم  (۱ نظر)
قطار قم ـ تبریز بهار ۱۴۰۵ راه‌اندازی می‌شود  (۱ نظر)
عزیمت وزیر امور خارجه به سوئیس  (۱ نظر)
تخت‌روانچی: مسئله غنی‌سازی صفر مطرح نیست  (۱ نظر)
دستورالعمل فعالیت صنوف و اماکن عمومی در ماه رمضان ۱۴۰۴  (۱ نظر)
شهادت مأمور انتظامی پاسگاه سوسن ایذه   (۱ نظر)