پخش زنده
امروز: -
تحمل رانندگی در ساعات پرترافیک ممکن است خطراتی جدی برای سلامتی مغز داشته باشد.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما، به نقل از وب ام دی، تحمل رانندگی در ساعات پرترافیک ممکن است خطراتی جدی برای سلامتی مغز داشته باشد.
هیچکس مایل نیست در ترافیک سنگین پشت فرمان بنشیند. اکنون تحقیقات جدید نشان داده است تحمل رانندگی در ساعات پرترافیک ممکن است خطراتی جدی برای سلامتی مغز شما داشته باشد که هرگز از آن مطلع نبوده اید. یک بررسی که در دانشگاه بریتیش کلمبیا صورت گرفته نشان میدهد تنها چند دقیقه تنفس در آلودگی ناشی از سوخت دیزلی ممکن است عملکرد مغزی شما را در عرض چند ساعت کاهش دهد. خصوصاً محققان دریافتند که این نوع آلودگی همچنین ممکن است شبکه عملکرد معمول مغز را تغییر دهد. این شبکه از مناطق به هم پیوسته مغزی تشکیل شده که تاحدودی مسئولیت حافظه و فرایند تفکر را بر عهده دارند. محققان دریافتند که این فعالیت در افرادی که در معرض آلودگی ناشی از سوخت دیزل قرار دارند پایینتر است.
اختلال در تداوم کارکردی مغز همچنین میتواند موجب افسردگی شود. این بررسی نشان داد عملکرد مغز در عرض چند ساعت بعد از رفع آلودگی دیزلی به حالت عادی خویش باز خواهد گشت. اما دقیقاً مشخص نیست چه میزان آلودگی موجب نقص دائمی در این عملکرد مغزی خواهد شد.
در یک مطالعهِ دیگر، تحقیقات آکادمی عصب شناسی در آمریکا نشان داده است که یک ذره به نام پی ام ۲.۵ (PM۲.۵) که در آلودگی ناشی از ترافیک یافت میشود ممکن است موجب افزایش مخاطره ابتلا به زوال عقل شود. این ذره از ذرات آلودگی تشکیل شده که در هوا معلق هستند. از ۹۱ میلیون فردی که در این تحلیل شرکت کردند ۵.۵ میلیون نفر دچار زوال عقل شدند. افرادی که به این بیماری مبتلا شده بودند بیش از دیگران در معرض ترافیک بودند. محققان همچنین دریافتند مخاطره ابتلا به زوال عقل در ازای قرار گرفتن در معرض هر میکروگرم از این ذره در متر مربع از هوا به اندازه ۳ درصد افزایش خواهد یافت. ذرات پی ام ۲.۵ بسیار کوچک هستند و ممکن است با تنفس تا اعماق ریه بروند و از بینی به مغز نفوذ کنند. محققان معتقدند مرگ سلولهای مغزی به همین ترتیب آغاز و منجر به آلزایمر خواهد شد.
دود اگزوز خودروها بخش دیگری از ترافیک است که آثار بدی بر مغز شما دارد. هرچند هیچ راهی برای دوری کامل از خطرات بالقوه آن نیست، میتوان خطر بالقوه آن را برای سلامتی مغز، کاهش داد.
اما نشانه ابتلا به مشکلات مغزی مرتبط با ترافیک چیست؟ هرگونه گیجی یا سرگیجه که به ویژه پس از حضور در ترافیک رخ دهد، باید به پزشک اطلاع داده شود. مشکلات مربوط به شنوایی کمتر بررسی شده اند، اما نشانههای مهمی از تأثیرات ناشی از قرار گرفتن در معرض ترافیک، وجود دارند. محققان معتقدند آلودگی صوتی ناشی از ترافیک ممکن است موجب وخامت شرایط سلامت مغزی شوند بسته به این که تا چه حد فرد در معرض این آلودگی قرار میگیرد. یک تیم از محققان انگلیسی و آلمانی گزارش دادند اگر فرد نسبت به آلودگی صوتی بسیار حساس باشد صداهای موجود در ترافیک که واقعاً موجب آزار وی میگردد و ممکن است منجر به انواع مختلفی از بیماریهای ذهنی شود. آلودگی صوتی موجود در ترافیک همچنین ممکن است بیماریهای ذهنی پیشین فرد را بدتر کند. اما این وضعیت ممکن است در افراد مختلف به اَشکال متفاوتی ظاهر شود.
یک بررسی دیگر نشان داد قرار گرفتن در معرض آلودگی صوتی ناشی از حمل و نقل، ممکن است تا ۹ درصد احتمال ابتلا به پریشانی شدید را افزایش دهد. محققان معتقدند علت این مسئله این است که آلودگی صوتی، مانند ترافیک، موجب تحریک هورمونهای استرس در برخی افراد میشود.