پخش زنده
امروز: -
آیت الله اعرافی در گردهمایی استعدادهای برتر حوزههای علمیه خواهران گفت: خود برتر بینی، غرور، نادیده گرفتن کمک دیگران، متوقع بودن و همچنین ناچیز شمردن سهم کار و تلاش در پیشرفت از جمله مواردی است که نخبگان باید مراقب باشند تا در دام این آسیبها نیفتند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما؛ مرکز قم، مدیر حوزههای علمیه سراسر کشور در گردهمایی استعدادهای برتر حوزههای علمیه خواهران با اشاره به برخی از فرصتها و تهدیدهای پیش روی انسانهای عالم و فرهیخته گفت: اگر انسانی متنعم به نعمتی میشود باید تلاش کند معایب و آسیبهایی که میتواند فضای نخبگی را خاموش کند برطرف کند.
آیت الله علیرضا اعرافی با تاکید بر اینکه نخبگی باید در خدمت دین قرار گیرد افزود: کسی که در مسیر تعالیم دینی و نخبگی قدم برمیدارد و در این زمینه تلاش میکند ارزش و اعتبار او نزد خداوند از کسی که عبادت میکند بیشتر است.
عضو مجلس خبرگان رهبری در ادامه به برخی از معایب و آسیبهای پیش روی جامعه نخبگانی اشاره کرد و گفت: خود برتر بینی، غرور، نادیده گرفتن کمک دیگران و بسترهایی که باعث پیشرفت فرد شده، حس استغنا و بینیازی، متوقع بودن، آسیبهای روانشناختی از جمله کمالگرایی و همچنین ناچیز شمردن سهم کار و تلاش در پیشرفت از جمله مواردی است که نخبگان و استعدادهای برتر باید مراقب باشند تا در دام این آسیبها نیفتند.
آیت الله اعرافی در ادامه با تاکید بر اینکه استعداد زمینهای برای کار بیشتر است گفت: مستعد بودن در افراد یک زمینهای فراهم میکند که با کار و تلاش شکوفا شوند.
مدیر حوزههای علمیه خواهران کشور نیز در این مراسم با بیان اینکه امروزه مشکلاتی در عرصههای آموزشی و فرهنگی کشور وجود دارد گفت: ما میتوانیم با بهره گیری از استعدادها و سرمایههای حوزوی بر این مشکلات فائق آییم.
حجت الاسلام و المسلمین مجتبی فاضل با اشاره به تغییرات گستردهای که در جامعه کنونی و در دنیا در حال رخ دادن است گفت: انتظار و توقع از نخبگان و برترینها تلاش در راستای حل مسائل است.
وی در ادامه پدیده هوش مصنوعی و تاثیر آن در دنیای کنونی را مد نظر قرار داد و افزود: مخاطرهای که ممکن است در عرصه پژوهش در آینده داشته باشیم قطعا بسیاری از این عرصهها را به چالش خواهد کشید؛ باید منتظر دنیای بسیار متفاوتتر از دنیای امروز باشیم و اگر قرار است که اتفاقی رخ بدهد و پاسخی به این دنیای خاص داشته باشیم طلبه باید خود را آماده پاسخگویی کنند.
مدیر حوزههای علمیه خواهران کشور در این خصوص با تاکید بر اینکه نظام پاداش و تکریم نخبگان باید در راستای استعدادهای آنان باشد افزود: اگر طلبهای در یک عرصه موفقتر است باید در همان عرصه از آن بیشتر بهره ببریم؛ در واقع نباید او را در کاری بگماریم که در آن عرصه تخصصی ندارد؛ مثلا اگر طلبهای در حوزه فرهنگی دارای نخبگی است ممکن است در عرصه تدریس و آموزش قوی نباشد.
همچنین مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در بنیاد ملی نخبگان هم با بیان اینکه طلاب نباید از رسالت تاریخی خود غافل شده و به ظواهر و رفع تکلیف، بسنده کنند افزود: بعد از انقلاب برخلاف برخی سیاه نماییهایی که میشود در بسیاری از شاخصها شاهد رشد چشمگیر بوده ایم و امروز دینداری و تعلق به دین قابل قیاس با قبل از انقلاب نیست.
حجت الاسلام سعید کرمی با اشاره به اینکه در حال حاضر شاهد تهدیدهایی رسانهای بسیاری هستیم و ۱۶۰ شبکه تلویزیونی ماهوارهای فارسی زبان علیه ما کار میکنند گفت: عافیت طلبی و بسنده کردن به ظواهر و رفع تکلیفها و همچنین غفلت از رسالت تاریخی خود آسیب بسیاری در حوزه دین خواهد داشت و بستر حوزههای علمیه همان اندازه که پس از انقلاب برای ما فرصت به وجود آورده، اما به همان اندازه هم مسئولیت ایجاد میکند.
وی با انتقاد از عقب ماندن در مسیر تحولات روز دنیا گفت: ما باید برای حفظ اسلام از اندیشه حکومت دینی و ولایت فقیه حمایت کنیم، و ما طلاب باید با توجه به تحولات دنیا خود را پا به پای تحولات به روز کنیم، اما در این زمینه عقب هستیم و از این چرخه عقب ماندیم حتی در تبلیغ سنتی هم درجایگاه واقعی نیستیم و تعداد زیادی از مساجد ما امام جماعت ندارند.
در ادامه خانم فاطمه متولیان معاون پژوهش مرکز مدیریت حوزههای علمیه خواهران گفت: پس از شناسایی طلاب برتر برنامه ۵ سالهای برای پرورش این استعدادها در عرصههای مختلف اعم از پژوهشی، آموزشی، تبلیغی و کنشگری اجتماعی تدوین شده است.
وی افزود: در حال حاضر ۸۴۹ بانوی نخبه طلبه در حوزههای علمیه سراسر کشور شناسایی شده اند که در مراسم امروز از ۱۴ نفر از برترینهای آنها تجلیل شد.
گفتنی است در حال حاضر حدود ۶۰ هزار طلبه خواهر در ۴۷۰ حوزه علمیه سراسر کشور مشغول به تحصیل هستند.