پخش زنده
امروز: -
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز با تاکید بر لزوم واقعی شدن تعرفههای خدمات تشخیصی و درمانی سلامت گفت: کار وزارت بهداشت باید مانند کشورهای پیشرفته، تدوین استانداردها و قوانین و نظارت بر ارائه خدمات توسعه کشور باشد نه تصدیگری و این در صورتی محقق میشود که تعرفه خدمات سلامت واقعی شود.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای استان خوزستان، حجتالله شهبازیان در نشست فعالان اقتصادی با مسعود پزشکیان رئیس جمهور که امروز (۳ بهمنماه) در شهرک نفت اهواز برگزار شد، اظهار کرد: هرم سن جامعه ایرانی افزایش پیدا کرده است و در آینده پیر خواهد شد و در این شرایط باید زیرساختهای مورد نیاز در حوزه سلامت در این زمینه تامین شود.
وی افزود: مهمترین مشکلات حوزه سلامت ناشی از کاهش سهم سلامت در تولید ناخالص ملی است که در سالهای اخیر از ۸ درصد به ۴ درصد کاهش یافته است. توسعه نیافتن زیرساختهای حوزه سلامت، تحمیل هزینههای زیاد درمانی به مردم و سقوط مردم به زیر خط فقر ناشی از این مساله است.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز گفت: یکی از مشکلات مهم در حوزه سلامت، وجود فارغالتحصیلانی است که مردم به آنها نیاز دارند، اما بیکار هستند که این مساله، توسعهنیافتگی بخش سلامت را نشان میدهد.
وی افزود: مهاجرت نیروی نخبه پزشکی و پرستاری و کادر سلامت ناشی از کاهش سهم سلامت در تولید ناخالص ملی است؛ این مساله ملی با تصمیمگیری هیات دولت و مجلس شورای اسلامی قابل حل است.
شهبازیان عنوان کرد: پیشنهاد میشود سهم سلامت از طریق تخصیص منابع پایدار افزایش یابد. در زمان دولت آقای روحانی چند سال طرح تحول سلامت اجرایی شد، اما به دلیل اینکه منابع پایدار نبود به شکل اول برگشته است. انتظار میرود در برنامه و بودجه و مجلس شورای اسلامی این مساله که یکی از نیازهای اساسی جامعه است پیگیری شود.
این متخصص پرتودرمانی گفت: افزایش کمی و کیفی و پوشش بیمهای مردم ضروری است؛ پرداخت سهم دولت در بیمه به گونهای است که اکنون مردم عمده هزینه سلامت را از جیب خود پرداخت میکنند.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز بیان کرد: اگر قرار است هزینه سلامت متناسب با تورم باشد باید چند پوشش بیمهای به عنوان پشتیبان مردم در نظر گرفته شود.
وی افزود: واقعی کردن تعرفههای خدمات تشخیصی و درمانی سلامت مساله اساسی است و انجام آن، برای خدمات پزشکی و توسعه و سرمایهگذاری اثرگذار خواهد بود. کار وزارت بهداشت باید مانند کشورهای پیشرفته، تدوین استانداردها و قوانین و نظارت بر ارائه خدمات توسعه کشور باشد نه تصدیگری و این در صورتی محقق میشود که تعرفه خدمات سلامت واقعی شود.
شهبازیان گفت: تخصیص ارز ترجیحی برای واردات قطعات و دستگاههای موردنیاز حوزه سلامت نیز بسیار مهم است؛ چند ماه پیش ارز ترجیحی از حوزه دستگاههای خدمات سلامت حذف شده است که این مساله موجب میشود بسیاری از دستگاههای سرمایهای کشور در آینده نزدیک از دور خارج شوند، زیرا تعرفه سلامت، جوابگوی نگهداری و به روز کردن این دستگاهها نیست.
وی بیان کرد: افزایش اعطای تسهیلات بانکی به حوزه سلامت نیز بسیار مهم است و باید به این موضوع توجه شود. هزینه سلامت بسیار بالا رفته است و با منابع ریالی نمیتوان در این زمینه کاری کرد. پیشنهاد میشود هیات دولت تعرفه پیشنهادی شورای عالی بیمه سلامت را بدون کم و کاست اجرایی کند.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز گفت: همچنین باید ارز ترجیحی برای دستگاههای سرمایهای و قطعات مربوطه تخصیص داده شود و دستور افزایش سقف اختیارات شعبههای بانکهای خوزستان برای پرداخت تسهیلات داده شود.