احیای ۵۳ واحد صنعتی راکد در آذربایجان شرقی
معاون امور صنایع اداره کل صمت آذربایجانشرقی از احیای ۵۳ واحد صنعتی راکد استان در ۹ ماهه گذشته خبر داد.
به گزارش
خبرگزاری صداوسیمای مرکز آذربایجان شرقی،اصغرپور با اشاره به اینکه در ۹ ماهه گذشته ۳۸ واحد تولیدی در شهرکهای صنعتی آذربایجانشرقی و ۱۵ واحد در خارج از شهرکهای صنعتی احیا شده و به مدار تولید بازگشتند اشتغالزایی این واحدها را ۱۳ هزار و ۲۵۶ فرصت شغلی اعلام کرد.
وی با اشاره به اینکه طرح حمایتی بازسازی و نوسازی ماشین آلات صنعتی واحدهای صنعتی از جمله بستههای حمایتی ابلاغی وزارت صنعت، معدن و تجارت به استانها از محل کمکهای فنی و اعتباری با عاملیت بانک صنعت و معدن است گفت: در این راستا ۱۴ واحد تولیدی استان جهت تامین مالی برای بازسازی و نوسازی ماشین آلات فرسوده و جلوگیری از توقف تولید به وزارتخانه معرفی شدند که از طریق دفاتر تخصصی بررسی و جهت سپری کردن مراحل در یافت تسهیلات به بانک عامل معرفی میشوند.
معاون امور صنایع اداره کل صمت استان آذربایجانشرقی اظهار کرد: سقف استفاده هر واحد از اعتبارات مذکور ۲۰۰ میلیارد ریال تعیین شده است.
وی با اشاره به اینکه یکی از دغدغههای تولیدکننده ها واردات مواد اولیه و ماشین آلات صنعتی است گفت: در جهت رفع این دغدغه و تسریع در بهره مندی از تسهیلات حمایتی پرونده متقاضیان از دفاتر تخصصی پیگیری میشود.
اصغرپور از واردات ۲۷۵ هزار تن مواد اولیه و کالای صنعتی به ارزش تقریبی یک میلیون و ۲۰ هزار دلار به استان در ۹ ماهه گذشته خبر داد و گفت: واردات این بخش که در جهت نوسازی، تجهیز و رونق واحدهای تولیدی انجام میشود نسبت به مدت مشابه سال گذشته که ۲۳۹ هزار تن کالا به ارزش تقریبی ۸۶۱ هزار دلار وارد شده است رشد ۱۸ درصدی را از نظر ارزش نشان میدهد.
وی اعلام کرد: استان آذربایجان شرقی در حوزه اشتغال واحدهای صنعتی با استقرار ۶.۴ درصد واحدهای صنعتی کشور ششمین استان کشور است و پنج درصد اشتغال صنعتی را در اختیار دارد.
اصغر پور گفت: استان آذربایجان شرقی دارای ۵۷ شهرک و ناحیه صنعتی، یک منطقه آزاد تجاری و یک منطقه ویژه اقتصادی و چهار هزار و ۳۷۲ واحد تولیدی فعال است و حدود ۱۲۶ هزار نفر به صورت مستقیم در واحدهای تولیدی و صنعتی استان اشتغال دارند.
وی افزود: از مجموع چهار هزار و ۳۷۲ واحد صنعتی استان آذربایجان شرقی، ۵۷۳ واحد در بخش محصولات لاستیک و پلاستیک، ۵۳۸ واحد در بخش محصولات غذایی و آشامیدنی، ۵۰۳ واحد در بخش سایر محصولات کانی غیرفلزی، ۴۹۱ واحد در بخش ساخت ماشین آلات و تجهیزات، ۳۶۳ واحد در بخش محصولات فلزی فابریکی، ۲۷۵ واحد در بخش ساخت مواد و محصولات شیمیایی، ۲۳۹واحد در بخش ساخت منسوجات و هزار و ۳۹۰ واحد صنعتی نیز در سایر بخشهای تولیدی و صنعتی مشغول فعالیت هستند.
اصغر پور خاطرنشان کرد: بیشترین سهم واحدهای صنعتی استان نیز متعلق به شهرستان تبریز با وجود ۲ هزار و ۱۴ واحد صنعتی فعال است که ۴۶ درصد واحدهای فعال استان را به خود اختصاص داده است.
معاون امور صنایع اداره کل صمت استان آذربایجانشرقی اعلام کرد: در این راستا شهرستان آذرشهر با داشتن ۵۵۶ واحد صنعتی سهم ۱۳ درصدی، شهرستان شبستر با داشتن ۵۰۵ واحد صنعتی سهم ۱۲ درصدی و شهرستان بستان آباد با داشتن ۳۰۱ واحد صنعتی سهم هفت درصدی از کل واحدهای فعال استان را دارا هستند.