پخش زنده
امروز: -
اختصاص آرد به عشایر شهرستان دزفول براساس آمارهای سال ۱۳۶۳ بوده و همین موضوع باعث نارضایتی این قشر از جامعه شده است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای استان خوزستان، یکی از اعضای شورای اسلامی احمدفداله دزفول گفت: سهمیه آرد در منطقه احمدفداله بسیار ناچیز بوده و براساس دفترچه خواروبار عشایری سال ۶۳ اختصاص یافته است حال آنکه تعداد اعضای خانوارها از آن سال تاکنون افزایش یافته و نیاز به آرد بیشتری دارند.
سیدحاجی حسینی احمد فداله پیگیریهای بینتیجه برای افزایش این سهمیه را یادآور شد و افزود: در حال حاضر برخی خانوارهای عشایری ۱۰ نفره هستند، ولی سهمیه آرد ۳ یا ۴ نفر دریافت میکنند.
وی با بیان اینکه این مشکل برای همه خانوارهای عشایری منطقه وجود دارد، ادامه داد: سهمیه آرد ۴۰ کیلوگرمی برای یک هفته یک خانواده عشایری است و خانوارها مجبورند برای تامین نان موردنیاز خود آرد آزاد با قیمت حدود ۸ تا ۱۰ میلیون ریال در این مناطق کوهستانی تامین کنند، ضمن اینکه برخی مواقع آرد آزاد نیز یافت نمیشود و عشایر برای تهیه نان با مشکل جدی مواجه میشوند.
حسینی اضافه کرد: طبق سهمیه بندی صورت گرفته برای چهار نفر ۲ کیسه آرد ۴۰ کیلوگرمی برای ۲ ماه اختصاص مییابد که جوابگوی نیاز عشایر نیست.
محمود فتحی، رئیس امور عشایر دزفول نیز با تایید افزایش نیافتن سهمیه آرد عشایر و تخصیص سهمیه براساس آمار عشایری سال ۱۳۶۳ گفت: با وجود افزایش جمعیت برخی خانوارها سهمیه آرد آنها ثابت مانده است.
وی همچنین به دریافت سهمیه آرد توسط برخی خانوارهای عشایری ساکن در شهر و روستا اشاره کرد و افزود: این خانوارها در حالی از این سهمیه بهرهمند هستند که نان خود را نیز از نانوایی یارانهای تهیه میکنند.
فتحی ادامه داد: این موارد باعث شده سهمیه آرد عشایر واقعی که در مناطق سخت گذر و کوهستانی امرار معاش میکنند دچار مشکل شود.
ساماندهی سهمیه آرد عشایر
رئیس امور عشایر دزفول به انجام چند نوبت سرشماری برای دستیابی به اطلاعات دقیق عشایر اشاره و اضافه کرد: با توجه به سرشماری کشاورزی و پایش انجام شده، سهمیه آرد ساماندهی و به عشایر واقعی اختصاص داده میشود.
وی با بیان اینکه توزیع کنندگان آرد عشایری به دستگاه دیجیتال تجهیز شدهاند، گفت: اطلاعات عشایر در سامانه امور عشایر ثبت و پالایش و برای اختصاص سهمیه آرد این قشر تصمیم گیری میشود.
فتحی میگوید: هر فرد عشایری ۱۲ کیلوگرم سهمیه آرد دارد که اکنون به علت کسری آرد به هر فرد عشایری در دزفول ۹ کیلوگرم اختصاص مییابد.
جامعه عشایری دزفول در حال حاضر، ۵ هزار و ۱۵۰ خانوار است؛ این شهرستان با داشتن حدود ۳۰ هزار نفر عشایر بزرگترین شهرستان عشایری کشور را دارد.
دریافت آرد توسط برخی افراد که سالهای گذشته در منطقه عشایری ساکن بودند ولی اکنون در شهر یا روستا ساکن هستند و بعضا برخی از آنان نان موردنیاز خود را از نانواییها دریافت میکنند باعث شده عشایر واقعی ساکن در مناطق سخت گذر و کوهستانی دزفول دچار مشکل شوند.
سرشماری کشاورزی اخیر میتواند آمار دقیقی از جامعه عشایری و نیازهای آنها در اختیار مسوولان قرار دهد تا بتوان برنامه ریزی دقیقی در حوزههای مختلف انجام داد و نیازهای عشایر و کشاورزان را تامین کرد.