پخش زنده
امروز: -
معاون صنایع عمومی وزارت صنعت، معدن و تجارت گفت: فقط ۳۰ درصد از توان مجموع تولید در صنایع عمومی استفاده شده است.
معاون صنایع عمومی وزارت صنعت، معدن و تجارت در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما؛ ئافزود: ارزیابیهای که ما از میزان پروانههای بهره برداری صادره در صنایع عمومی در مقایسه با تولید سال گذشته در این صنایع داشتیم، نشان میدهد که مجموع تولید سال ۱۴۰۳ در حدود ۳۰ درصد ظرفیتهایی است که ما در کشور برای تولید در حوزههای مختلف صنایع عمومی ایجاد کردهایم.
ابراهیم شیخ اضافه کرد: در سال گذشته حدود ۱۹ درصد افزایش صادرات داشتیم، در حالی که هدف برنامه ۲۳ درصد بود.
معاون صنایع عمومی وزارت صنعت، معدن و تجارت با بیان اینکه صنایع عمومی حدود ۶۰ درصد صنایع کشور را شامل میشود، گفت: امسال با نام گذاری "سرمایه گذاری برای تولید" و حضور فعال تولید کنندگان داخلی در نمایشگاههای صادرات محور و حضور بیش از ۱۰۰ هیات خارجی از کشورهای مختلف دنیا، شروع خوبی در این حوزه داشتیم امیدواریم با همکاری بین بخشی و تحقق فعالیتهای تولیدی شاهد صادرات بهتری در سال جاری باشیم.
ابراهیم شیخ با اشاره به شعار سال افزود: باید اولویت سرمایه گذاری را در گام نخست برای محقق کردن ظرفیتهای بلااستفادهای قرار دهیم که در کشور این صنایع نصب شده، انرژی به آن اختصاص پیدا کرده، ماشین آلات اش از خارج کشور وارد شده، زمین اختصاص پیدا کرده و زیرساخت لازم ایجاد شده است، اما نتوانستیم در بحث تولید به ظرفیت کامل برسیم.
معاون صنایع عمومی وزارت صنعت، معدن و تجارت در ادامه اظهار داشت: یکی از برنامههای اصلی ما در معاونت صنایع عمومی این است که سرمایه گذاری اولیه به سمتی سوق داده شود که ما بتوانیم ظرفیت تولید خود را در حقیقت با میزان تولید متناسب کنیم تا ان شاء الله بتوانیم در پایان سال به طور میانگین بیش از ۵۰ درصد ظرفیت تولیدی که در کشور در قالب مجوزها و پروانههای صادره ایجاد کردهایم، تولید کنیم.
ابراهیم شیخ با بیان اینکه این ساده ترین، سهلترین و سریعترین راه ممکن برای ارتقا تولید و جهش تولید در کشور است گفت: برای این کار از جمله مهمترین اقداماتی که باید انجام دهیم، تامین سرمایه در گردش است. یعنی بتوانیم سرمایه در گردش مورد نیاز شرکتها و تولیدکنندگان را مهیا کنیم.
معاون صنایع عمومی وزارت صمت افزود: به طور طبیعی اگر این سرمایه در گردش مهیا شود تولید کنندگان با سرعت بیشتری میتوانند مواد اولیه شان را تامین کنند و برنامههای فعالیت خود را توسعه بدهند، همچنین تامین به موقع ارز هم جزو اقدمات اساسی است که باید صورت گیرد.
ابراهیم شیخ گفت: از اقدامات دیگری که باید انجام دهیم این است تولید بدون کارخانه را در کشور گسترش بدهیم و تسهیل کری کنیم. تولید بدون کارخانه یعنی اینکه تولید کنندهای دانش تولید، دانش فروش، دانش صادرات و دانش بازرگانی را دارد، اما تاسیسات یا تجهیزات مورد نیاز را ندارد. در حالی که این تاسیسات و تجهیزات در کشور ما ایجاد شده ظرفیت سازی صورت گرفته، اما این ظرفیت ایجاد شده حداکثر بهره وری را ندارد. اکنون کسی که صاحب دانش و تجربه و صاحب بازار است و میتواند از آن ظرفیت استفاده کند، وارد عرصه تولید شود که این یک نگرش نوین در حوزه سرمایه گذاری است.
معاون صنایع عمومی وزارت صنعت، معدن و تجارت به ۵ عاملی که اجازه استفاده حداکثری از ظرفیتهای ایجاد شده را نداده اشاره کرد و گفت: نخستین موضوع تکمیل نشدن زنجیرههای تولید و ارزش در کشور است. یعنی زنجیره تولید از ماده خام تا کالای نهایی تکمیل نشده و حلقههای مختلف برخی از این زنجیره در ایران و برخی در خارج از کشور.
ابراهیم شیخ افزود: به عنوان مثال ما برای اینکه بتوانیم از مواد پترو شیمی دارو بسازیم، ۶ حلقه در برخی از صنایع ما وجود دارد، ۴ حلقه در ایران انجام میشود، حلقه پنجم در خارج از کشور است و دوباره حلقه ششم در ایران است، وقتی زنجیره تولید را بررسی میکنیم، میبینیم آن حلقههای که در خارج از کشور انجام میشود، بیش از کل این زنجیره ارزش آفرین است.
معاون صنایع عمومی وزارت صنعت، معدن و تجارت بابیان اینکه مشکل دیگر بحث تسهیل توسعه و تجارت خارجی است بیان داشت: ظرفیتهای تولیدی که در خارج از کشور داریم از جمله خرید و فروش و مذاکره برای انتقال پول که باید این چرخه به خوبی انجام شود.
ابراهیم شیخ با بیان اینکه موضوع بعدی به زیرساخت انرژی بر میگردد گفت: مشکلات مربوط به زیرساختهای آب، برق و گاز و احداث زمینها و ابنیه مناسب است که باید به طور مناسب تامین شود.
معاون صنایع عمومی وزارت صمت، تامین مالی را یکی دیگر از چالشهای حوزه صنعت نام برد و افزود: چه تامین مالی برای سرمایه ثابت و چه سرمایه در گردش که با کندی و با قیمتهای بالا انجام میشود در حالی که تامین به هنگام ارز برای صنعت گران و تجار ضروری است.
ابراهیم شیخ افزود: مجموعه این ۵ عامل سبب شده تا ما نتوانیم از ظرفیتهای احداث شده برای تولید خودمان حداکثر استفاده را ببریم.
معاون صنایع عمومی وزارت صنعت، معدن و تجارت با بیان اینکه طبق بررسیهای علمی و نظامندی که انجام دادیم، مهمترین مسئله تامین مالی است یعنی اتفاقاتی که در بخشهای مختلف میافتد منجر به افزایش هزینههای تولید میشود و قتی هزینههای تولید افزایش پیدا میکند، تولید کننده ما نیاز به تامین مالی دارد تا بتواند جریان تولید را تداوم ببخشد.
ابراهیم شیخ افزود: در واقع وقتی تامین مالی دچار مشکل میشود، سایر بخشها نیز تحت فشار قرار میگیرد، مواد اولیه گرانتر میشود، تامین مواد اولیه سختتر میشود وقتی گرانتر شد، تامین منابع مالی تاثیر گذار است.
معاون صنایع عمومی وزارت صنعت، معدن و تجارت درباره تامین برق مورد نیاز صنایع نیز گفت: ما برنامهای تحت عنوان برنامه جبرانی تولید داشتیم که قرار بود در ماههای که صنایع با حداقل محدویتهای انرژی مواجه هستند، حداکثر تولید را داشته باشند.
ابراهیم شیخ افزود: میزان برق مصرفی صنایع ما در نوروز امسال و در ماه فروردین به نسبت سال گذشته جهش قابل ملاحضهای داشته است و این نشان دهنده آن است که صنایع ما تلاش میکنند تا در زمانهای که محدودیتهای انرژی وجود ندارد حداکثر بهره برداری را از سامانههای تولیدی شان داشته باشند که این خبر خوب است.
معاون صنایع عمومی وزارت صمت در ادامه گفت: گزارشهایی به ما میرسد که ناشی از محدودیتهای برق برای صنایع است و دائم تذکراتی به آنها داده میشود مبنی بر اینکه محدودیتهای انرژی در حال اعمال است البته به شکل محدود است و محدودیتهای اصلی در ماههای آینده خواهد بود.
ابراهیم شیخ افزود: آن چیزی که ما به عنوان متولی صنایع در کشور خواهش میکنیم این است که محدودیتهای انرژی برای همه گروههای مصرف کننده انرژی به صورت متوازن اعمال شود نه فقط بخش صنعت در اولویت محدویتها انرژی باشد.