پخش زنده
امروز: -
رئیس گروه سلامت هوا و تغییر اقلیم وزارت بهداشت گفت: در سال ۱۴۰۲ حدود ۳۰ هزار نفر در ایران به دلیل آلودگی هوا جان خود را از دست دادند که آمار مرگ کودکان به این علت، بسیار پایین است.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما، عباس شاهسونی، در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار ما گفت: براساس آمارهای ثبتشده، در سال ۱۴۰۲ حدود ۳۰ هزار نفر در ایران به دلیل آلودگی هوا جان خود را از دست دادند.
وی همچنین تأکید کرد که آمار دقیق مرگهای منتسب به آلودگی هوا در سال ۱۴۰۳ هنوز بهطور کامل استخراج نشده است، اما این آمار بیش از ۴۰ هزار نفر مرگ منتسب به آلودگی هوا نیست.
وی همچنین گفت: در سطح جهانی، آلودگی هوا سالانه باعث مرگ حدود ۷۷۰ هزار کودک زیر ۵ سال میشود. آمار مرگومیر کودکان در ایران به مراتب پایینتر از این میزان است.
شاهسونی ادامه داد: در ایران نیز بهطور میانگین، تا ۸ مورد مرگ به ازای هر ۱۰۰ هزار کودک زیر ۵ سال، ناشی از عفونتهای دستگاه تنفسی تحتانی و منتسب به آلودگی هوا گزارش شده است؛ آماری که بهمراتب پایینتر از میانگین جهانی (۱۰۸ مورد مرگ در هر ۱۰۰ هزار کودک) است.
وی اظهار داشت: همچنین در برخی کشورهای منطقه از جمله افغانستان، بنگلادش و هند، بیش از ۴۰ درصد از تمام مرگومیرهای ناشی از عفونتهای تنفسی در کودکان زیر پنج سال به آلودگی هوا نسبت داده میشود.
شاهسونی توضیح داد که مرگهای منتسب به آلودگی هوا به این معناست که افراد دارای بیماریهای زمینهای مانند بیماریهای قلبی یا تنفسی در مواجهه با هوای آلوده، دچار تشدید علائم شده و ذرات آلاینده موجب بروز واکنشهای التهابی شدید در بدن آنها میشوند. این التهابها میتواند با افزایش فشار خون و در ادامه، احتمال سکتههای قلبی و مغزی همراه باشد.
رئیس گروه سلامت هوا و تغییر اقلیم وزارت بهداشت افزود: طبق اعلام منابع تخصصی، ۸۵ درصد بیماریهای غیرواگیر به نوعی با آلودگی هوا مرتبط هستند.
وی همچنین به الگویی آماری و نرمافزاری که سازمان جهانی بهداشت برای تحلیل این موضوع ارائه کرده اشاره کرد و گفت که این الگوریتم با استفاده از دادههایی نظیر میزان ذرات معلق، جمعیت در معرض خطر و آمار مرگومیر ناشی از بیماریهایی چون سرطان ریه، سکتههای قلبی و مغزی، میزان مرگهای منتسب به آلودگی هوا را در شهرهایی مانند تهران برآورد میکند.