• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۴۵۴۶۲۲۸
تاریخ انتشار: ۲۱ خرداد ۱۴۰۴ - ۱۶:۴۳
علمی و فرهنگی » فرهنگ و هنر

اعطاء گواهینامه درجه یک هنری به «سیروس الوند»

طی مراسمی با حضور رئیس سازمان سینمایی، دبیر شورای ارزشیابی هنرمندان و جمعی از مدیران سازمان سینمایی، گواهینامه درجه یک هنری به سیروس الوند اهدا شد.

اعطاء گواهینامه درجه یک هنری به «سیروس الوند»

 

 

به گزارش خبرنگار خبرگزاری صداوسیما ، در این مراسم رائد فریدزاده با اشاره به ویژگی‌های شخصیتی و کاری الوند گفت: سیروس الوند متعلق به نسلی است که وزن و ارزش کلمات را می‌داند و در تمام مسیر و طول فعالیت حرفه‌ای خود به اخلاق پایبند بوده است.

رئیس سازمان سینمایی ادامه داد: ما با هر کدام از آثار سیروس الوند و هم نسلان او خاطره داریم و تاثیری که آنها بر روی ما گذاشتند غیرقابل انکار است و قطعا این تاتیر تا نسل‌های بعد نیز ادامه خواهد داشت.

وی افزود: امروز این افتخار برای ماست که وقتی از کسانی نام می‌بریم که نشان درجه یک هنری دارند نام «سیروس الوند» نیز در میان آنهاست و این نام است که به این نشان اعتبار می‌دهد.

ابوالفضل صادقی‌نژاد دبیر شورای ارزشیابی هنرمندان نیز با اشاره به اینکه به آثار الوند علاقمند است و حتی با برخی از آثار او زندگی کرده است، گفت: هر جوانی که در کنار این هنرمند قرار گرفته، رشد کرد و مطرح شد. امروز خوشحالیم که این نشان هنری را به سیروس الوند اهدا می‌کنیم اما خوشحالی بزرگتر این است که او باز هم بتواند فیلم بسازد. امیدوارم فعالیت او در این سینما همچنان ادامه داشته باشد.

جواد طوسی منتقد سینما نیز یکی از ویژگی‌های سیروس الوند را داشتن ذهن سیال دانست و عنوان کرد: همین امر باعت شد تا در دوران جوانی یکی از بهترین نقدها را درباره قیصر بنویسد.


وی ادامه داد: مهمترین خصلتی که الوند از آن برخوردار است توجه به اخلاق و پایمردی برای حفظ کانون خانواده است. امری که در جامعه ملتهب امروز تبدیل به یک حلقه مفقوده شده است.

طوسی با اشاره به اینکه در اکثر کارهای الوند بارقه‌های عاطفی و نشانه‌های اخلاقی کاملا مشهود است،گفت: او هرچند در برخی آثار خود به شرایط موجود جامعه و وضعیت کانون خانواده معترض بوده اما هرگز از این اعتراض به دنبال برچسب اپوزیسیون برای خود نبوده است به همین دلیل در سرزمین خود باقی مانده زیرا ریشه خود را در اینجا می‌داند.

وی با اشاره به اینکه هنرمند باید دائم در بطن جامعه حضور داشته باشد، بیان کرد: مدیران دلسوز فرهنگی نیز باید با همه توان فضا را برای فعالیت فیلمسازانی همچون «سیروس الوند» فراهم کنند.

طوسی با بیان اینکه امروزه در جهان بسیاری از فیلمسازان در سنین بالا همچنان فیلم می‌سازند، گفت: چرا در کشور ما فیلمسازانی همانند الوند و هم نسلان او نباید بتوانند فیلم بسازند، اینجاست که نقش پر رنگ مدیران فرهنگی کاملا مشهود است.


در ادامه فرهاد توحیدی عضو شورای ارزشیابی هنرمندان نیز با اشاره به سابقه فرهنگی و آموزشی خانواده پدری سیروس الوند، گفت: سینمای ایران قبل از انقلاب بدین شکل بود که یا فیلمفارسی ساخته می‌شد یا آثاری تولید می‌شد که بنام موج نو شناخته می‌شدند و یک حلقه مفقوده همیشه وجود داشت و آن هم آثاری بوده است که هم باید دارای ویژگی‌های فرهنگی بوده و هم مورد استقبال مخاطبان قرار می‌گرفتند.
وی ادامه داد: الوند در میان سینمای روشنفکری و سینمای عامه پسند قرار داشت و در کنار چند فیلمساز دیگر جزء سینماگرانی بوده که این حلقه مفقوده و خلاء را پر کرده است.

این فیلمنامه نویس عنوان کرد: در روزگاری که فیلمنامه نویسی معنای مشخصی نداشت، سیروس الوند فیلمنامه نویسی برجسته بود که تبدیل به محل رجوع شد.

وی با اشاره به سابقه مطبوعاتی الوند نیز گفت: وی و خانواده‌اش جزو معدود خانواده‌هایی هستند که به صورت مداوم و چند نسل در حوزه فرهنگ فعالیت کرده‌اند.

توحیدی با اشاره به فعالیت‌های صنفی الوند خاطرنشان کرد: یکی از کسانی که در دهه ۸۰ و ۹۰ پایمردی کرده و انسجام هیات مدیره خانه سینما را حفظ کرد، سیروس الوند بوده و در زمانی که همه شرایط برای حذف نهادهای صنفی و مدنی مهیا بود، الوند در کنار دوستان برای حفظ این نهادها تلاش بسیاری کرد.

سیروس الوند نیز در سخنان کوتاهی پس از قرائت شعری از سازمان سینمایی برای برگزاری چنین مراسمی تشکر کرد و گفت: از نظر من خداوند متعال اولین و آخرین هنرمند است.

در انتهای مراسم با حضور رائد فریدزاده، فرهاد توحیدی، جواد طوسی، ابوالفضل صادقی نژاد، روح الله حسینی معاون ارزشیابی و نظارت و شهرزاد راستانی مدیرکل نظارت بر مراکز، مشاغل و مجامع سازمان سینمایی گواهینامه درجه یک هنری سیروس الوند توسط همسر این فیلمساز اهدا شد.

در ابتدای این مراسم مسعود نجفی مدیرکل روابط عمومی سازمان سینمایی که اجرای برنامه را برعهده داشت با بیان اینکه اعطا گواهینامه درجه یک هنری به آقای الوند اولین مراسمی است که در سالن جدید سازمان سینمایی برگزار می‌شود گفت: از این سالن که در دوره گذشته سازمان آماده شده معمولا برای نمایش فیلم مورد استفاده قرار می گرفت و قرار است در ادامه هم میزبان برنامه های مشابه باشیم و امیدواریم اتفاقات خوشی در اینجا رقم بخورد.

پیش از مراسم، فیلم«یکبار برای همیشه» از آثار ماندگار سیروس الوند که توسط فیلمخانه ملی ایران تصحیح رنگ شده است به نمایش درآمد.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
افزایش ۱۷۰ درصدی ترانزیت کالا در بندرانزلی
۳ فوتی بر اثر مسمومیت با گاز مونوکسیدکربن در سملقان 
بهسازی و آسفالت جاده روستای دمه در بخش سرفاریاب
ادامه جستجوی مفقودان در ارتفاعات دهملای شاهرود
پوشش شهرآورد ۱۰۶ با ۱۶ دوربین
واژگونی مرگبار سمند در میامی
هوای بسیار ناسالم در کرج؛ ادامه آلودگی در شهرهای صنعتی
یک منطقه و دوشهر در وضعیت قرمز
نیکخواه در تیم فوتبال بانوان سپاهان
مازندران پیشرو در آموزش زبان بومی در مدارس و دانشگاه‌ها
تساوی نمایندگان فارس و خراسان رضوی در لیگ دسته دوم فوتبال ایران
۱۵ اتوبوس برقی وارد ناوگان حمل‌ونقل اصفهان شد
بازگشت تیم ملی پاراکاراته به کشور
واگذاری زمین برای ساخت نیروگاه خورشیدی تسریع شود
بارش باران در برخی از مناطق کشور
صیانت از وحدت ملی لازمه موفقیت کشور در برابر شرارت است
استادان دانشگاه مراغه در فهرست پژوهشگران یک درصد برتر جهان
ایستگاه پایانی جشنواره جهانی فیلم فجر با معرفی برگزیدگان
زبان معیار (تریبون‌ها و میکروفن‌ها)
زمان‌بندی مسابقات کاراته قهرمانی ایران
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
فعالیت مدارس و دانشگاه‌های فارس فردا هم مجازی است
شاخص هوای شیراز امروز ۱۱ آذر ۱۴۰۴
مدارس و مراکز آموزشی غیر حضوری شد؛اداره ها دور کار
دانش‌ قرارگاه‌خاتم‌الانبیا به‌بخش‌های دولتی‌وخصوصی منتقل‌شود
بارش باران در غرب، شمال غرب و شمال کشور
کالابرگ الکترونیک؛ تضمین قیمت ثابت برای دهک‌های هدف
مدارس و دانشگاه‌های تهران فردا ۱۲ آذر حضوری شدند
۱۰۰ هزار میلیارد تومان کالابرگ پرداخت شد
تعطیلی مدارس در همه مقاطع تحصیلی و مراکز دانشگاهی و آموزش عالی استان البرز
آمریکا در ونزوئلا دنبال چیست؟!
آسمان قم تا پنج شنبه بارانی است
زبان معیار ۱۴۰۴/۰۹/۱۱
کشف باند توزیع شیشه در فیروزکوه با شگرد پنهان‌سازی در لوازم آرایشی
نامه ایران، روسیه و چین درباره پایان قطعنامه ۲۲۳۱
استان یزد فردا بارانی می شود
بازیکن دهدشتی برترین گلزن نیم فصل لیگ برتر امید‌های کشور  (۴۵ نظر)
پدافندهوایی ارتش همیشه در حالت آماده‌باش کامل است  (۲ نظر)
امروز؛ آخرین فرصت ثبت نام آزمون استخدامی سرایداران  (۱ نظر)
فرزندان مصدوم معاون رئیس جمهور به تهران منتقل شدند  (۱ نظر)
دشمن خطا کند هزینه سنگینی به او تحمیل می‌کنیم  (۱ نظر)
تردید‌ها درباره سلامتی ترامپ با انتشار‌ام‌آر‌آی وی  (۱ نظر)
اقدام استرالیا علیه سپاه در جهت اهداف آمریکا و اسرائیل است  (۱ نظر)
بیانیه‌ ونزوئلا در محکومیت‌ آمریکا برای بستن حریم‌ هوایی  (۱ نظر)
سرعت غیرمجاز، رکن اصلی تصادفات جاده‌ای  (۱ نظر)
فراهم شدن امکان ثبت نام سهام برای متولدین ۱۴۰۱ به بعد  (۱ نظر)
میرزا کوچک جنگلی بزرگمرد پرآوازه‌ گیلان  (۱ نظر)
غیرحضوری شدن مدارس و دانشگاه‌های خراسان جنوبی  (۱ نظر)
ساخت مسابقه «عائله اَل اَله» در رادیو چی چست  (۱ نظر)
ابلاغ شیوه نامه مراقبت و کنترل آنفلوانزا در مدارس استان  (۱ نظر)
پایان عملیات تعریض پل و آماده‌سازی کامل زیرگذر فیجان  (۱ نظر)