• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • وبگردی
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۵۵۰۲۷۴۴
تاریخ انتشار: ۰۲ تير ۱۴۰۴ - ۰۲:۱۰
بین الملل » روابط خارجی

عراقچی: با پوتین درباره مقابله با تهدیدهای مشترک صحبت می‌کنیم

سید عباس عراقچی وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران گفت که در دیدار با ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه درباره مقابله با چالش‌ها و تهدید‌های مشترک به ویژه پس از تحولات اخیر گفت‌و‌گو خواهد کرد.

عراقچی: با پوتین درباره مقابله با تهدیدهای مشترک صحبت می‌کنیم

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، عراقچی شامگاه یکشنبه در جمع خبرنگاران در بدو ورود به مسکو، در پرسش یکی از خبرنگاران که پرسید «رئیس‌جمهور روسیه روز‌های اخیر گفتند که ایران و روسیه با دشمنان مشترک در حال جنگیدن هستند، در این شرایط انتظار ایران از طرف روسی چیست؟»، گفت: ما و روسیه همیشه نگرانی‌های مشترک، دغدغه‌های مشترک و دشمنان مشترک داریم و همواره با همدیگر همفکری، همراهی و رایزنی‌های نزدیک برای مقابله با چالش‌ها و تهدید‌های مشترک داریم و این کاری است که روز دوشنبه در دیدار با رئیس‌جمهور روسیه انجام خواهد شد.

وی خاطرنشان کرد: در این شرایط خطیر جدید که نظام بین‌الملل در حقیقت دارد تهدید می‌شود، حتما مشورت‌های ما و روسیه می‌تواند اهمیت بسیار زیادی داشته باشد و ما تلاش می‌کنیم که مواضع یکدیگر را هماهنگ کنیم.

مشورت‌های دقیق‌تر، جدی‌تر و نزدیک‌تر ایران و روسیه در شرایط خاص منطقه

عراقچی خاطرنشان کرد: اکنون که شرایط خاصی بر منطقه حاکم است، اقتضا می‌کند مشورت‌های ایران و روسیه، دقیق‌تر، جدی‌تر و نزدیک‌تر باشد.

سفر به مسکو از قبل تنظیم شده بود

وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران یادآور شد که سفر وی به مسکو از قبل تنظیم شده بود و اینکه بعد از (شرکت در اجلاس وزیران امور خارجه کشور‌های اسلامی در) استانبول، به مسکو بیایم و با رئیس‌جمهور روسیه درباره تهاجم رژیم صهیونیستی و مسائلی که منطقه را تهدید می‌کند، دیداری داشته باشم.

وی ادامه داد: این سفر پس از حمله آمریکا به جمهوری اسلامی ایران و تهاجم جدید از سوی این کشور انجام می‌شود؛ طبیعی است که بحث‌های ما اکنون، جدی‌تر خواهد بود و ابعاد گسترده‌تری را در بر خواهد گرفت.

امیدواری به گام عملی شورای امنیت سازمان ملل در محکومیت حمله آمریکا

عراقچی گفت: حمله آمریکا (به تأسیسات اتمی ایران)، حمله و تجاوزی است که قطعا باید محکوم شود، ما از موضع روسیه که روز یکشنبه با شدیدترین شکل ممکن این تهاجم را محکوم کرد، قدردانی می‌کنیم.

وی اظهار کرد: امیدوار هستیم که با گام‌های عملی در شورای امنیت و دیگر مجامع بین‌المللی نیز همراه شود.

وزیر امور خارجه با اشاره به ملاقات روز دوشنبه خود با رئیس‌جمهور روسیه گفت: به هر حال، بحث‌های جدی و مهمی را در دیدار با پوتین خواهیم داشت که مطمئن هستم در جهت منافع دو کشور خواهد بود.

حمله به ایران، حمله به حقوق بین‌الملل و ان‌پی‌تی

عراقچی درباره مواضع مقامات روس مبنی بر اینکه حمله آمریکا به تأسیسات اتمی ایران، حمله به ان‌پی‌تی است، نیز گفت: این نکته‌ای است که در مصاحبه مطبوعاتی روز یکشنبه خود در استانبول گفتم که این حمله‌ای که آمریکا انجام داد، حمله به منشور ملل متحد و کاملا خلاف منشور است.

وی ادامه داد: حمله آمریکا به ایران، همچنین حمله به قوانین و حقوق بین‌المللی و از همه مهمتر، حمله به ان‌پی‌تی و نظام عدم اشاعه محسوب می‌شود.

وزیر امور خارجه افزود: به هرحال، نظام عدم اشاعه که نقش مهمی در امنیت بین‌الملل دارد، یک نظام منسجم و بسیار جدی است که کشور‌هایی که از سلاح هسته‌ای صرف‌نظر می‌کنند، مورد حمایت قرار می‌گیرند هم به لحاظ استفاده صلح‌آمیز از انرژی هسته‌ای و هم از جهت اینکه اطمینان پیدا کنند که برنامه‌های صلح‌آمیز آنها می‌تواند در سلامت ادامه پیدا کند.

عراقچی ادامه داد: وقتی اینگونه حمله به تأسیسات هسته‌ای کشوری صورت می‌گیرد و با افتخار از آن یاد می‌شود و شورای امنیت و نهاد‌های بین‌المللی، آژانس بین‌المللی انرژی اتمی عاجز هستند از این که این حمله را پیشگیری که هیچ، حتی حداقل محکوم کنند، طبیعی است که این پرسش بزرگ را ایجاد می‌کند که اصولا ان‌پی‌تی چه نقشی در حفاظت از منافع کشور‌هایی که علاقه‌مند هستند وارد حوزه انرژی صلح آمیز هسته‌ای شوند، ایفا می‌کند.

وی خاطرنشان کرد: از این لحاظ، حمله آمریکا به تأسیسات اتمی ایران، به شدت ان‌پی‌تی را زیر سؤال برده و نظام عدم اشاعه را متزلزل کرده است و تبعات سوء بر امنیت بین‌المللی خواهد داشت. این موضوع کاملا روشن است و در پی این اقدامات، بسیاری از کشور‌ها درباره اقدامات خلاف منشور ملل متحد ابراز نگرانی کردند.

اقدام ما در قبال حمله آمریکا، دفاع مشروع خواهد بود

وزیر امور خارجه تصریح کرد: حمله آمریکا به تأسیسات اتمی ایران در حالی صورت گرفت که هیچ رخدادی اتفاق نیفتاده بود که اقتضا کند آنها مثلاً دفاعی از خود انجام دهند.

وی اظهار کرد: این حمله کاملاً جدی آمریکا، عنوانی جز تهاجم ندارد و البته در مقابلش، کاری که ما انجام می‌دهیم دفاع از خود است؛ دفاعی کاملا مشروع است در مقابل یک تجاوز نامشروع.

عراقچی در ادامه با بیان اینکه اقدامات متجاوزانه آمریکا و رژیم صهیونیستی، نظام بین الملل را دچار چالش می‌کند، خاطرنشان کرد: پیامد‌های این اقدامات، تنها برای ایران نیست بلکه برای منطقه، جامعه بین الملل، قوانین و حقوق بین الملل نیز پیامد‌ها و چالش‌های بزرگی را ایجاد کرده است که تبعات و نتایج خود را در آینده نشان خواهد داد.

گفتنی است ایالات متحده آمریکا بامداد روز یکشنبه (یکم تیرماه) با تجاوز به سه سایت هسته‌ای فردو، نطنز و اصفهان، به جنگ نتانیاهو علیه ایران پیوست. در پی این اقدام، سیدعباس عراقچی وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران با صدور پیامی تاکید کرد: بر اساس منشور سازمان ملل متحد و مفاد آن که اجازه پاسخ مشروع در چارچوب دفاع از خود را می‌دهد، ایران تمامی گزینه‌ها را برای دفاع از حاکمیت، منافع و مردم خود محفوظ می‌دارد.

سازمان انرژی اتمی نیز در بیانیه‌ای با اعلام اینکه سایت‌های هسته‌ای کشور در فردو، نطنز و اصفهان طی اقدامی وحشیانه و مغایر با قوانین بین‌المللی، به ویژه معاهده عدم اشاعه سلاح‌های اتمی (NPT)، مورد تهاجم دشمنان ایران اسلامی قرار گرفت، تاکید کرد: اجازه نخواهیم داد که مسیر توسعه این صنعت ملی متوقف شود.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
رویکرد‌های دوگانه نظام‌های غربی در قبال حقوق بشر
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۱۱ تیر ۱۴۰۴
ترویج فرهنگ اسلامی و عاشورایی در روضه‌ های خانگی
تمهیدات دولت برای بازگشت واحدهای زیان‌دیده به چرخه تولید
تولیدکنندگان ما حتی در جنگ ۱۲ روزه هم پای کار بودند
مهار آتش سوزی ۴خانه ویلایی در پیربازار
پیش بینی وزش باد شدید و افزایش دما در سمنان
تأکید مسکو و پاریس بر احترام به حقوق هسته‌ای ایران
خبر‌های کوتاه از نقاط مختلف چهارمحال و بختیاری
بازدید استاندار آذربایجان‌غربی از روند فعالیت نانوایی سیار در ارومیه
بازدید استاندار آذربایجان‌غربی از ورزشگاه ۱۵ هزار نفری شهید باکری ارومیه
تصویب کلیات طرح تفصیلی سلماس در کمیسیون ماده ۵ آذربایجان‌غربی 
واژگونی تندر ۹۰ در محور تسوج - سلماس
اختصاص ۷۷۱ میلیارد تومان اعتبارات تملک دارایی به خرم آباد
گفتگوی تلفنی وزرای امور خارجه ایران و تاجیکستان
گرمازدگی، بیماری شایع فصل تابستان
عراقچی: تجاوز هماهنگ اسرائیل و آمریکا، ضربه به دیپلماسی بود
۱۳ هزار جوان لرستانی در صف وام ازدواج
زمان فعالیت تمامی ادارات سیستان و بلوچستان ۲ساعت زودتر پایان می‌یابد
صدای شما پیگیرمطالبات مردم چهارمحال و بختیاری
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
واکنش به انتشار تصویر موهن از پیامبر در نشریه لمان ترکیه
ساخت نیروگاه‌های تولید پراکنده در بیش از ۱۰۰۰ نقطه کشور
شکست پروژه جنگ ۱۲ روزه علیه ایران
پاسخ قاطع ایران مانع تحقق اهداف آمریکا شد
آغاز ساخت نخستین نیروگاه خورشیدی پتروپارس
شرایط مالیات صفر اعلام شد
بازداشت عاملان انتشار تصویر موهن از پیامبر (ص) در نشریه ترک
کالابرگ الکترونیک به هفت دهک پرداخت می‌شود
صدای پای زندگی در پردیس زندگی یزد به گوش می‌رسد
هم‌گرایی و تعامل عامل پایداری تولید در صنعت پتروشیمی
دو هزار میلیارد تومان خسارت صنعت برق ناشی از جنگ ۱۲ روزه
قدرت موشکی برای پاسخ به صهیونیست‌ها در وضع عالی است
بازسازی مناطق آسیب‌دیده از اولویت‌های وزارت راه است
کاهش ساعت کاری اداره‌های فارس
برگزاری نوبت دوم کنکور ۱۴۰۴ در روز‌های ۲۶ و ۲۷ تیر
صدراعظم آلمان: هراسی از جنگ با روسیه ندارم  (۳ نظر)
بازدید سرپرست سفارت ایران از بازگشت مهاجران افغان  (۱ نظر)
ظریف: آژانس خود را از ننگ جنایات جنگی گروسی پاک کند  (۱ نظر)
پیام آیت الله نوری همدانی در پی شهادت سردار شادمانی  (۱ نظر)
یاوه‌گویی ترامپ نتیجه شکست سنگین در برابر ایران است  (۱ نظر)
تیم ملی فوتسال ناشنوایان ایران چهارمین بار قهرمان جهان شد  (۱ نظر)
لیگ والیبال ملت ها؛ برتری بلند قامتان ایران مقابل آرژانتین  (۱ نظر)
برانکو: ایران به جرات یکی از امن‌ترین کشور‌های جهان است  (۱ نظر)
اصرار گروسی بر بازدید از سایت‌های بمباران‌شده بی‌معناست  (۱ نظر)
ادای احترام هند به ملتی که ایستاد  (۱ نظر)
پوشش حفاظتی ۹۷ ذخیره گاه جنگلی در لرستان  (۱ نظر)
عراقچی: ایران با واژه تسلیم بیگانه است  (۱ نظر)
حملهٔ وحشیانهٔ اسرائیل به ایران بی‌پاسخ نخواهد ماند  (۱ نظر)
دستگیری عامل خرابکاری در بندرانزلی  (۱ نظر)
گروسی: ایران سلاح هسته‌ای ندارد  (۱ نظر)