پخش زنده
امروز: -
تحلیلگر مسائل سیاسی و فرهنگی، گفت: آمریکا در چهار دهه گذشته با نقض حقوق بین الملل تحریمهای یکجانبه و ظالمانه را علیه ایران وضع کرده است.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما کیش، سعید پورعلی با اشاره به سوابق تاریخی رفتار ایالات متحده آمریکا در قبال جمهوری اسلامی ایران، افزود: روابط جمهوری اسلامی ایران و ایالات متحده در چهار دهه گذشته، آزمون واقعی پایبندی یا عدول قدرتها از موازین حقوق بینالملل تبدیل شده است.
او افزود: آمریکا خود را مدعی و مدافع ارزشهای انسانی و قواعد بینالمللی معرفی میکند و در مواجهه با ایران بارها اصول بنیادین این حوزهها را نادیده گرفته و نقض کرده است.
پورعلی افزود: اعمال تحریمهای یکجانبه و فراسرزمینی علیه ایران از بارزترین مصادیق ضد حقوق بشری امریکا است.
تحلیلگر مسائل سیاسی و فرهنگی، خاطرنشان کرد: تحریمهای امریکا نهتنها مشروعیتی در منشور ملل متحد و قطعنامههای شورای امنیت ندارند، بلکه آشکارا با اصل مداخله نکردن در امور داخلی کشورها و حق تعیین سرنوشت ملتها در تضاد هستند.
سعید پورعلی با تأکید بر آثار انسانی تحریمها، گفت: تحریمهای اقتصادی و مالی ایالات متحده زندگی عادی مردم ایران را هدف قرار داده و منجر به محرومیت میلیونها نفر از دسترسی به دارو، تجهیزات پزشکی، مواد غذایی و خدمات حیاتی شده است و گزارشگران ویژه سازمان ملل متحد نیز بارها تأکید کردهاند که این تحریمها مصداق مجازات جمعی و ناقض کنوانسیونهای بینالمللی نظیر کنوانسیون ژنو هستند.
او افزود: اقدام نظامی مستقیم آمریکا علیه ایران، بهویژه ترور سردار شهید حاج قاسم سلیمانی، یکی دیگر از مصادیق روشن نقض حقوق بینالملل است.
سعید پورعلی، گفت: ترور سردار شهید حاج قاسم سلیمانی در تناقض آشکار با ماده ۲ منشور ملل متحد است که اصل منع توسل به زور را بیان میکند و هرگونه ترور هدفمند در خارج از مخاصمه مسلحانه مشروع را فاقد وجاهت حقوقی میداند.
تحلیلگر مسائل سیاسی و فرهنگی، گفت: در سالهای گذشته، ایران هدف حملات سایبری، جاسوسی الکترونیکی و تلاش برای اخلال در زیرساختهای حیاتی توسط نهادهای اطلاعاتی آمریکا بوده است و این اقدامات نهتنها حریم حاکمیتی دولتها بلکه حقوق خصوصی شهروندان را نیز نقض کرده است.
سعید پورعلی، افزود:اسناد متعددی در زمینه نقض حقوق بشر از سوی امریکا وجود دارد، چه در رسانهها و چه در گزارشهای دانشگاه که نشان میدهد آمریکا از گروههای خشونتطلب، تروریستی و جداییطلب در مناطق مرزی ایران حمایت مالی، تسلیحاتی و اطلاعاتی داشته است.
او گفت: این حمایتها موجب تشدید ناامنی و افزایش رنج مردم عادی در این مناطق شده است.
پورعلی، گفت: در ماجرای سرنگونی هواپیمای مسافربری ایران توسط ناو آمریکایی وینسنس در سال ۱۳۶۷ که به جان باختن ۲۹۰ نفر از هموطنان انجامید، رفتار دولت آمریکا و فقدان پاسخگویی شفاف و مسئولانه، عمق تناقض میان ادعاهای حقوق بشری و عملکرد واقعی آن کشور را بهخوبی نشان داد.
تحلیلگر مسائل سیاسی و فرهنگی، گفت: در جریان همهگیری ویروس کرونا نیز آمریکا با کارشکنی در ارسال کمکهای بینالمللی به ایران، بعد تازهای از سیاستهای غیرانسانی خود را آشکار ساخت و در جنگ تحمیلی هشتساله، حمله به پایانههای نفتی ایران، حادثه طبس و حمایت از صدام، همه از جمله موارد نقض حقوق قانونی ملت ایران است.
او با اشاره به تحولات اخیر در منطقه گفت: در جنگ دوازده روزه اخیر صهیونیستها علیه منطقه، شاهد ورود غیرمستقیم آمریکا به جنگ از طریق پشتیبانی نظامی و اطلاعاتی از رژیم صهیونیستی بودیم.
تحلیلگر مسائل سیاسی و فرهنگی، گفت: حمله به تأسیسات هستهای ایران، حمایت از ترور دانشمندان هستهای و ممانعت از حق ایران برای دستیابی به انرژی صلحآمیز از دیگر ابعاد اقدامات خصمانه و ناقض حقوق بینالملل هستند.
سعید پورعلی خاطرنشان کرد: رفتار ایالات متحده در سطوح مختلف سیاسی، حقوقی و انسانی طی چهار دهه اخیر، مصادیق بارز نقض حقوق بینالملل و حقوق بشر در قبال ایران بوده است. این مسئله بارها مورد انتقاد نهادها و شخصیتهای مستقل جهانی قرار گرفته است.
او افزود: سوابق وتوهای آمریکا در شورای امنیت علیه ایران و در حمایت از رژیم صهیونیستی، بخش دیگری از فهرست بلند بالای اقدامات واشنگتن در عدول از موازین بینالمللی را تشکیل میدهند.