• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • وبگردی
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۵۵۱۲۶۵۵
تاریخ انتشار: ۱۷ تير ۱۴۰۴ - ۰۹:۳۲
علمی و فرهنگی » علم و فناوری

کاربرد هیدروژن سبز برای انرژی‌های تجدید پذیر در شبکه‌های انرژی الکتریکی

گروهی از پژوهشگران دانشگاه صنعتی امیرکبیر با همکاری دانشگاه آلبورگ دانمارک، طرحی را اجرایی کردند که دستاورد‌های آن نه‌تنها پاسخگوی چالش‌های تولید و ذخیره‌سازی انرژی در مناطق با مصرف نزدیک به صفر است، بلکه برای اولین بار دو شاخص کاربردی جدید در زمینه هیدروژن سبز معرفی کردند.

راهکاری نوین برای کاربرد هیدروژن سبز تولیدی از انرژی‌های تجدید پذیر در شبکه‌های انرژی الکتریکی

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، دکتر حسین غریب‌وند، با راهنمایی پروفسور گیورک قره‌پتیان، عضو هیأت علمی این دانشگاه، و پروفسور امجد انوری‌مقدم از دانشگاه آلبورگ دانمارک، پروژه‌ای با هدف مدل‌سازی و بهبود انعطاف‌پذیری انرژی در مناطق با مصرف نزدیک به صفر (nZED) و با تکیه بر هیدروژن سبز اجرا کرده است.

غریب‌وند در این‌باره گفت: در وضعیت کنونی، تأمین انرژی پایدار یکی از مهم‌ترین دغدغه‌های جهانی است. در این میان، استفاده از انرژی‌های تجدیدپذیر مانند خورشیدی و بادی، به‌عنوان راهکار مطرح شده‌اند. اما کنترل‌ناپذیری و نوسان در تولید این منابع باعث اختلال در تعادل تولید و مصرف انرژی می‌شود.

وی افزود: به همین دلیل، انعطاف‌پذیری انرژی در سیستم قدرت اهمیت ویژه‌ای دارد. یکی از روش‌های مطرح‌شده برای ارتقاء این انعطاف‌پذیری، استفاده از سامانه های ذخیره‌سازی انرژی به‌ویژه به‌صورت هیدروژن سبز است؛ هیدروژنی که با استفاده از الکترولیز و انرژی تجدیدپذیر تولید می‌شود.

مجری طرح تصریح کرد: مناطق nZED، که در بازه سالانه تولیدی تقریبا به اندازه مصرف خود دارند، نیازمند سازوکاری دقیق برای تعادل تولید و مصرف هستند. به همین منظور، استفاده از هیدروژن سبز به دلیل قابلیت ذخیره‌سازی بلندمدت، تخلیه نشدن خود به‌خودی، و اتصال به حامل‌های انرژی دیگر، گزینه‌ای مناسب برای این مناطق به شمار می‌رود.

غریب‌وند با اشاره به کاربرد‌های متنوع هیدروژن گفت: اتحادیه اروپا در سه سال گذشته، ۹۲ طرح در حوزه هیدروژن سبز اجرا کرده است؛ از جمله تحقیق در استفاده از آن در صنعت هوایی، گرمایش، زیرساخت‌های گاز و دره‌های هیدروژنی. در ایران نیز سند ملی هیدروژن در حال تدوین است و ظرفیت تبدیل کشور به قطب تولید و صادرات هیدروژن سبز وجود دارد.

وی در توضیح نوآوری‌های این تحقیق اظهار داشت : در این رساله، مدل‌سازی یک ناحیه nZED با سه حامل انرژی شامل برق، هیدروژن و گرما انجام شد. سامانه آزمایش سالانه‌ای نیز برای مطالعات انعطاف پذیری انرژی برای نخستین‌بار طراحی شد. همچنین، دو شاخص نوین شامل «شاخص تعیین ظرفیت تجهیزات هیدروژن سبز» و «شاخص برنامه‌ریزی هیدروژن سبز» تعریف و معرفی شد.

غریب‌وند افزود: این شاخص‌ها به سرمایه‌گذاران امکان می‌دهد تا با در نظر گرفتن شرایط فنی و اقتصادی، ظرفیت بهینه الکترولایزر، مخزن و پیل سوختی را تعیین کنند. همچنین، بررسی حرارت بازیابی‌شده از این تجهیزات نیز نشان داد که می‌توان از آن برای گرمایش در مناطق سردسیر و دارای سیستم گرمایش ناحیه‌ای بهره گرفت.

وی ادامه داد: از جمله مشکلات این طرح می‌توان به نبود اطلاعات بار تفکیک‌شده برای دوره یک‌ساله و نبود شاخص‌های فنی مناسب برای تجهیزات هیدروژن سبز اشاره کرد. با این حال، موفق به ایجاد یک سیستم آزمایش جامع شدیم که می‌تواند مرجع مطالعات آتی قرار گیرد.

غریب‌وند درباره نتایج علمی طرح گفت: حاصل این پژوهش، انتشار دو مقاله Q ۱ و دو مقاله کنفرانسی و یک مقاله تحت داوری در ژورنال معتبر بین‌المللی است. مقاله‌ای با موضوع امکان‌سنجی تولید هیدروژن سبز در سواحل جنوبی ایران و نیز بررسی منابع انعطاف‌پذیری در ریزشبکه‌ها، از جمله خروجی‌های برجسته این تحقیق به شمار می‌رود.

این محقق گفت: نتایج این تحقیق می‌تواند به توسعه سیاست‌های انرژی کشور، تسهیل سرمایه‌گذاری در حوزه انرژی‌های پاک و طراحی سامانه های پیشرفته قدرت کمک کند. همچنین، به دلیل تمرکز بر زمان‌بندی بلندمدت و تحلیل چند حامل انرژی، این پژوهش نسبت به مطالعات مشابه مزیت رقابتی دارد.

 

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
کاهش ۴۵ درصدی بارش‌های سالانه تهران
در پیگیری مواضع و حقوق کشورمان مصمم‌تر هستیم
واکنش وزیر خارجه به لفاظی های نخست وزیر رژیم صهیونیستی
الزام عبور کامیون‌های سنگین از آزادراه غدیر تا سه ماه آینده
مهار آتش سوزی تریلر حامل سوخت در محور شوش به اهواز
تقویم روز اوقات شرعی گیلان، ۲۳ تیر ۱۴۰۴
تداوم روند واگذاری سایپا
تقویم و اوقات شرعی دوشنبه ۲۳ تیر ۱۴۰۴ به افق قم
نشست مجمع مشورتی بانوان آذربایجان شرقی با حضور استاندار
ارائه بسته‌های تخفیفی در جشنواره تابستانی کیش
تصادف زنجیره‌ای در اتوبان قزوین کرج ۹ مصدوم برجای گذاشت
خلق آثار ماندگار موسیقایی هنرمندان انقلابی ایران
تداوم بارندگی و وزش باد در سمنان
کسب مدال طلای کشتی‌گیر لرستانی در مسابقات قهرمانی آسیا
آغاز فرایند جهش تحصیلی دانش آموزان در آذربایجان شرقی
تشکیل کمیته احیای حوزه علمیه برادران در شهرستان اردستان
چند خبر از گوشه و کنار استان؛ ۲۲ تیر ۱۴۰۴
افزایش ۲۰ درصدی پرداخت زکات در استان اصفهان
رئیس جمهور دستور تشکیل کارگروه ویژه مقابله با گرد و غبار را صادر کرد
اعلام آمادگی سازمان حج و زیارت برای خدمت‌رسانی به زائران اربعین
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
سردار رادان: پیروز قطعی دفاع مقدس ۱۲ روزه ملت ایران بود
نتانیاهو مسئولیت ترور دانشمندان ایرانی را برعهده گرفت
دو غافلگیری بزرگ، آمریکا را در نبرد اخیر شکست داد
رژیم صهیونی به دنبال تجزیه ایران بود
بهره برداری دو روستا بازار در هرمزگان
پیگیری حقوقی جنایت دشمن صهیونی
خریداری برق سامانه‌های خورشیدی خانگی با قیمت‌های جذاب
دفاع مردم از تمامیت ارضی، ضربه به نقشه صهیونیست‌ها بود
بررسی پرونده جاسوسان و عناصر خودفروخته
جنایت جنگی از جرایم دشمن صهیونی در جنگ تحمیلی ۱۲ روزه
ثبت‌نام «وام ازدواج» ۶۰ میلیونی فرزندان بازنشستگان کشوری
توانمندی نیرو‌های مسلح دشمن صهیونی را درهم شکست
پاکستان قاطعانه نشان داد با ایران، برادر است
روایتی از اصابت موفق موشک‌های ایران به پایگاه العُدید
صادرات حبوبات تا اطلاع ثانوی ممنوع شد
سفر جولانی به جمهوری آذربایجان  (۵ نظر)
سفیر کره شمالی: در صورت نقض آتش‌بس، در کنار ایران هستیم  (۴ نظر)
شرایط پیش‌فروش خودرو‌های کوئیک و ساینا S اعلام شد  (۳ نظر)
امکان نصب پنل‌های خورشیدی ۵ کیلوواتی برای مجتمع‌های مسکونی  (۳ نظر)
نتانیاهو مسئولیت ترور دانشمندان ایرانی را برعهده گرفت  (۳ نظر)
سرلشکر موسوی: روحیه نیرو‌های مسلح عالی است  (۲ نظر)
همکاری با آژانس از طریق شورای عالی امنیت ملی انجام می‌شود  (۲ نظر)
غبار کارخانه نسوز در گلوی مردم دهاقان  (۲ نظر)
اختلال در سامانه فرابانک مانعی برای دریافت وام ازدواج  (۲ نظر)
بقایی: «مذاکره» ابزار احقاق حق است  (۲ نظر)
سردار رادان: پیروز قطعی دفاع مقدس ۱۲ روزه ملت ایران بود  (۱ نظر)
خروج اتباع افغانستانی غیرمجاز از مرز دوغارون  (۱ نظر)
ضربه کاری نیرو‌های مسلح منجر به درخواست آتش بس شد  (۱ نظر)
انفجار گاز در برج پامچال چیتگر با هفت مصدوم  (۱ نظر)
اجازه نخواهیم داد یک وجب از خاک ایران جدا شود  (۱ نظر)