• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۵۷۲۳۶۲۶
تاریخ انتشار: ۰۲ اسفند ۱۴۰۴ - ۱۵:۳۸
اجتماعی » محیط زیست
عضو کمیسیون آموزش مجلس؛

دانشگاه سبز بدون بودجه اجرا نمی‌شود

عضو کمیسیون آموزش، تجقیقات و فناوری مجلس با انتقاد از رویکرد‌های شعاری در حوزه محیط‌زیست تأکید کرد ایده دانشگاه سبز تنها زمانی اثرگذار است که به برنامه‌ای جامع، دارای تقسیم کار ملی و ضمانت اجرایی قانونی تبدیل شود.

دانشگاه سبز بدون بودجه اجرا نمی‌شود
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما اکبر پولادی عضو کمیسیون آموزش، تجقیقات و فناوری مجلس، در واکنش به اظهارات رئیس سازمان حفاظت محیط‌زیست درباره اینکه دانشگاه سبز صرفاً یک رویداد علمی نیست، بلکه میدان گفت‌وگوی واقعی میان دانشگاه و نظام تصمیم‌سازی است، گفت: به اعتقاد بنده، چنین سخنانی اگر صرفاً در قالب گزارش‌ها و همایش‌ها مطرح شود، جنبه تبلیغاتی و شعاری پیدا می‌کند و به سرعت به حاشیه می‌رود.

وی افزود اگر موضوع دانشگاه سبز صرفاً در حد همایش و نشست خبری باقی بماند، به نتیجه نخواهد رسید و باید در قالب قانون و با پیش‌بینی ردیف بودجه مشخص اجرایی شود.

پولادی با تاکید بر اینکه بهره‌گیری از ظرفیت دانشگاه‌ها برای حل مسائل محیط‌زیستی اقدامی ضروری و مؤثر است، افزود: کشور در حوزه محیط‌زیست نیازمند یک برنامه جامع، منسجم و دارای تقسیم وظایف روشن میان دستگاه‌ها است. بدون یکپارچگی نهادی و تعیین سهم هر دستگاه، نمی‌توان انتظار خروجی ملموس و پایدار داشت. مسئله محیط‌زیست فرابخشی است و با اقدامات جزیره‌ای حل نخواهد شد.

وی با اشاره به محدودیت منابع مالی دانشگاه‌ها افزود: انتظار اجرای برنامه‌های گسترده محیط‌زیستی بدون تأمین اعتبار پایدار، نوعی تناقض در سیاست‌گذاری است و دانشگاه‌ها برای ایفای نقش مؤثر، به ابزار، اختیار و بودجه نیاز دارند.

پولادی تأکید کرد: اگر موضوع دانشگاه سبز جدی است، باید به قانون تبدیل شود تا قابلیت اجرا و نظارت داشته باشد. کمیسیون آموزش آمادگی دارد هرگونه پیشنهاد مدون و عملیاتی از سوی وزارت علوم و سازمان حفاظت محیط‌زیست را بررسی و در صورت نیاز با همکاری سایر کمیسیون‌ها و فراکسیون‌های مرتبط به طرح قانونی تبدیل کند.

پولادی با اشاره به کسری بودجه دانشگاه‌ها، افزود: امروز دانشگاه‌ها با محدودیت‌های مالی جدی مواجه هستند. در چنین شرایطی، انتظار اجرای برنامه‌های گسترده محیط‌زیستی بدون پیش‌بینی منابع پایدار، نوعی تناقض در سیاست‌گذاری است؛ اگر قرار است دانشگاه‌ها به پیشران توسعه پایدار تبدیل شوند، باید ابزار، بودجه و اختیار متناسب نیز در اختیارشان قرار گیرد.

وی با تاکید بر توانمندی جامعه نخبگانی کشور، کفت: دانشگاه‌ها توانایی ارائه راهکار‌های علمی و حتی طراحی مدل‌های اجرایی را دارند، اما شرط موفقیت، عبور از فضای شعاری و حرکت به سمت برنامه‌های الزام‌آور و قابل ارزیابی است.

عضو کمیسیون آموزش مجلس ادامه داد: نقش مجلس در این حوزه، صرفاً حمایت لفظی نیست؛ بلکه تقنین، تعیین ردیف بودجه، ایجاد ضمانت اجرایی و نظارت بر عملکرد دستگاه‌ها است. اگر برنامه‌ای جامع و عملیاتی در حوزه دانشگاه سبز ارائه شود، مجلس می‌تواند با تصویب قوانین پشتیبان، الزام دستگاه‌ها به ارائه گزارش عملکرد و پیش‌بینی منابع مالی در بودجه سنواتی، آن را از سطح ایده به مرحله اجرا برساند.

پولادی در پایان خاطر نشان کرد: تحقق دانشگاه سبز و حل چالش‌های محیط‌زیستی زمانی ممکن است که سه ضلع «دانشگاه، دولت و مجلس» در یک چارچوب قانونی و پاسخگو کنار یکدیگر قرار گیرند؛ در غیر این صورت، این ایده نیز به سرنوشت بسیاری از طرح‌های شعاری دچار خواهد شد.

 

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
افتتاح طرح‌های آب و فاضلاب در سفر رئیس جمهور به مازندران
نمایش برخط «مست عشق»
کنترل رفلاکس معده در ایام روزه‌داری
کاهش دوباره محبوبیت ترامپ به پایین‌ترین حد
امضای سند همکاری‌های اقتصادی ایران و جمهوری آذربایجان در ۱۰ سرفصل
تأکید بر بهره‌گیری از ظرفیت‌های فضایی در پایش محیط‌زیست
آغاز فروش مرحله‌ای بلیت قطار‌های نوروزی از ۱۰ اسفند ماه
جام رمضان پدل دبی؛ برتری مراکش برابر ایران
اطلاعیه قطع برق در برخی مناطق استان سمنان
تقویم روز و اوقات شرعی پنجم اسفند به افق آبادان و خرمشهر
یازدهمین شکست مهرگان نور در لیگ برتر والیبال
هشدار نارنجی بارش باران و برف در استان زنجان برای سه‌شنبه ۵ اسفند
تولید ۴۰ هزار مگاوات برق از انرژی‌های تجدید پذیر در ترکیه
در ماه مبارک رمضان باید سحری بخوریم یا خیر؟
خنثی‌سازی حمله بزرگ تروریستی در بلوچستان پاکستان
ارائه خدمات مشاوره تخصصی، تربیتی و ازدواج به بازدیدکنندگان نمایشگاه قرآن
­خلیفه‌اصل: خوب آغاز کردیم اما تحت‌تأثیر سپاهان بازی را از دست دادیم
پیش بینی بارش‌های پراکنده در مناطقی از کشور
نیم صفحه نخست روزنامه‌های ورزشی ۵ اسفند
سه دانشجوی زنجان به اردوی تیم ملی فراخوانده شدند
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
هواشناسی اردبیل در مورد سامانه بارشی زودگذر هشدار داد
افزایش ۲۸ درصدی تعداد داوطلبان انتخابات شورا‌ها
پزشکیان: مذاکرات اخیر شامل پیشنهاد عملی و امیدوارکننده‌ بود
رقابت قرآنی دانش آموزی در شهرستان جویم
تقویم و اوقات شرعی زنجان ۴ اسفند ماه ۱۴۰۴
تصویب پیش‌نویس آیین‌نامه حذف چهار صفر از پول ملی
بقائی: ادعای توافق موقت ایران و آمریکا؛ بی مبناست
محسنی اژه‌ای: کاری کنیم که مفسد از تکرار فساد پشیمان شود
کشف ۲ هزار لیتر گازوئیل قاچاق در بیضا
المپیک زمستانی ۲۰۲۶
بارش پراکنده و وزش باد شدید در برخی استان‌ها
واردات خودرو در منطقه آزاد اردبیل به شرکت‌های خصوصی واگذار می‌شود
هوای اصفهان در دو منطقه و سه شهر قرمز
برگزاری دادگاه کوروش کمپانی
هشدار تشدید فعالیت سامانه بارشی در ۸ استان
ایران موشکی دارد که می‌تواند ناو آمریکا را غرق کند  (۸ نظر)
ویتکاف: ترامپ از تسلیم نشدن ایرانی‌ها متعجب است  (۶ نظر)
سردار اسدی: حضور ناوهواپیمابر در منطقه تبلیغاتی است  (۲ نظر)
احتمال موافقت آمریکا با غنی‌سازی اورانیوم در عربستان  (۱ نظر)
عراقچی: احتمالا پنجشنبه با ویتکاف در ژنو دیدار می‌کنم  (۱ نظر)
پاکستان رژیم صهیونیستی را به رسمیت نمی‌شناسد  (۱ نظر)
پایان پرونده‌های تکراری فروش ملک در قم  (۱ نظر)
کشف ۱۶۵ قبضه سلاح جنگی در مرز‌ها  (۱ نظر)
استقبال از ناوگروه نیروی دریایی سپاه  (۱ نظر)
لیدر اغتشاشات فردیس دستگیر شد  (۱ نظر)
بودجه ۱۴۰۵ و وعده عدالت مالیاتی؛ آیا جلوی فرار شرکت‌های بزرگ گرفته می‌شود؟  (۱ نظر)
محسنی اژه‌ای: کاری کنیم که مفسد از تکرار فساد پشیمان شود  (۱ نظر)
سرریز شدن آب سد گاران  (۱ نظر)
حضور جوانان در راهیان نور افزایش چشمگیری داشته است  (۱ نظر)
تسلیم نشدن ایرانی‌ها  (۱ نظر)