باتوجه به منافع متقابلی که برنامه ۲۵ ساله همکاریهای جامع ایران و چین برای دو طرف دارد انتظار میرود در سال ۱۴۰۰ هجری شمسی توافق تهران و پکن نهایی شود.
جامعه آمریکا از تبعیض سیستماتیک رنج می برد. تبعیض در نرخ اشتغال، مالکیت و ثروت و دارایی شخصی، مصادیقی چند از تبعیض ساختاری نهادینه شده در جامعه آمریکاست.
برخلاف گزافه گویی های صهیونیست ها، پیوستن به حوزه سنتکام نشان دهنده هراس دائمی، نگرانی های فزاینده امنیتی و ضعف و عجز رژیم صهیونیستی در برابر محور مقاومت است.
جهان نظارهگر افول ایالات متحده آمریکاست؛ موجی که با بحران مالی جهانی سال ۲۰۰۸ شروع شد و در دوران ریاستجمهوری ترامپ سرعت گرفت.
یادداشت پژوهشی
به رغم پیش بینی دولتمردان آمریکا، سیاست فشار حداکثری بر جمهوری اسلامی ایران، نه تنها هیچ یک از اهداف از پیش تعیین شده را محقق نکرد، بلکه به برکت اتخاذ سیاست «اقتصاد مقاومتی» و «مقاومت حداکثری» آثار مثبتی برای ایران در پی داشت؛
مستشاران نظامی آمریکا که با اشغال ایران توسط متفقین و در جنگ جهانی دوم وارد ایران شدند تا هنگام پیروزی انقلاب اسلامی، حضوری تأثیرگذار در جهت تامین منافع استعماری آمریکا داشتند.
یادداشت پژوهشی
رایزنیهای چندجانبه و راهبردی ظریف با قفقاز جنوبی در حالی پایان یافت که تلاش برای ایجاد همگرایی و همکاری منطقهای به منظور بازگشت و تحکیم ثبات در قفقاز از مهمترین دستاوردهای آن قلمداد میشود.
بایدن و اعضای دولت جدید آمریکا از احیای برجام سخن می گویند، اما برجام مد نظر آنها به مثابه ابزاری برای اعمال فشارهای بیشتر و محدودیت های سخت تر است.
مصاحبه پژوهشی
شیوع ویروس کرونا در انگلیس نیز بحرانی بزرگ پیش روی دولت بوریس جانسون قرار داده و سیاستهای لندن تاکنون نتایج فاجعهباری در پی داشته است. اقتصاد انگلیس از این منظر با خسارت زیادی مواجه است و پیشبینی میشود در سالهای آینده رشد ناچیزی را تجربه کند.
این نوشتار به بررسی اجمالی شش چالش عمده آمریکا در حال حاضر، از انفکاک جامعه و بدبینی مردم به زمامداران و سیستم حکومتی تا بیاعتمادی و بیرغبتی متحدان خارجی به نقش آمریکا در عرصه جهانی اختصاص دارد.