امروز: -
همه ساله با شروع فصل بهار درختان مرکبات نیز به مانند سایر بخش های طبیعت به استقبال فصل رویش و سرسبزی می روند که بر خلاف سنوات گذشته که فصل شکوفه دهی بهار نارنج‌ زخم‌ چوب را بر پیکره نحیف خود تحمل می کردند ، امسال با شیوع کرونا ترس از ابتلا به این ویروس باعث شده تا این درختان فصل آرام را برای باروری ، شاید در چند دهه اخیر تجربه می کنند. فصل بهار نارنج در مازندران از اواسط فروردین ماه با به بار نشستن درختان مرکبات به خصوص نارنج شروع می شود و تا اواسط اردیبهشت ماه به مدت یک ماه ادامه خواهد داشت. اهمیت درخت نارنج در استان مازندران به اندازه ای است که برخی شهرستان های مهم این استان مانند بابل و ساری داعیه عنوان پایتختی بهارنارنج را دارند. کاربردهای متنوع نارنج شامل تهیه عرقیات و مربا از گلبرگ های آن و استفاده از میوه آن برای مزه بخشیدن به غذاها باعث شده تا جمع آوری بهار نارنج در این فصل از رفتارهای مرسوم در این خطه شمال کشور تلقی می شود. در مازندران طبق آمار حدود ۶ میلیون اصله درخت بهارنارنج صرفا در حاشیه خیابان شهرهای استان وجود دارد و این استان رتبه دار کاشت درخت نارنج در خیابان ها شهر در کشور است .از بهار نارنج عرق تهیه می‌شود که طبیعتی گرم دارد. این عرق اشتهاآوری قوی بوده و برای رفع ضعف اعصاب، غم و افسردگی مفید است؛ همچنین نشاط‌آور است و در تسکین ناراحتی‌های سینه و تپش قلب نیز مؤثر است.
عکاس :ياسر نتاج
تاریخ : ۱۳۹۹/۰۲/۰۹ - ۱۲:۲۴
نظر شما
تعداد کارکتر های مجاز ( 700 )
* کد کپچا:
captcha